Γάτα: 8 Σημάδια Για Να Καταλάβεις Πως Η Γάτα Σου Σε Λατρεύει

July 13, 2022

Γάτα: 8 Σημάδια Για Να Καταλάβεις Πως Η Γάτα Σου Σε Λατρεύει


διαφ.
Τα Σημάδια Για Να Καταλαβαίνεις Πως Η Γάτα Σου Σε Αγαπάει Γάτα: Αναρ...
διαφ.
Τα Σημάδια Για Να Καταλαβαίνεις Πως Η Γάτα Σου Σε Αγαπάει Γάτα: Αναρ...

Τα Σημάδια Για Να Καταλαβαίνεις Πως Η Γάτα Σου Σε Αγαπάει

Γάτα: Αναρωτιέστε και εσείς καθημερινά αν η γάτα σας, σας αγαπάει; Και όμως υπάρχουν σημάδια που σας το δείχνει καθημερινά χωρίς να το αντιλαμβάνεστε. Δείτε τα 8 σημάδια που μαρτυρούν την αγάπη της γάτας προς εσάς.1. Σας αποκαλύπτουν την κοιλιά της

Το να αποκαλύψει μια γάτα την κοιλιά της είναι ένδειξη ΜΕΓΑΛΗΣ εμπιστοσύνης και προφανώς αγά[πης – ενίοτε όμως (όπως σας έχω ξαναπεί) μπορεί να είναι απλώς μια θανατηφόρα παγίδα γι’ αυτό προσεγγίστε την κοιλιά της γάτας σας με προσοχή.

Όπως καταλαβαίνετε εδώ τα πράγματα είναι ελαφρώς μπερδεμένα αλλά πολλοί συμπεριφοριστές γάτες προτείνουν να την πλησιάσετε με την καρδιά σας, να είστε αγαπησιάρηδες και ξέγνοιαστοι όταν αποφασίζετε να την χαϊδέψετε στην κοιλιά και ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ!

2. Η ουρα αγκαλιάζει το πόδι σας

Ένα από τα πιο ξεκάθαρα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει είναι όταν στοργικά τυλίγει τη γάμπα σου με την ουρά της! Μια ακόμη περίπτωση εκδήλωσης αγάπης που σχετίζεται με την ουρά της γάτας είναι ότι αυτή ανασηκώνεται και παίρνει το σχήμα του ερωτηματικού!

3. Η ουρά δονείται

Θα παραμείνουμε στα σκέρτσα της ουράς και θα πούμε ετούτο: μερικές φορές, η γνώριμη δόνηση της ουράς της γάτας που συνηθώς συνοδεύεται από το μαρκάρισμα μπορεί να μην συνοδευτεί από αυτή την ανεπιθύμητη συμπεριφορά! Σε αυτή την περίπτωση – και αν γίνεται μπροστά σας – εχουμε να κάνουμε με μια ακόμη ασυνήθιστη εκδήλωση αγάπης της γάτας για τον άνθρωπό της!

Επίσης μην μπερδεύετε τη δόνηση με την περίπτωση που η ουρά κινείται απότομα σαν μαστίγιο (ο Κινέζος είναι ειδικός σε αυτή τη συμπεριφορά)! Αυτή η περίπτωση είναι συνήθως μια ένδειξη θυμού!

4. Τα δαγκώματα αγάπης (Love bites)

Μπορεί η γάτα να με αγαπάει και να είναι αυτό ένδειξη αγάπης; Ναι ναι μπορεί! Σας έχω ξαναμιλήσει για τα δαγκώματα αγάπης, δαγκωματάκια, σχετικά απαλά που συχνά κιόλας συνοδεύονται με ένα γρήγορο γλείψιμο και που δεν έχουν καθόλου να κάνουν με άγριες διαθέσεις, αλλά μάλλον με εκδήλωση αγάπης, σχεδόν λατρείας!

5. Φουσκώνουν την κοιλιά τους

Μια συμπεριφορά που δεν έχω διαπιστώσει εγώ άλλα έχω πετύχει διάφορους ειδικούς της γάτας να μιλάνε γι’ αυτήν είναι το φούσκωμα της κοιλίτσας τους! Μάλιστα συχνά αυτό το φούσκωμα της κοιλιάς συμβαίνει συχνά όταν μαρκάρουν την περιοχή τους! Έτσι όταν φουσκώνει την κοιλίτσα της ενώ είναι πάνω σας ή έστω σε επαφή μαζί σας σας μαρκάρει ως.. “δικό της”. Και γιατί να μαρκάρει κάποιον ως δικό της αν δεν τον αγαπάει;!

Μάλιστα αυτή η συμπεριφορά συχνά συνδυάζεται με άλλες που υποδηλώνουν αγάπη όπως η δόνηση της ουράς (βλέπε το νο3).

6. Σας γλείφουν

Πολλές φορές θα έχετε διαισθανθεί την τρυφερότητα της γάτας σας όταν γλείφει τα δάχτυλά σας, τα μαλλιά σας ή τα ρούχα σας ακόμη. Ναι ναι, καλά καταλάβατε, πρόκειται για μια ξεκάθαρη δήλωση αγάπης! Με αυτό τον τρόπο άλλωστε απλώνουν τα αρώματά τους στον χουμανιστικό τους πατέρα κάνοντάς τον μέλος της.. φυλής τους! Ένα ακόμη κάπως περίεργο από τα σημάδια ότι η γάτα σε αγαπάει.

7. Σας ακολουθούν παντού

Αν μια γάτα σας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι, πηδάει πάνω από τραπέζια και άλλα εμπόδια προκειμένου να είναι κοντά σας είναι πολύ πιθανό να σας κάνει ξεκάθαρο ότι θέλει και απολαμβάνει την παρεούλα σας!

8. Παίζουν μαζί σας

Όσο οι γάτες είναι ακόμη νεαρές και ζωντανές ζωντανές, το πιο ενδιαφέρον πράγμα γι αυτες ειναι ξεκάθαρα το.. παιχνίδι. Αν τώρα συνδυάζει το παιχνίδι μαζί σας. Να είστε βέβαιοι ότι η γάτα σας κάνει ξεκάθαρο ότι σας αγαπάει και απολαμβάνει να παίζει μαζί σας!


Πηγή