Χαλκιδική: Κατάφερε να επιβιώσει 19 ώρες στη θάλασσα χάρη σε μία μπάλα – Τα πρώτα λόγια του 30χρονου

July 10, 2022

Χαλκιδική: Κατάφερε να επιβιώσει 19 ώρες στη θάλασσα χάρη σε μία μπάλα – Τα πρώτα λόγια του 30χρονου



Καταβεβλημένος, αφυδατωμένος, αλλά σώος πάτησε στεριά ο 30χρονος Ιβάν από τη Βόρεια Μακεδονία μετά από 18 και πλέον ώρες στα τρικυμιώδη νερά.



Ο νεαρός βγήκε μόνος του από το σκάφος που τον μετέφερε ως την ακτή και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. «Είναι το καλύτερο δώρο για τα γενέθλιά μου» είπε γελαστός από το φορείο στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο νεαρός βρήκε μια μπάλα και κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή χάρη σ’αυτή.

«Πριν από λίγο μου είπε ότι κατάφερε να επιβιώσει χάρη σε μία μπάλα που βρήκε στη θάλασσα. Κατάφερε να κρατηθεί από την μπάλα για 19 ώρες. Είναι πολύ δυνατό παιδί και γυμνασμένο, έξυπνος και χειρίστηκε τον εαυτό του πάρα πολύ καλά», ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά

«Είναι πραγματικά τρομερό το ότι παρέμεινε ζωντανός, ενώ ήταν πάνω από 18 ώρες στη θάλασσα. Ο άνδρας ήξερε πώς να κολυμπάει και όταν κουραζόταν άφηνε το σώμα του να επιπλεύσει για να μη χάσει τις αισθήσεις του από την κόπωση», σημείωσε η ίδια στο Voria.gr.

Υπενθυμίζεται πως ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που συμμετείχε από το πρωί στις έρευνες για τον εντοπισμό των δύο αγνοουμένων, εντόπισε τον έναν από τους δύο νεαρούς μέσα στη θάλασσα, 14 ναυτικά μίλια από τη στεριά. Τον περισυνέλλεξε πλοίο με σημαία Γιβραλτάρ που ήταν κοντά, και στη συνέχεια σκάφος του Λιμενικού τον πήρε για να τον μεταφέρει στο λιμάνι της Νέας Σκιώνης.

Οι τρεις φίλοι ταξίδεψαν στην περιοχή για να γιορτάσουν τα γενέθλια του 30χρονου Ιβάν.

Μετά το πάρτι γενεθλίων πήγαν στην παραλία Μύτη στο Ποσείδι, ωστόσο λόγω των ισχυρών θαλάσσιων ρευμάτων στην περιοχή, αλλά και των δυνατών ανέμων, παρασύρθηκαν και χάθηκαν από το οπτικό πεδίο των υπόλοιπων λουόμενων. Ο 25χρονος της παρέας στάθηκε ο πιο τυχερός, καθώς εντοπίστηκε από σέρφερ και διασώθηκε από το Λιμενικό σχετικά άμεσα.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου φίλου των δύο διασωθέντων, συνεχίζονται.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: