Αδυνατίστε Τρώγοντας: 8 Συνδυασμοί Τροφίμων Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Αδυνατίσετε Τρώγοντας (Pics)

July 9, 2022

Αδυνατίστε Τρώγοντας: 8 Συνδυασμοί Τροφίμων Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Αδυνατίσετε Τρώγοντας (Pics)



Αδυνατίστε Τρώγοντας: 8 Συνδυασμοί Τροφίμων Που Θα Σας Βοηθήσουν Να Αδυνατίσετε Τρώγοντας (Pics)

Και όμως γίνεται! Αδυνατίστε με υγιεινό τρόπο τρώγοντας αυτούς τους θαυματουργούς συνδυασμούς τροφίμων – Ποιους 6 συνδυασμούς τροφίμων πρέπει να αποφεύγετε



Το να συνδυάζουμε τρόφιμα όχι μόνο κάνει τα πιάτα μας πιο νόστιμα, αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει να χάσουμε κιλά με υγιεινό τρόπο. Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι ο συνδυασμός συγκεκριμένων τροφίμων βελτιώνει την πέψη, μας χαρίζει περισσότερη ενέργεια και μας βοηθά να αδυνατίσουμε.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 8 συνδυασμούς τροφίμων που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε υγιείς και να χάσετε τα περιττά κιλά, συν 6 συνδυασμούς που είναι καλό να αποφεύγετε).

1. Λαχανικά + βραστό αβγό

Σύμφωνα με μια έρευνα, τα αβγά βοηθάνε στην απορρόφηση των καροτενοειδών (χρωστικών ουσιών που δίνουν χρώμα στα λαχανικά). Τα καροτενοειδή καταπολεμούν την αύξηση του βάρους και προστατεύουν ενάντια στην απώλεια της όρασης και τον καρκίνο. Την επόμενη φορά που θα φάτε σαλάτα με λαχανικά, σκεφτείτε να την συνοδέψετε με βραστά αβγά ή αβγά ποσέ.

81

2. Τόνος + τζίντζερ

Το τζίντζερ επιταχύνει την γαστρική κένωση και μπλοκάρει τα ένζυμα που προκαλούν φλεγμονή. Ο τόνος περιέχει ένα είδος ω-3 που προλαμβάνει την αποθήκευση λίπους στην κοιλιά. Είναι ο τέλειος συνδυασμός για να ξεφορτωθείτε τα περιττά κιλά.

82

3. Σπανάκι και αβοκάντο

Αυτές οι δύο υπερτροφές είναι οι νέοι σας σύμμαχοι για να καταστείλετε την όρεξη: το λάδι του αβοκάντο, το οποίο βοηθά στην βελτίωση των επιπέδων της χοληστερίνης και περιέχει βιταμίνες Β και Ε και κάλιο, και το σπανάκι, το οποίο αυξάνει τον κορεσμό και έχει πολύ λίγες θερμίδες.

83

4. Καλαμπόκι + ρεβίθια

Σύμφωνα με μια έρευνα, μια διατροφή που περιέχει ρεβίθια μια φορά την εβδομάδα είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους περισσότερο από μία άλλη με την ίδια ποσότητα θερμίδων αλλά χωρίς ρεβίθια. Και το καλαμπόκι αυξάνει την επίδραση του αδυνατίσματος, γιατί περιέχει ανθεκτικό άμυλο το οποίο δεν επιτρέπει στο σώμα να προσλάβει τις περισσότερες από τις θερμίδες του και την γλυκόζη.

84

5. Πεπόνι + κόκκινα σταφύλια

Το πεπόνι είναι φυσικό διουρητικό και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών, ενώ τα σταφύλια περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό το οποίο μειώνει την συσσώρευση λίπους. Ο ιδανικός συνδυασμός για να σταματήσετε το φούσκωμα.

85

6. Κοτόπουλο και πιπέρι καγιέν

Το κοτόπουλο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και σας βοηθά να μένετε χορτάτοι για μεγαλύτερο διάστημα, ενώ σας κάνει να προσλαμβάνετε λιγότερες θερμίδες από τα επόμενα γεύματα σας. Το πιπέρι καγιέν, από την άλλη, επιταχύνει την καύση λίπους και συγκρατεί την όρεξη.

86

7. Πατάτες + πιπέρι

Σύμφωνα με μια έρευνα, οι πατάτες είναι πιο χωνευτικές από ό,τι οι τροφές ολικής άλεσης. Επιπλέον, είναι πλούσιες σε κάλιο. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να τρώτε βραστές ή ψητές πατάτες χωρίς συνοδευτικά και βούτυρο. Μπορείτε να ρίξετε πιπέρι, το οποίο αποτρέπει τον σχηματισμό νέων κυττάρων λίπους.

87

8. Καφές + κανέλα

Η κανέλα περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που μειώνουν τα παχάκια στην κοιλιά, ενώ ο καφές μειώνει την όρεξη. Αν θέλετε να χάσετε μερικά κιλά, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια κούπα καφέ με κανέλα.

88

Τώρα που γνωρίζετε ποιοι συνδυασμοί σας βοηθούν να χάσετε κιλά με επιτυχία, δείτε και ποιους πρέπει να αποφεύγετε:

-Πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, για παράδειγμα στα χάμπουργκερ.
-Δύο διαφορετικά είδη πρωτεϊνών, όπως μπέικον με αβγά.
-Πρωτεΐνες και άμυλο, όπως κοτόπουλο με μακαρόνια.
-Άμυλο και ζάχαρη, όπως πατάτες με κέτσαπ.
-Ζάχαρη και λιπαρά, όπως παγωτό και αρτοσκευάσματα.
-Φρούτα με άλλα είδη τροφίμων, όπως φράουλες με παγωτό.

Credit: brightside.me


Πηγή

Διαβάστε επίσης: