Έσωσαν το κουτάβι που κυκλοφορούσε σκελετωμένο από πείνα σε πολυσύχναστο δρόμο της Ζακύνθου

July 8, 2022

Έσωσαν το κουτάβι που κυκλοφορούσε σκελετωμένο από πείνα σε πολυσύχναστο δρόμο της Ζακύνθου



Παραμονή Χριστουγέννων μια γυναίκα που είχε βγει μαζί με τα παιδιά της για ψώνια της τελευταίας στιγμής είδε το κουταβάκι που βλέπετε στις φωτογραφίες να προσπαθεί να αποφύγει τα διερχόμενα οχήματα σε πολυσύχναστο σημείο της Επαρχιακής Οδού Ζακύνθου – Βολίμων, στην Ζάκυνθο.



Αμέσως σταμάτησε και κατάφερε να βάλει το κουταβάκι στο αυτοκίνητό της. Ενημέρωσε τον Ζακυνθινό Όμιλο Μέριμνας Ζώων, ο οποίος έψαξε και βρήκε σπίτι φιλοξενίας γι’ αυτό το δύστυχο πλάσμα, το οποίο έβλεπαν πολλοί για καιρό έτσι και κανείς δεν νοιάστηκε να του δώσει τουλάχιστον τροφή και νερό.

Δεν θα έφτανε σε αυτήν την τραγική κατάσταση
αν κάποιοι νοιαζόντουσαν για το πεινασμένο κουτάβι

Στις 28 Δεκεμβρίου 2018, το αρσενικό κουταβάκι μόλις 4 μηνών, που οι σωτήρες του το ονόμασαν Chris, μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι πάσχει από ασιτία αφού η κλινική του κατάσταση δείχνει ότι ήταν πεινασμένος για εβδομάδες κι έτρωγε ό,τι έβρισκε για να επιβιώσει.

Ο Chris ακολουθεί ειδική θεραπεία για το πρησμένο του στομάχι και τρέφεται με ειδική τροφή για να πάρει το απαραίτητο σωματικό βάρος. Όταν συνέλθει πλήρως θα δοθεί για υιοθεσία σε οικογένεια που θα τον αγαπά και θα τον φροντίζει.

Ο Chris στο σπίτι φιλοξενίας
δέχεται πολλή αγάπη και φροντίδα

Ο Ζακυνθινός Όμιλος Μέριμνας Ζώων αναφέρει για τη διάσωση του κουταβιού τα εξής: «Η Ζάκυνθος είναι μια μικρή τοποθεσία – αρκετά όμορφη – στον πλανήτη, αλλά η σκληρότητα που επιδεικνύεται απέναντι στα ζώα, εξαφανίζει κάθε αίσθημα ανθρωπιάς. Το κουτάβι προσπαθούσε να επιβιώσει για πολλές μέρες. Οι άνθρωποι περνούσαν από δίπλα του, αλλά κανείς δεν του έδωσε λίγο φαγητό, λίγη αγάπη, μια αγκαλιά.

Παρακαλούμε ξυπνήστε. Είμαστε λίγοι εθελοντές και παρά τις προσπάθειές μας, δεν προλαβαίνουμε πια με τόσα περιστατικά, να είμαστε παντού. Αντιταχθείτε απέναντι στη βάρβαρη συμπεριφορά με υπεύθυνες ενέργειες όπως συμμετοχή, στείρωση του κατοικίδιου σας, υιοθεσία αδέσποτων ζώων και μοιραστείτε τη ζωή σας με αυτά τα εκπληκτικά πλάσματα όπως το αξίζουν. Ο Chris αμέσως βρήκε σπίτι φιλοξενίας και λαμβάνει πολλή αγάπη και πολύ φαγητό. Όταν ο οργανισμός του δυναμώσει θα δοθεί για υιοθεσία».

Πηγή; istoriesadespoton.gr

Διαβάστε επίσης: