Θλιμμένη Γάτα Διασώζεται Από Τον Δρόμο Και Η Ευτυχία Ξαναζωγραφίζεται Στα Μάτια Της

July 8, 2022

Θλιμμένη Γάτα Διασώζεται Από Τον Δρόμο Και Η Ευτυχία Ξαναζωγραφίζεται Στα Μάτια Της



Ουφ έχουμε μιλήσει τόσες φορές για γατούλες που σώθηκαν σε οριακές συνθήκες, βρήκαν και ένα σπίτι και μετά πραγματικά άνθισαν! Αν θέλετε κιόλας μπορείτε να δείτε μερικές τέτοιες μεταμορφώσεις σε τούτο εδώ το άρθρο. Σε ετούτο εδώ το άρθρο θα μάθουμε για μια ακόμη βασανισμένη γάτα του δρόμου, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα ματάκια της που στάθηκε τόσο τυχερή και βρήκε το παντοτινό της σπίτι και το χαμόγελό της!! Είναι τόσο ευχάριστο να βλέπουμε ότι εκεί έξω υπάρχουν πολλοί που αγαπούν να φροντίζουν αυτά τα πλάσματα.



Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και η Μαρία-Εύη από το Μόντρεαλ του Καναδα. Μια ωραία πρωία εντόπισε ένα βασανισμένο αδέσποτο γάτο που της ήταν αδύνατο να τον παραβλέψει!

Φαινόταν σαν να φροντίζει τον εαυτό του μόνος του και σαν να ζούσε για καιρό έξω, στο δρόμο, Αυτό το βασανισμένο γατόνι ήταν καλυμμένο με βρωμιά και τη γούνα του μπλεγμένη. Αυτό μαρτυρούσε ότι δεν είναι υγιής, διότι μια γάτα υγιής, το πρώτο πράγμα για το οποίο φροντίζει είναι η καθαριότητά της – ειρήσθω εν παρόδω ανακαλύψτε αν οι γάτες είναι όντως καθαρά πλάσματα ακριβώς ΕΔΩ. Εκτός των άλλων ο γάτος αυτός φαινόταν να πονάει εμφανώς κάτι που γέμιζε με ακόμη μεγαλύτερη λύπη τα μάτια του! Η Μαίρη Εύη αδυνατούσε να τον παραβλέψει και η εικόνα του ράγισε την καρδιά της!

Δεν το σκέφτηκε παραπάνω, απόφασισε να προσπαθήσει να τον πιάσει για να τον κρατήσει μακριά από τους αφιλόξενους δρόμους. Ο γάτος όμως δεν είχε καμία εξοικείωση με τους ανθρώπους και δυσκολεύτηκε πολύ να τον πιάσει.

Για 3 ολόκληρες εβδομάδες απέφευγε την γατοπαγίδα που έστησε για να τον πιάσει και δεν αντιστάθηκε μόνο όταν πια η πείνα του έγινε αφόρητη. Σε ετούτο το σημείο θα ήθελα να σας προτείνω να διαβάσετε τον οδηγό μου για το πως να πιάσετε μια αδέσποτη γάτα για να την βοηθήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

Όταν επιτέλους τα κατάφερε η Μαίρη-Εύη έβγαλε εναν αναστεναγμό ανακούφισης. Το επόμενο που έκανε ήταν να προσπαθήσει να του βρει θέση σε ένα καταφύγιο αλλά δεν υπήρχε πουθενά χώρος και οπότε αποφάσισε να τον πάει στον κτηνίατρο.

Το γνώριμό μας Chatons Orphelins Montréal (σας το χω αναφέρει σε δυο τρεις ακόμη περιπτώσεις) ένα καταφύγιο ζώων παρενέβη και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τον βασανισμένο γάτο και να του προσφέρει ιατρική φροντίδα μέχρι να αποκατασταθουν τα προβλήματά του.

Tο αγόρι μας ήταν καλυμμένος με τραύματα.. πολέμου (μάχες με άλλους αρσενικούς κατά βάση) ενώ είχε και ένα μεγάλο απόστημα στο πηγούνι του. Τα αυτιά του είχαν κρυοπαγήματα κάτι που σήμαινε ότι είχε περάσει έξω τουλάχιστον ένα Χειμώνα.

Ο κτηνίατρος δήλωσε ότι η Μαίρη-Εύα τον έσωσε στο παρα πέντε γιατί ο γάτος δεν ήταν ικανός να επιβιώσει ένα ακόμη Χειμώνα έξω! Σε ετούτο το σημείο επιτρέψτε μου να σας προτείνω να διαβάσετε τρόπους για να προστατέψετε τις αδέσποτες γάτες από το κρύο !

Ήρθε η ώρα κατά την προσφιλή συνήθεια των χούμαν ο γάτος να πάρει ένα όνομα! Ονομάστηκε Μαρσέλ και έλαβε την προσοχή, αγάπη και φροντίδα που του άξιζε και χρειαζόταν. Σιγά σιγά ο Μαρσέλ άρχισε να βγαίνει από το καβούκι του, κατάλαβε ότι συναναστρεφόταν με χούμανς που τους ένοιαζε να γίνει καλά. Δεν πέρασε πολύ καιρός και άρχισε να ζητάει αγκαλιές και χάδια!

Εντωμεταξύ η μεταμόρφωσή του συντελούνταν σιγά σιγά! Όπως θα δείτε στην παρακάτω φωτογραφία η γούνα του άρχισε να λάμπει και το εντυπωσιακό πλούσιο λευκό κασκόλ του γυάλισε!

Ο Μαρσέλ τώρα ζούσε μια ζωή τελείως διαφορετική από εκείνη που δίαγε στο δρόμο πριν η Μαίρη-Εύα τον πάρει από τους δρόμους.

Δύο μήνες αργότερα το θαύμα ολοκληρώθηκε, ο Μαρσέλ υιοθετήθηκε από ένα σπιτικό που πολύ τον αγάπησε. Και η θλίψη στα μάτια του έδωσε τη θέση της σε μπόλικη χαρά!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: