Ραγδαίες εξελίξεις στην Βρετανία: Παραιτείται ο Μπόρις Τζόνσον – Το «τσουνάμι» αποχωρήσεων ρίχνει την κυβέρνηση! – Κόσμος

July 8, 2022

Πολιτικός «σεισμός» στη Βρετανία, όπου το BBC μεταδίδει την είδηση ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραιτείται.



Λίγο νωρίτερα η Mirror, επικαλούμενη μέλη του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, είχε αναφέρει ότι ο Τζόνσον παραιτείται. Σύμφωνα με το BBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις μέσα στις επόμενες ώρες. Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο Τζόνσον θα παραμείνει στην ηγεσία των Συντηρητικών μέχρι να εκλεγεί νέος πρόεδρος του κόμματος μέσα στο καλοκαίρι.

Survivor spoiler 07/07: Η Μαρία Αντωνά κατέστρεψε τον κόπο 6 μηνών του Άρη Σοϊλέδη! Η λάθος κίνηση που έφερε την ανατροπή και την ήττα!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 07/07: Η Μαρία Αντωνά κατέστρεψε τον κόπο 6 μηνών του Άρη Σοϊλέδη! Η λάθος κίνηση που έφερε την ανατροπή και την ήττα!

Κι αυτό ενώ δεν έχει τέλος το μπαράζ αποχωρήσεων από την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον. Ο κλοιός γύρω από τον βρετανό πρωθυπουργό έχει στενέψει, ενώ ακόμη δύο μέχρι πρότινος στενοί του συνεργάτες ανακοίνωσαν πως τον αποχαιρετούν.

Σημειώνεται πως σήμερα και ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Ναντίμ Ζαχάουι κάλεσε τον Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί, λιγότερο από 48 ώρες αφού ο Τζόνσον τον προήγαγε, λέγοντας ότι η κρίση η οποία έχει κατακλύσει την κυβέρνηση μόνο χειρότερα μπορεί να εξελιχθεί.

«Αυτή η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη και μόνο χειρότερα μπορεί να εξελιχθεί για εσάς, για το Συντηρητικό Κόμμα και κυρίως για ολόκληρη τη χώρα», έγραψε ο Ζαχάουι στο Twitter έπειτα από την παραίτηση περισσότερων από 50 υπουργών, υφυπουργών και συμβούλων από την κυβέρνηση.

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

«Πρέπει να πράξετε ορθά και να παραιτηθείτε τώρα», κάλεσε ο ίδιος τον πρωθυπουργό.

Ο Ζαχάουι δεν είπε ότι παραιτήθηκε, αλλά δήλωσε ότι χθες το απόγευμα επισκέφθηκε το γραφείο του πρωθυπουργού στην Ντάουνινγκ Στριτ μαζί με συναδέλφους του από το υπουργικό συμβούλιο για να καλέσουν τον Τζόνσον να «παραιτηθεί με αξιοπρέπεια».

«Είμαι συντετριμμένος που δεν άκουσε και που τώρα υπονομεύει τα απίστευτα επιτεύγματα αυτής της κυβέρνησης. Η χώρα αξίζει μια κυβέρνηση, η οποία, όχι μόνο θα είναι σταθερή, αλλά και θα ενεργεί με ακεραιότητα. Πρωθυπουργέ, το ξέρετε μέσα στην καρδιά σας ότι το σωστό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να παραιτηθείτε και να παραιτηθείτε τώρα», έγραψε ο Ζαχάουι σε επιστολή του.

Χθες, ο νέος υπουργός Οικονομικών, ερωτηθείς σχετικά, είχε απαντήσει ότι τυχόν απόφαση για προκήρυξη πρόωρων εκλογών θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: