Πάτρα: Τεχνικοί σύμβουλοι από το εξωτερικό στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου

July 7, 2022

Για την Παρασκευή 8 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί να καταθέσει ανωμοτί η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους των παιδιών της Μαλένας και Ίριδας. Η προφυλακισμένη για το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ωστόσο, αναμένεται να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να καταθέσει τις γραπτές της εξηγήσεις.



Ο λόγος είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star, ότι δε θα είναι έτοιμη μέχρι την Παρασκευή, όπου έχει κληθεί για την ανωμοτί κατάθεση.

Survivor spoiler 07/07: «Διέλυσε» τον Σοϊλέδη και όλα τα προγνωστικά! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έβγαλαν νικητή τον Στάθη Σχίζα

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 07/07: «Διέλυσε» τον Σοϊλέδη και όλα τα προγνωστικά! Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που έβγαλαν νικητή τον Στάθη Σχίζα

Δείτε επίσης: Την έστησε στο «εκτελεστικό απόσπασμα» ο Μάνος Δασκαλάκης: «Η Ρούλα με απειλούσε πως αν χωρίζαμε δεν θα έβλεπα ποτέ ξανά τα παιδιά μας» (video)

Αναμένεται να ζητήσει νέα προθεσμία για τις 14 Ιουλίου. Το πιο πιθανό ωστόσο είναι να μην πάρει τόσες μέρες παράταση και της πουν ότι το αργότερο μέχρι την Τετάρτη θα πρέπει να παραδώσει τις γραπτές της εξηγήσεις. Το υπόμνημά της δε θα περιέχει μόνο την περιγραφή της για το τι έγινε τις ημέρες που πέθαναν Μαλένα και Ίριδα αλλά θέλει να αντικρούσει επί της ουσίας το πόρισμα των κ. Καρακούκη και Καλογρηά για τον ασφυκτικό θάνατο των δύο παιδιών.

Η προφυλακισμένη μητέρα μέσα από το κελί της διαβάζει όλες τις καταθέσεις - γιατρών, συγγενών ιατροδικαστών - και ψάχνει να βρει κάπου να πατήσει για να αποδείξει όπως ισχυρίζεται ότι δεν έχει σχέσεις με τους θανάτους.

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

Το κλειδί για τις αρχές είναι ο θάνατος της Ίριδας και η περιγραφή της αδερφής της στην κατάθεσή της κρίνεται ως σημαντική. Πώς βρήκε το παιδί στην κούνια νεκρό σε άλλη θέση από αυτή που ήταν συνήθως - τα σημάδια στο πρόσωπο του μωρού που δεν υπήρχαν το προηγούμενο βράδυ. Τόσο η ίδια όσο και ο δικηγόρος της έχουν επιστρατεύσει τους τεχνικούς τους συμβούλους. Για τις αρχές όμως η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι η βασική ύποπτη για τις δολοφονίες.

Λέων: Δεν αμφιβάλει κανείς ότι έχουμε τρεις ανθρωποκτονίες

Σε ιατροδικαστές του εξωτερικού, απευθύνθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου, αναζητώντας τεχνικούς συμβούλους που θα δεχτούν να σταθούν δίπλα της, στη συγκλονιστική υπόθεση των θανάτων των 3 παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, ήδη έχει συνταχθεί μια τεχνική έκθεση, η οποία αναμένεται να συνοδεύσει το γραπτό υπόμνημα εξηγήσεων, για τους θανάτους της Μάλενας και της Ίριδας, που θα κατατεθεί στο τέλος της εβδομάδας.

Για το θέμα μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και την Ρίτσα Μπιζόγλη ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων. Όπως ανέφερε «αν μεταφερθούν στους συναδέλφους του εξωτερικού όλα τα στοιχεία και τα πορίσματα εκτιμώ ότι και αυτοί δεν θα δουν κάτι διαφορετικό από αυτά που είδαν και εδώ οι συνάδελφοι ιατροδικαστές».

Ο κ. Λέων τόνισε ότι το αποτέλεσμα των πορισμάτων για τους θανάτους των παιδιών δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και υπογράμμισε ότι δεν αμφιβάλει κανείς ότι και οι τρεις θάνατοι είναι εγκληματικές ενέργειες.

Επανέλαβε ότι «είναι σημαντικό να μεταφερθούν στους συναδέλφους του εξωτερικού όλα τα δεδομένα και να μεταφραστούν σωστά».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε ότι «υπήρξαν άνθρωποι που έχουν υπερασπιστεί αυτά τα παιδιά. Νομίζω ότι δεν στερήθηκαν της αγάπης ανθρώπων ειδικών, μη ειδικών, είτε όλου του κόσμου». «Δόθηκε επιστημονική αιτία θανάτου για τα παιδιά κάτι που δικαιώνει τις ψυχές τους», είπε τέλος ο κ. Λέων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: