Ο Κηδεμόνας «Πουλάει Τα Πάντα» Για Να Δώσει Στο Κουτάβι Της Νέα Πόδια

July 5, 2022

Ο Κηδεμόνας «Πουλάει Τα Πάντα» Για Να Δώσει Στο Κουτάβι Της Νέα Πόδια



Ο κηδεμόνας ενός κουταβιού τεσσάρων μηνών που γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική παραμόρφωση «πουλάει τα πάντα» για να εξοικονομήσει χρήματα για το χειρουργείο και να τον βοηθήσει να περπατήσει σωστά.



Ο Bean το dachshund, που ζει στη γειτονιά Hackney Wick του Λονδίνου, δεν μπορεί να περπατήσει, να τρέξει ή να παίξει σωστά με άλλα σκυλιά λόγω της επώδυνης κατάστασης που επηρεάζει τα πίσω πόδια του.

Το κουτάβι ανήκει στην 26χρονη διευθύντρια μάρκετινγκ Esme Rice, η οποία το αγόρασε από έναν κτηνοτρόφο λίγο μετά τη γέννησή του. Η Esme, η οποία προέρχεται από μια οικογένεια λάτρεις των σκύλων, μόλις πρόσφατα συνειδητοποίησε ότι ο Bean είχε τη γενετική παραμόρφωση, που ονομάζεται Pes Varus , η οποία δεν εμφανίζεται τους πρώτους μήνες.

“Όταν περπατάει, τα πόδια του γυρίζουν προς τα μέσα και δείχνουν το ένα το άλλο”, είπε η Esme, η οποία περιέγραψε πώς ο σκύλος της πρέπει να περπατάει “στις φτέρνες του και όχι στις μύτες των ποδιών όπως πρέπει να κάνουν τα σκυλιά”, επειδή δεν μπορεί με το βάρος.

Η Esme αρχικά όρισε το περίεργο περπάτημα της Bean ως “απλώς να έχει πόδια”, μέχρι που το προσωπικό στον παιδικό σταθμό Barkney Wick σήμανε συναγερμό ότι κάτι δεν πάει καλά και μια επίσκεψη στους κτηνιάτρους επιβεβαίωσε τους φόβους της.

«Αυτή τη στιγμή αισθάνεται ήδη δυσφορία και πόνο. Δεν μπορεί να κάνει μεγάλους περιπάτους, δεν μπορεί να παίξει καλά με άλλα σκυλιά ή να τρέξει πολύ γρήγορα … περπατάει ή πηδάει σαν κουνέλι », είπε η Esme.

«Τελικά, θα αναπτύξει αρθρίτιδα και θα χάσει τελείως τη λειτουργία των ποδιών». Παρόλο που οι περισσότερες περιπτώσεις παραμόρφωσης εμφανίζονται σε dachshunds, είναι ακόμα σχετικά σπάνιο, με ένα στα 100 dachshunds να πάσχει από τη νόσο.

Η Έσμε είπε ότι η κατάσταση οφείλεται πιθανότατα σε κληρονομικότητα, αν και δεν υπήρχε περίπτωση ο κτηνοτρόφος της να γνώριζε την κατάσταση του Μπιν πριν γεννηθεί.

«Είναι καταστροφικό να τον βλέπεις γιατί στον εγκέφαλό του είναι κουτάβι και θέλει να παίξει. Το να τον βλέπεις να κάθεται στις βόλτες και να κλαίει επειδή θέλει να πάει σπίτι του και δεν μπορεί να συνεχίσει είναι τρομερά λυπηρό », είπε η Esme.

Ευτυχώς για τον Bean, υπάρχει διαθέσιμη εξειδικευμένη χειρουργική επέμβαση, αλλά περιλαμβάνει την κατασκευή και εμφύτευση προσαρμοσμένων τρισδιάστατων ναρθήκων ποδιών για αυτόν κατά τη διάρκεια αρκετών πολύπλοκων επεμβάσεων, οι οποίες θα κοστίσουν περίπου 10.000 £ (περίπου 71.000 δολάρια ΗΠΑ).

Η Έσμε είπε ότι η εγχείρηση θα κοστίσει “όλες τις αποταμιεύσεις της και περισσότερα” και τώρα κάνει “ό, τι μπορεί για να σώσει και να πουλήσει ό, τι έχει”. Ελπίζει να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα χρήματα μέσω του crowdfunding , με την ελπίδα ότι μια μέρα η Bean θα μπορέσει να περπατήσει και να παίξει ξανά χωρίς πόνο.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: