Μαίνεται Φωτιά Στην Ηλεία: Κρίσιμη Η Κατάσταση, Εκκενωθήκαν 4 Οικισμοί – Ξεκίνησαν Ρίψεις Τα Εναέρια (Video + Photos)

July 4, 2022

Μαίνεται Φωτιά Στην Ηλεία: Κρίσιμη Η Κατάσταση, Εκκενωθήκαν 4 Οικισμοί – Ξεκίνησαν Ρίψεις Τα Εναέρια (Video + Photos)



Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδωσαν μεγάλη «μάχη» προκειμένου να οριοθετήσουν τις διάσπαρτες εστίες της φωτιάς και να μην επεκταθεί.



Νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχός Ήλιδας, Ιωάννης Λυμπέρης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3, τόνισε πως «η κατάσταση είναι κρίσιμη, αλλά γλιτώσαμε του οικισμούς που κινδύνευαν».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο iEidiseis με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν και οι ρίψεις νερού από τα εναέρια. Συγκεκριμένα πετούν 4 εναέρια, 2 ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Ο κ. Λυμπέρης ανέφερε επίσης πως έχει μειωθεί και η ένταση των ανέμων, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης θα καταφέρουν να ελέγξουν τη φωτιά μέσα στην ημέρα.

Oι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις αυτή την ώρα παραμένουν κοντά στις κοινότητες, Βάλμη, Κότρωνα, Καραγιαννέικα, Λάττα και άλλες γειτονικές περιοχές, ώστε να μην απειληθούν σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται περισσότεροι από 130 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περίπου 45 οχήματα.

Φόβος να μην ξεφύγει προς τη Λάττα

Χθες αργά το βράδυ δόθηκε εντολή εκκένωσης και για ακόμα τρεις οικισμούς καθώς, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, το πύρινο μέτωπο κατευθυνόταν προς τις κοινότητες, Κότρωνα και Καραγιαννέικα.

Έτσι δόθηκε εντολή εκκένωσής τους, με τις δυνάμεις να προσπαθούν να ανακόψουν τη φωτιά πριν φθάσει στην ορεινή κοινότητα, Λάττα.

Παράλληλα εκκενώθηκαν προληπτικά και ο οικισμός Δαλαμπουρέικα, ενώ νωρίς το απόγευμα οι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και στην περιοχή Βάλμη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: