Η 86χρονη Bette Nash έγινε η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο

July 3, 2022

Η 86χρονη Bette Nash έγινε η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο



Ξεκίνησε το 1957 και μετρά πάνω από 6 δεκαετίες σε πτήσεις



Μια 86χρονη γυναίκα έγινε η παλαιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο, με πτήσεις τα τελευταία 65 χρόνια.

Η Bette Nash, από τη Βιρτζίνια, ξεκίνησε την καριέρα της ως υπάλληλος αεροπορικής εταιρείας το 1957, όταν ξεκίνησε 21 ετών τότε να δουλεύει στην Eastern Airlines. Εκείνη την εποχή, τα εισιτήρια ήταν χειρόγραφα, τα δρομολόγια εμφανίζονταν σε μαυροπίνακες και ένα εισιτήριο αεροπλάνου κόστιζε μόλις 12 δολάρια.

Σχεδόν 6,5 δεκαετίες αργότερα, η Bette είναι πλέον στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως η μακροβιότερη αεροσυνοδός στον κόσμο και εξακολουθεί να χαιρετά κάθε επιβάτη με ένα χαμόγελο.

«Ήθελα να γίνω αεροσυνοδός από την πρώτη στιγμή που μπήκα στο αεροπλάνο», είχε πει στο CNN το 2016, καθώς πλησίαζε τα 60 χρόνια στη δουλειά. «Ήμουν 16 χρονών και η αεροσυνοδός πέρασε στην αίθουσα μπροστά μου και τότε είπα, «Αυτό είναι για μένα».

Εκείνες τις μέρες, δεν χρειαζόσουν κράτηση εκ των προτέρων για να πετάξεις, ενώ συνοδοί όπως η Bette μοίραζαν τσιγάρα στους επιβάτες.

Τώρα, όμως, είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα, ειδικά με τη χρήση της τεχνολογίας. «Πέρασαν οι μέρες των χειρόγραφων εισιτηρίων, των αυτοκόλλητων για τις θέσεις και του πίνακα κιμωλίας», είπε.

Μιλώντας στο airlinestaffrates.com για να τιμήσει την 60η επέτειό της, η Bette είχε πει ότι η μακροχρόνια καριέρα της σημαίνει ότι κατάφερε να γνωρίσει νέους ανθρώπους και να σκορπίσει καλοσύνη σε όλο τον κόσμο.

«Απλώς ήταν το τέλειο μονοπάτι σταδιοδρομίας. Έδωσε διέξοδο στην αγάπη μου για τους ανθρώπους και μου αρέσει να πιστεύω ότι έχω προσφέρει καλές υπηρεσίες. Απολαμβάνω απόλυτα τις τρίλεπτες συζητήσεις μου στο αεροσκάφος και συχνά εκπλήσσομαι με την ενδιαφέρουσα δουλειά, τα ταξίδια και τις ζωές που έχουν οι άνθρωποι», είπε.

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: