8 Νησιά Που Προσφέρονται Για Αξέχαστες Καλοκαιρινές Διακοπές (και) Χωρίς Αυτοκίνητο!

July 1, 2022

8 Νησιά Που Προσφέρονται Για Αξέχαστες Καλοκαιρινές Διακοπές (και) Χωρίς Αυτοκίνητο!



Ο Ιούνιος είναι ο μήνας όπου το «Πού θα πάμε διακοπές τελικά;» μας απασχολεί πολύ περισσότερο από το αν θα περάσουμε μαθήματα στην εξεταστική. Σαν σωστοί φοιτητές στη χώρα του φωτός λοιπόν, καταλαβαίνεις ότι οι διακοπές μας πρέπει να είναι πρακτικές και οικονομικές. Αν και τα περισσότερα νησιά χρειάζονται μέσο για να τα εξερευνήσεις, εμείς είτε δεν έχουμε δίπλωμα, είτε αυτοκίνητο ή απλά δεν έχουμε λεφτά. Και τι σημαίνει αυτό δηλαδή; Ότι δε δικαιούμαστε να πάμε σε νησάκι; Δικαιούμαστε!



Στην παρούσα φάση, το αμάξι είναι ένα ακραίο και περιττό έξοδο, ειδικά αν σκεφτείς ότι τα λεφτά για εισιτήρια και βενζίνες, θα μπορούσες να τα ξοδέψεις σε ποτά σε άλλες καλοκαιρινές δραστηριότητες.

Παρακάτω λοιπόν συγκεντρώσαμε 8 νησιά που μπορείς να κάνεις διακοπάρες χρησιμοποιώντας ποδήλατο, συγκοινωνίες ή ακόμα και τα πόδια σου. Για τσέκαρε:

Κουφονήσια
Το μόνο που χρειάζεσαι στα μαγευτικά Κουφονήσια είναι τα πόδια σου, την καλή σου διάθεση, άντε και ένα καραβάκι να σε μεταφέρει από το Άνω στο Κάτω Κουφονήσι. Αυτός ο επίγειος παράδεισος, όπως πολλοί τα αποκαλούν, είναι η ιδανική λύση για εσένα που δε θες να στερηθείς τη μαγεία ενός κυκλαδίτικου νησιού και την άνεση της μετακίνησης. Στη νοτιοανατολική πλευρά του Άνω Κουφονησίου μπορείς να κάνεις την εξερεύνησή σου μέσα σε μόλις μισή ώρα με τα πόδια και να επισκεφτείς όλες τις υπέροχες παραλίες που τη στολίζουν!

Αντίπαρος
Ο απόλυτος προορισμός για εσένα που ψάχνεις την τρέλα της νυχτερινής ζωής των Κυκλάδων και ταυτόχρονα την οικονομική διασκέδαση. Το μικροσκοπικό αυτό νησί, πέραν του ότι μπορείς να το εξερευνήσεις με το ποδήλατο σε μία μέρα, σε προκαλεί να δοκιμάσεις να έρθεις πιο κοντά στη φύση, καθώς πρόκειται για ένα από τα κορυφαία μέρη για camping. Με μεγάλη ευκολία (ποδήλατο ή πόδια) μπορείς να ανακαλύψεις τις περισσότερες παραλίες, καθώς δεν είναι πολλές, αλλά και τα βραδινά μπαρ που είναι μαζεμένα στη χώρα του νησιού.

Κίμωλος
Η Κίμωλος είναι ένα μικρό νησί του Αιγαίου, με μόλις 900 κατοίκους, και περιμένει εσένα που αναζητάς άνετες και χαλαρές διακοπές χωρίς αυτοκίνητο. Έχει ξεχωριστή ομορφιά και προσφέρει μοναδικές στιγμές δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή αμμουδιά, σαν να πατάς σε κιμωλία, εξού και το όνομα Κίμωλος! Με ένα μηχανάκι ή ποδήλατο θα μπορέσεις να μεταφερθείς σε όποια παραλία θέλεις, ενώ στα σοκάκια του Χωριού μπορείς να βολτάρεις χαλαρά με τα πόδια. Παίζει και λεωφορείο ωστόσο, ανάλογα με τις αντοχές σου.

Σπέτσες
Στο νησί της Μπουμπουλίνας οι μετακινήσεις γίνονται κυρίως με τα πόδια, με αστικά λεωφορεία και με καραβάκια/θαλάσσια ταξί. Η χρήση αυτοκινήτου επιτρέπεται μόνο από τους μόνιμους κατοίκους, ωστόσο δε θα υπάρξει θέμα, καθώς οι παραλίες είναι πολύ κοντινές μεταξύ τους και υπάρχουν άπειρες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις. Το νέο λιμάνι, η Ντάπια, αποτελεί το κεντρικό σημείο, όπου θα βρεις τις ταβέρνες και τα μπαράκια για νυχτερινή εξόρμηση!

Αίγινα
Η Αίγινα αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες επιλογές για καλοκαιρινές αποδράσεις. Με μόλις μία ώρα απόσταση από τον Πειραιά, σου προσφέρει την ιδανική λύση για ολιγοήμερες διακοπές, αλλά και μονοήμερη εκδρομή. Η έκτασή της είναι ιδανική για να μην πάρεις μαζί σου αμάξι. Ακόμα, το δίκτυο συγκοινωνιών της με λεωφορεία που καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα του νησιού, σε διευκολύνει να εξερευνήσεις όλες τις τιρκουάζ της παραλίες. Οι διακοπές στην Αίγινα θα σου προσφέρουν πλούσιο φαγητό, εκδρομές, όμορφες και γαλήνιες παραλίες και φυσικά πολλές πολλές δραστηριότητες!

Tip: Από το λιμανάκι της Πέρδικας πάρε βαρκάκι για τη Μονή, ένα μικρό ακατοίκητο νησάκι με εντυπωσιακό φυσικό τοπίο, που αν είσαι τυχερός, θα δεις ελάφια και παγώνια!

Σίκινος
Αν θέλεις την ηρεμία σου, αλλά δε θες να χάσεις την ομορφιά των Κυκλάδων και να κουβαλάς μαζί σου αμάξι, τότε η Σίκινος είναι αυτό που ψάχνεις. Η Χώρα του νησιού έχει όλα όσα θα χρειαστείς για να περάσεις καλά στις διακοπές σου, ενώ οι παραλίες είναι οι περισσότερες προσβάσιμες μόνο με τα πόδια ή με καραβάκι από τη θάλασσα, επομένως το αμάξι θα σου είναι παντελώς άχρηστο! Μην ξεχάσεις να κανονίσεις και πεζοπορία στο νησί, που προτείνεται από όλους τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Αγκίστρι
Το μικρό αυτό νησάκι, μόλις μία ανάσα από την Αθήνα, εκτός από την υπέροχη θέα και τα καταγάλανα νερά του, θα σου προσφέρει και την άνεση να το ξεναγήσεις όλο με τα πόδια ή το ποδήλατο, χωρίς ιδιαίτερη κούραση. Μικρό και χαλαρό, αξίζει να ανέβεις στο Μετόχι, το χωριό ανάμεσα στη Σκάλα και το Μύλο, για να απολαύσεις την πανοραμική θέα που σου προσφέρει η πλαγιά του λόφου. Όσο για τη διάσημη Δραγονέρα, καλύτερα να στηριχτείς στην τοπική συγκοινωνία, γιατί δύσκολα να φτάσεις ποδαράτο.

Πάρος
Μπορεί να μην περίμενες να δεις ένα από τα μεγαλύτερα νησιά των Κυκλάδων στη συγκεκριμένη λίστα! Κι όμως, το γεγονός ότι αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό των νέων, οδήγησε στο να δημιουργηθεί πολύ καλή συγκοινωνία από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, οπότε δε θα χρειαστείς καθόλου αμάξι για να περάσεις καλά και να εξερευνήσεις όλες τις γωνίες και τις παραλίες του! Ποδαράτο σίγουρα δεν μπορείς να μετακινηθείς, αλλά αν τα πας καλά με τα μέσα, θα έχεις αξέχαστες διακοπές!

Μπορεί λοιπόν φέτος το αυτοκίνητο να το αφήσεις στο γκαράζ, ωστόσο μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου την καλή σου διάθεση και φυσικά καλούς φίλους! Γιατί στην τελική σημασία δεν έχει ούτε ο προορισμός, ούτε το ταξίδι. Σημασία έχει η παρέα!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: