Θανάσης Αλευράς: “Ο Δάσκαλος Λόγω Συντηρητισμού Δεν Διάβασε Την Έκθεσή Μου Στην Τάξη”

July 1, 2022

Θανάσης Αλευράς: “Ο Δάσκαλος Λόγω Συντηρητισμού Δεν Διάβασε Την Έκθεσή Μου Στην Τάξη”



Για όλα, για την ωριμότητα, την ενδοσκόπηση, τον έρωτα, αλλά και για τα παιδικά του χρόνια μίλησε στην εκπομπή “Στούντιο 4” στην ΕΡΤ 1, ο ηθοποιός Θανάσης Αλευράς, εστιάζοντας και σε ένα περιστατικό της παιδικής του ηλικίας που κάνει σαφές το πώς σε παλαιότερες εποχές τα διαφορετικά πρότυπα γονεϊκότητας αντιμετωπίζονταν με επιφύλαξη και τάσεις απομονωτισμού.



«Ο πατέρας μου είχε έναν πρώτο γάμο, δεν είχαν τελειώσει τότε οι διαδικασίες, τα διαζύγια δεν έβγαιναν εύκολα. Βγήκε το διαζύγιο και μετά βαρέθηκαν. Ήμασταν ήδη οικογένεια, ήρθα κι εγώ…

Κάποια στιγμή λένε δεν το κάνουμε; Αλλά εγώ ήμουν πια έκτη δημοτικού. Φόρεσα γραβάτα πρώτη φορά. Σε αυτή τη φωτογραφία που έχουν όλα τα ζευγάρια είμαι κι εγώ. Νόμιζα αρχικά ότι ήταν δικό μου το event και στενοχωρήθηκα που δεν μου έφεραν δώρο.

Μετά κατάλαβα ότι αυτό ήταν και λίγο μπροστά για την εποχή. Ο καθένας, η πρώτη εικόνα που έχει για τον κόσμο, η πρώτη ανάγνωση, είναι το σπίτι του», είπε μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και στη συνέχεια με ένα περιστατικό από το σχολείο εξήγησε γιατί αυτό που συνέβαινε στο δικό του σπίτι και ήταν απολύτως φυσιολογικό και αποδεκτό, ωστόσο για την κοινωνία της εποχής ήταν πρόβλημα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, ο δάσκαλος στο σχολείο, ακριβώς λόγω συντηρητισμού δεν είχε διαβάσει την έκθεσή του μέσα στην τάξη, ακριβώς για να μην αναστατωθούν τα χρηστά ήθη.

«Ο δάσκαλός μου δεν διάβασε την έκθεση γιατί δεν του άρεσε, ήταν πολύ συντηρητικός. Η έκθεση ήταν πώς θα περάσουμε το καλοκαίρι, πώς φανταζόμαστε το γυμνάσιο κ.λπ. Κι εγώ είχα μείνει στο γεγονός ότι έχουμε ετοιμασίες γιατί παντρεύεται η μαμά με τον μπαμπά. Για έναν ψάλτη του 1989 πολύ συντηρητικό, αλλά υπέροχο δάσκαλο, δεν ήθελε να τη διαβάσει και να την ακούσουν τα άλλα παιδιά μη σοκαριστούν. Με είχε ενοχλήσει, γιατί δεν καταλάβαινα ποιο είναι το πρόβλημα. Και όντως δεν υπήρχε πρόβλημα», εξήγησε ο ηθοποιός.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: