Αλέξης Κούγιας: Αναλαμβάνει την υπόθεση θανάτωσης του χιμπατζή

June 29, 2022

Ο γνωστός δικηγόρος, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και να αποτυπωθούν τυχόν αδικήματα για την εκτέλεση του χιμπατζή ο οποίος θανατώθηκε μετά τη δραπέτευσή του απο το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.



Δείτε επίσης: Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο – Η απάντηση του ιδρυτή μετά τις αντιδράσεις για την θανάτωση του

«Δολοφόνησε και τα 3 της παιδιά»: Βόμβα Αγγελικής Νικολούλη για Ρούλα Πισπιρίγκου!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Δολοφόνησε και τα 3 της παιδιά»: Βόμβα Αγγελικής Νικολούλη για Ρούλα Πισπιρίγκου!

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του «η Ζωοφιλική Ομοσπονδία Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού δια του Προέδρου Κωνσταντίνου Σισμανίδη και του Γενικού Γραμματέως της Γιάννη Κάραλη με εξουσιοδότησε όπως διερευνήσω τυχόν ποινικές ευθύνες για την εν ψυχρώ εκτέλεση του γνωστού στα παιδιά όλης της Αττικής και όλης της Ελλάδος χιμπατζή με το όνομα Μπαζού, ο οποίος δραπέτευσε λόγω των ελλιπέστατων μέτρων ασφαλείας από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, όπου εξετίθετο».

Όπως αναφέρει ο κ. Κούγιας οι εντολείς του έχουν πάρα πολλά ερωτηματικά για την επιλογή της εκτέλεση του ζώου αντί της αναισθητοποιήσεως του από τους αρμοδίους του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Υπενθυμίζεται πως μετά από επεισόδιο με άλλους πιθήκους, ο χιμπατζής έφυγε από το κλουβί του. Όπως φαίνεται και στο βίντεο το άγριο ζώο αρχίζει και τρέχει σε σημείο με σταθμευμένα αυτοκίνητα. Λίγο αργότερα το ζώο απομονώνεται από το προσωπικό ασφαλείας του πάρκου και θανατώνεται.

Την είδηση καθώς και τις τραγικές λεπτομέρειες για τη θανάτωση του ζώου, δημοσίευσε το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με stories στο Instagram.

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

Ο Μπαζού ήταν ο μεγαλύτερος από τους 9 χιμπατζήδες του Πάρκου, ήταν 27 ετών (μεσήλικας περίπου για τα δεδομένα του είδους) και ήταν εξαιρετικά επιβλητικός, με ανάστημα περίπου 1,80 μ.

Η εν λόγω πράξη έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να πραγματοποιεί σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο. Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί και στο Twitter.

Η στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει

Μάλιστα σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα βίντεο με τη στιγμή που ο χιμπατζής το σκάει από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

View this post on Instagram

A post shared by Vegan 22 Greece Challenge by Vegan Life NGO (@vegan22greecechallenge)


Πηγή

Διαβάστε επίσης: