Τραγωδία στα Xανιά: Φωτιά σε κελί στις φυλακές Αγυιάς – Νεκρός ένας κρατούμενος

June 28, 2022

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά σε κελί στο πειθαρχείο (στην καινούρια πτέρυγα των φυλακών). Οι πληροφορίες αναφέρουν πάντως ότι τη φωτιά έβαλε ο ίδιος ο κρατούμενος κελιού, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή και συγκρατούμενών του.



Δείτε επίσης: Φωτιά στη Γλυφάδα: Κατάστημα εστίασης έχει παραδοθεί στις φλόγες

Survivor spoiler 28/06: Πανικός στο Survivor 5! Αποχώρησε γεμάτη δάκρυα στο συμβούλιο η Σταυρούλα Χρυσαειδή

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 28/06: Πανικός στο Survivor 5! Αποχώρησε γεμάτη δάκρυα στο συμβούλιο η Σταυρούλα Χρυσαειδή

Συνέπεια της φωτιάς ήταν ο σοβαρός τραυματισμός, με εγκαύματα, ενός αλλοδαπού κρατούμενου, 26 ετών, που σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr λίγα λεπτά αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Η Πυροσβεστική με 3 οχήματα επιλήφθηκε του συμβάντος ενώ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ παρέλαβε τον κρατούμενο, οδηγώντας τον στον νοσοκομείο Χανίων, ο οποίος ωστόσο υπέκυψε στα τραύματά του.

Τραγωδία στα Xανιά: Φωτιά σε κελί στις φυλακές Αγυιάς – Νεκρός ένας κρατούμενος
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Φούντωσε» ξανά η Γλυφάδα: Φωτιά καίει στην περιοχή - Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Φωτιά στα όρια του οικιστικού κομματιού της Άνω Γλυφάδας, στο τέλος των οδών Κρίτωνος και Ηφαίστου, ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (16/6).

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

Eπιχειρούν για την κατάσβεση 27 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ έχουν ενημερωθεί και θα ξεκινήσουν ρίψεις από αέρος δυο αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο.

Φωτιά στη Βούλα - Δεύτερη πυρκαγιά μέσα σε δύο εβδομάδες

Φωτιά ξέσπασε σε οικοπεδικό χώρο στη Βούλα, πίσω από τον Υμηττό το μεσημέρι της Πέμπτης. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 9 οχήματα με 22 πυροσβέστες. Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει ξερά χόρτα.

Παράλληλα, μεγάλη είναι η καταστροφή που προκάλεσε στο οικοσύστημα η φωτιά που ξέσπασε πριν 2 εβδομάδες στη Γλυφάδα και επεκτάθηκε και σε Βάρη και Βούλα.

Πυρκαγιά στη Βούλα: «Μπαλάκι» οι ευθύνες για την καταστροφική φωτιά - Πώς οι πυρκαγιές του καλοκαιριού θα επηρεάσουν την ημερομηνία των εκλογών

«Μπαλάκι» γίνονται για μία ακόμη φορά οι ευθύνες μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Βούλας, με τις φωτιές του καλοκαιριού να πρόκειται να επηρεάσουν και την ημερομηνία των εκλογών.

Η φωτιά έκανε στάχτη περίπου 5.000 στρέμματα δασικής έκτασης στο Πανόραμα Βούλας, ενώ 10 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές, με το ένα από αυτά να έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησαν σχετικά οι κ.κ. Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, και Γιώργος Παπανικολάου, δήμαρχος Γλυφάδας.

«Δεν μπορούμε να πλησιάσουμε στο σταθμό του ΔΕΔΔΗΕ»

«Η περιοχή είναι 500 μέτρα πάνω από τον οικιστικό ιστό. Αρμοδιότητα εκεί έχει ο ΔΕΔΔΗΕ για την εγκατάστασή του, και ό,τι άλλο πρέπει να γίνει γίνεται σε συνεννόηση με το δασαρχείο. Ο ΔΕΔΔΗΕ έπρεπε να έχει φροντίσει την εγκατάσταση.

Στον οικιστικό ιστό και περιαστικά καθαρίζει τα ξερόχορτα ο δήμος. Στο σημείο εκείνο στην εγκατάσταση, υπάρχουν ταμπέλες που λένε να μην πλησιάζουμε. Δε γίνεται να πλησιάσουμε αν δεν υπάρχει τεχνικός και έγκριση από το ΔΕΔΔΗΕ. Αυτός ο σταθμός δημιούργησε ένα τεράστιο κίνδυνο. Αν η φωτιά είχε μπει μέσα στο σταθμό σήμερα θα μιλούσαμε διαφορετικά.

Εμείς φτάσαμε πρώτοι στον υποσταθμό και παλέψαμε με τη φωτιά. Ήρθαν γρήγορα τα εναέρια μέσα, πίστευα ότι δε θα υπάρχει πρόβλημα με τη φωτιά. Φαίνεται, όμως, πως υπήρξε άλλη φωτιά στο Κοιμητήριο της Βούλας, και άλλη φωτιά κάποιες ώρες μετά στη Βάρη.

Στο ξεκίνημα της αντιπυρικής περιόδου βλέπουμε κάτι πολύ άσχημο», ανέφερε ο κ. Παπανικολάου σχετικά με το σημείο από το οποίο φαίνεται πως ξεκίνησε η φωτιά.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: