Κύθηρα: Οι Ειδυλλιακοί Καταρράκτες Με Την Ανατριχιαστική Ιστορία

June 24, 2022

Κύθηρα: Οι Ειδυλλιακοί Καταρράκτες Με Την Ανατριχιαστική Ιστορία


διαφ.
Υπάρχει ένα ειδυλλιακό σκηνικό στα Κύθηρα, που όσο όμορφες εικόνες ...

διαφ.
Υπάρχει ένα ειδυλλιακό σκηνικό στα Κύθηρα, που όσο όμορφες εικόνες ...

Υπάρχει ένα ειδυλλιακό σκηνικό στα Κύθηρα, που όσο όμορφες εικόνες κι αν προσφέρει στους επισκέπτες του, τόσο ανατριχιαστική είναι η ιστορία που το συνοδεύει. Οι καταρράκτες της Φόνισσας στο Τσιρίγο, είναι ένας τόπος μαγικός, ένα παραμυθένιο μέρος που μόλις αντικρίσεις σίγουρα θα πιστέψεις ότι πρόκειται για μέρος ουτοπικό. Τρεχούμενα νερά και η φύση στο μεγαλείο της συνθέτουν ένα πανέμορφο φωτογραφικό παζλ που κερδίζει αμέσως τον επισκέπτη.Ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία του νησιού, λοιπόν, και το ονειρικό τοπίο στο χωριό Μυλοπόταμος με το ανατριχιαστικό όνομα και την «μαύρη» ιστορία, που μένει για πάντα χαραγμένο στη μνήμη όποιου βρεθεί εδώ, έστω και για μία φορά.

Οι καταρράκτες βρίσκονται κοντά στο χωριό Μυλοπόταμος, στο δυτικό τμήμα του νησιού, σε ένα μέρος με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Θεόρατα πλατάνια, δρομάκια και ρυάκια μέσα σε μία ρεματιά συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό. Ένα τοπίο φυσικού κάλλους.

Πολύ κοντά στη χαρακτηριστική πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, συναντάται αυτό το ειδυλλιακό και μαγευτικό τοπίο: καταρράκτες ύψους 20 μέτρων με λαμπερά νερά που πέφτουν ερμητικά και σχηματίζουν μια φυσική λίμνη βάθους περίπου 3 μέτρων ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια, η οποία για τους πιο τολμηρούς καθώς τα νερά της είναι αρκετά κρύα, αποτελεί ιδανική επιλογή και για δροσιστικά μακροβούτια.

Κάποτε αυτό το ονειρικό τοπίο αποτέλεσε σκηνικό φόνου, στο οποίο οφείλει και την ονομασία του. Πριν πολλά χρόνια, λοιπόν, δύο γυναίκες ήρθαν αντιμέτωπες στην κορυφή των καταρρακτών πάνω στα βράχια. Τότε η μία έσπρωξε την άλλη κάτω, με αποτέλεσμα η δεύτερη να χάσει την ζωή της.

Ωστόσο, η μοναδική και μαγική ομορφιά που αντικρίζει κανείς μόλις βρεθεί εδώ του δημιουργεί την εντύπωση ότι μόνο αέρινα πλάσματα μπορούν να ζουν εδώ, όπως οι νεράιδες. Γι αυτό και έχει αποδοθεί στην τοποθεσία και η ονομασία καταρράκτες της Νεράιδας. Λίγο πιο πέρα από τους καταρράκτες συναντώνται οι εγκαταλελειμμένοι νερόμυλοι του χωριού, καθώς και άλλες λιμνούλες που ολοκληρώνουν το παραμυθένιο σκηνικό.


Πηγή
Δείτε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης: