Στα… χνάρια του Ερντογάν: Επίθεση του Τύπου σε Μητσοτάκη και Σακελλαροπούλου – «Η Ελλάδα προκαλεί κρίσεις» και το «Krizotakis» των Τούρκων (video) – Κόσμος

June 21, 2022

Παρά το γεγονός πως τις τελευταίες ημέρες έδειχναν να πέφτουν η τόνοι της προκλητικής ρητορικής της Τουρκίας κατά της Ελλάδας, ο Τύπος της χώρας ανεβάζει και πάλι τον ήχο των προκλήσεων με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες της Τρίτης, που κάνουν ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της χώρας μας είτε λόγω των νησιών του Αιγαίου, είτε για το μεταναστευτικό, παίρνοντας ουσιαστικά βήμα από τα όσα είπε χθες ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.



Δείτε επίσης: Λήμνος, Λέσβος, Θάσος, Ρόδος και καμια 10αρια ακόμα: «Αυτά τα νησία του Αιγαίου ανήκουν στην Τουρκία» – Απίστευτη πρόκληση!

Survivor spoiler 23/06: Παρελθόν από το Survivor μεγάλο φαβορί, 2 βδομάδες πριν το φινάλε!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 23/06: Παρελθόν από το Survivor μεγάλο φαβορί, 2 βδομάδες πριν το φινάλε!

Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκαν τόσο ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου αλλά και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. «Krizotakis» γράφει το λογοπαίγνιο στο πρώτο θέμα της Yeni Safak λέγοντας ουσιαστικά πως ο Μητσοτάκης δημιουργεί κρίσεις.

Πώς; Με τις επισκέψεις του στα -σύμφωνα με την εφημερίδα- «κατεχόμενα» νησιά! Αντίστοιχα, σημειώνεται, όλα τα τελευταία 15 χρόνια οι Έλληνες αξιωματούχοι κάνουν επισκέψεις στα συγκεκριμένα νησιά.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, τέτοια δημοσιεύματα δεν υπήρχαν στο παρελθόν, αντίθετα οι συγκεκριμένες απόψεις και ακρότητες ακούγονταν μόνο από ακραίους Κεμαλιστές. Εκτίμησε δε πως όλη αυτή η επίθεση έχει να κάνει με την πεποίθηση των Τούρκων πως ο κ. Μητσοτάκης θα στοχοποιήσει την Τουρκία στις επερχόμενες Συνόδους Κορυφής.

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

Η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη πλησιάζει και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο τι θα πράξει ο Ερντογάν. Αν δηλαδή θα παραβρεθεί και θα θέσει θέμα εδαφικής κυριαρχίας για τα νησιά του Αιγαίου. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που πρόσφατα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαμήνυσε πως: «Θα αμφισβητήσουμε την κυριαρχία τους αν δεν απομακρύνει τα στρατεύματα».

Μάλιστα τους «φόβους» των Τούρκων φωτογράφισε και το ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Haber Global με τη δημοσιογράφο να λέει χαρακτηριστικά πως: «Αν και έχει μειωθεί η ένταση στην γραμμή Αθήνας - Αγκυρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν σταματάει τις προσπάθειες να διεκδικεί διεθνή υποστήριξη απέναντι στην Τουρκία.

Βέβαια τη μείωση της έντασης την αναφέρουμε από τη μείωση του τόνου των δηλώσεων. Όπως ξέρετε θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες όπως και μετά η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη και εκεί ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θα καταγγείλει την Τουρκία».

Ωστόσο στο ίδιο μοτίβο κινούνται και άλλα Μέσα, με τις εφημερίδες Aksam και Hurriyet να κατηγορούν τη Δύση και ιδιαίτερα την Ελλάδα για το προσφυγικό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: