Αυτός Είναι Ο Λύκος Που Εγκαταλείφθηκε Από Τη Μητέρα Του Και Μεγαλώνει Με Ανθρώπινη Οικογένεια – Δρα Σαν Σκύλος

June 20, 2022

Αυτός Είναι Ο Λύκος Που Εγκαταλείφθηκε Από Τη Μητέρα Του Και Μεγαλώνει Με Ανθρώπινη Οικογένεια – Δρα Σαν Σκύλος



Πολλά ζώα μπορούν να κρατηθούν ως κατοικίδια, από κοινά όπως σκύλοι και γάτες μέχρι εξωτικά όπως φίδια και παπαγάλοι.



Στη συνέχεια, στο πιο σπάνιο Σε πολλές περιπτώσεις, βλέπετε κατοικίδια όπως η Kira, ο λύκος.

Η Kira εγκαταλείφθηκε από τη μητέρα της σε ηλικία μόλις 3 ημερών και δεν μπορούσε να επιβιώσει μόνη της, ευτυχώς η Alida ήρθε στη σωτηρία.

Η Alida την πήρε μέσα, την μεγάλωσε, την εκπαίδευσε και την μεγάλωσε σαν σκύλο για να έχει άλλη μια ευκαιρία στη ζωή.

Οι λύκοι είναι άγριοι στην καρδιά και σε αντίθεση με τους σκύλους, δεν έχουν γενιές εξημέρωσης στα γονίδιά τους, οπότε είναι κατανοητό ότι η Kira ήταν αρκετά δύσκολο να εξημερωθεί.

Ήταν πιο προσεκτική με τα νέα πράγματα, οπότε η Alida έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά. Η Kira χρειαζόταν πολλή κοινωνικοποίηση, συναντήθηκε με παιδιά, ενήλικες και ακόμη και άλλα ζώα.

Τώρα μετά από πολλή δουλειά, είναι πλήρως εξημερώθηκε και δεν θα έκανε κακό σε μια μύγα.

«Η μαμά της Κίρας ζούσε με μια οικογένεια, αλλά δεν πρόλαβαν να τη φροντίσουν και κατέληξε σε παιδικό σταθμό. Δεν εμπιστεύεται πλέον τους ανθρώπους. Η Kira γεννήθηκε στο ίδιο νηπιαγωγείο.”

“Αν απελευθερωθεί στη φύση, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πεθάνει αφού κανείς δεν δίδαξε αυτή να κυνηγήσει. Η μητέρα της Kira εγκατέλειψε τα μωρά της όταν ήταν 3 ημερών και στο νηπιαγωγείο, έτσι τα ταΐζαν με το χέρι. Και την πήρα μακριά μόλις η Kira δυνάμωσε και επίσης την τάισα πρώτα με γάλα.”

“Την πήρα από το νηπιαγωγείο όταν ήταν 28 ημερών. Είναι έξυπνη αλλά πολύ πεισματάρα. Όταν παίρνει αποφάσεις, εστιάζει στον εαυτό της, όχι σε εμένα. Από την αρχή ξεκίνησα τη διαδικασία της κοινωνικοποίησής της. Είδε έναν τεράστιο αριθμό σκυλιών, ανθρώπων και παιδιών.”

“Περπατήσαμε σε διάφορα μέρη για να μπορέσει να μελετήσει διαφορετικές μυρωδιές, ακούστε νέους ήχους. Οι λύκοι έχουν μια έμφυτη νεοφοβία, έναν φόβο για οτιδήποτε νέο. Αυτή είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, μακρά και κουραστική, αλλά είναι απαραίτητη για να μπορέσει η Kira να ζήσει μαζί μου σε ένα αστικό περιβάλλον και να νιώθει άνετα.»

Η Alida πήρε την Kira από το νηπιαγωγείο όταν ήταν μόλις 28 ημερών και συνέχισε να τη φροντίζει, να την ταΐζει και να τη μαθαίνει να εξημερώνεται.

“Και η ανατροφή είχε τα προβλήματά της, αλλά με την ηλικία, όλα φεύγει και η δουλειά αποδίδει καρπούς – η Kira έχει σταθερό και ήπιο ψυχισμό, δεν αντιδρά στην επιθετικότητα από άλλα σκυλιά, και δεν προκαλεί η ίδια συγκρούσεις. Αντιμετωπίζει τα παιδιά πολύ προσεκτικά και αν το παιδί τη φοβάται, δεν το πλησιάζει.»

Η Alida φρόντισε να μην φοβάται τον σύγχρονο κόσμο και ως εκ τούτου την πήγε σε πολλές περιπέτειες.

«Στο δρόμο, οι άνθρωποι γενικά αντιδρούν με περιέργεια, ζητούν να τους φωτογραφίσουν, ρωτούν αν είναι επικίνδυνο να ζεις με έναν λύκο και ειδικά όταν υπάρχει ένα παιδί στο σπίτι (έχω έναν γιο 7 ετών, τον Μπόγκνταν.) “

Η Kira είναι τώρα ένας πλήρως εξημερωμένος ευτυχισμένος σκύλος που ζει σε ένα σπίτι με ένα 7χρονο παλιό αγόρι που αγαπά πολύ.

Η Αλίδα συχνά ρωτιέται από περαστικούς πώς είναι να ζήστε με έναν λύκο.

«Στην πραγματική ζωή, οι άνθρωποι αντιδρούν αρκετά φυσιολογικά, επειδή η Kira είναι πολύ φιλικό και δεν προκαλεί φόβο στους ανθρώπους. Αλλά στο διαδίκτυο οι άνθρωποι είναι και θυμωμένοι και ανόητοι, γράφουν διαφορετικά πράγματα. Ειδικά μετά από μια σειρά από αναφορές για εμάς, υπήρξαν πολλές αναφορές ότι συμπεριφερόμουν πολύ ανόητα αφού κρατούσα ένα αρπακτικό ζώο στο σπίτι.»

Για να παρακολουθήσετε την καθημερινότητα της Kira και της Alida, ρίξτε μια ματιά στο Instagram she.sawolf


Πηγή

Διαβάστε επίσης: