Ο Πρώτος Νυχτερινός Ρεπόρτερ που Κάλυπτε Τα Εγκλήματα με Φωτογραφική Μηχανή Και Η Ζωή Του Έγινε Ταινία. Οι Φωτογραφίες Του Από “Τον Τόπο Του Εγκλήματος” Που Τον Έκαναν Διάσημο

June 20, 2022

Ο Πρώτος Νυχτερινός Ρεπόρτερ που Κάλυπτε Τα Εγκλήματα με Φωτογραφική Μηχανή Και Η Ζωή Του Έγινε Ταινία. Οι Φωτογραφίες Του Από “Τον Τόπο Του Εγκλήματος” Που Τον Έκαναν Διάσημο



H ταινία “Νυχτερινός ανταποκριτής” κυκλοφόρησε το 2014 με πρωταγωνιστές τον Τζέικ Τζίλενχαλ και τη Ρενέ Ρουσό.
Ο ήρωας της υπόθεσης, Λου Μπλουμ, γίνεται μάχιμος ρεπόρτερ μετά από ένα αυτοκινητικό ατύχημα στο οποίο είναι μάρτυρας.



Τότε ανακαλύπτει τη μαγεία του ρεπορτάζ και με ένα ανεξάρτητο συνεργείο αρχίζει να φέρνει στο φως μια σειρά από εγκλήματα και αποκλειστικότητες, όπως τρακαρίσματα, πυρκαγιές και φόνους. Σε ελάχιστο χρόνο γίνεται διάσημος ανταποκριτής της νυχτερινής ζωής του Λος Άντζελες.

Το σενάριο ήταν εμπνευσμένο από την καριέρα του φωτορεπόρτερ Άρθουρ Φέλιγκ, γνωστού ως Γουίγκι, ο οποίος τις δεκαετίες του ΄30 και του ΄40 κάλυπτε το αστυνομικό ρεπορτάζ και εμφανιζόταν πρώτος στον εκάστοτε τόπο του εγκλήματος.

Ο Γουίγκι ξεκίνησε ως φωτογράφος αλόγων πόνι που έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά που έκαναν βόλτα με τα άλογα στη Νέα Υόρκη. Κάποια στιγμή εργάστηκε ως βοηθός φωτογράφου, ώσπου παραιτήθηκε και ξεκίνησε να εργάζεται μόνος του.

Όπως είχε πει: “Στην περίπτωση μου δεν περίμενα μέχρι κάποιος να μου δώσει δουλειά.

Δημιούργησα μόνος μου το επάγγελμα μου. Αυτό που έκανα μπορούσε να το κάνει ο οποιοσδήποτε:

Πήγα στο Αρχηγείο της Αστυνομίας του Μανχάταν και για δύο χρόνια δούλευα χωρίς αστυνομική κάρτα. Όταν μια είδηση ερχόταν στην αστυνομία πήγαινα και την κάλυπτα με την κάμερα μου και πουλούσα τις φωτογραφίες στις εφημερίδες”.

Δούλευε πάντα νύχτα και έφτανε πρώτος στον τόπο του εγκλήματος. Εργαζόταν σε νυχτερινά μαγαζιά και στους δρόμους της Νέας Υόρκης και είχε μετατρέψει το αυτοκίνητό του σε σκοτεινό θάλαμο για να εμφανίζει αμέσως τις φωτογραφίες.

Στη συνέχεια τις πουλούσε στις εφημερίδες και στα περιοδικά. Με τον φακό του κατέγραψε μια σειρά από φόνους, οι οποίοι συντάραξαν τη Νέα Υόρκη.


Το παρασκήνιο της ταινίας

Η Ρενέ Ρουσό ενσάρκωσε τη Νίνα η οποία προσφέρει δουλειά στον Μπλουμ.

Όταν υποδύθηκε τον ρόλο ήταν 59 χρόνων και είχε αποκαλύψει πως είχε δυσαρεστηθεί που στο σενάριο δεν υπήρχε καμία ερωτική σκηνή ανάμεσα σε εκείνη και τον Λου Μπλουμ, τον οποίο υποδυόταν ο Τζέικ Τζίλενχαλ.

Όπως είχε πει σε συνέντευξή της: “Υπήρχαν άνθρωποι που ήθελαν να τη χρηματοδοτήσουν, αλλά επέμεναν ότι χρειάζονταν μια ερωτική σκηνή, ανάμεσα σε μένα και στον Τζέικ, ενώ ο Ντάνι υποστήριζε ότι δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να δείξει και που να είναι τόσο ενδιαφέρον ή τόσο έντονο, όσο εκείνα που φαντάζονται οι θεατές.

Κανείς από το κοινό δε μας ρώτησε ποτέ τι συμβαίνει μεταξύ τους στην κρεβατοκάμαρα. Όταν ο Τζέικ, σε μια σκηνή, λέει “και θέλω να κάνεις αυτό που σου ζητάω, όχι σαν την προηγούμενη φορά”, κανείς δεν αναρωτιέται τι είναι “αυτό”, γιατί η φαντασία του καθενός είναι πιο δημιουργική από το όποιο πλάνο. Η δική μου αίσθηση είναι ότι…».

O Τζέικ Τζίλενχαλ έχασε 9 κιλά για τον ρόλο γιατί ήθελε ο Λου να μοιάζει με πεινασμένο κογιότ. Για να φαίνεται λιπόσαρκος έκανε 8 ώρες γυμναστική την ημέρα και στα διαλείμματα από τα γυρίσματα, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λος Άντζελες, έκανε ποδήλατο. Μάλιστα για να μπει στο πετσί του ρόλου έκανε νυχτερινές βόλτες στο Λος Άντζελες με τον Ριζ Άχμεντ.

Ο Τζίλενχαλ εμφανίστηκε σε όλες τις σκηνές της ταινίας και έλαβε διθυραμβικές κριτικές για την ερμηνεία του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: