Καιρός σήμερα 20/6: Ανεβαίνει επικίνδυνα και «αγγίζει» 40άρια η θερμοκρασία – Κρούουν τον κώδωνα Αρναούτογλου και Μαρουσάκης

June 20, 2022

Καιρός σήμερα: Μια εβδομάδα, που θα φέρει επί της ουσίας τον πρώτο καύσωνα, είναι αυτή που ξεκινά σήμερα (20/6), με τη θερμοκρασία να παίρνει την ανιούσα, «αγγίζοντας» τα 40άρια προς το τέλος της εβδομάδας κι ένα εφιαλτικό σενάριο να κάνει λόγο για διάρκεια δέκα ημερών.



Για την Δευτέρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν στα ορεινά τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στα δυτικά, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, με μικρή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31- 32 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Survivor spoiler 20/06: Αδιανόητη ανατροπή στο συμβούλιο του Survivor 5! Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 20/06: Αδιανόητη ανατροπή στο συμβούλιο του Survivor 5! Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, 2 με 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ και στα νότια το πρωί τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 2 με 3 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, έως 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους-νοτιοδυτικούς, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι δυτικοί-βορειοδυτικοί, τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ηπειρωτικά ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ορεινά της Κρήτης τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-βορειοδυτικούς, έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Τα δύο σενάρια του Αρναούτογλου

Για το κύμα ζέστης που έρχεται από τη Μεσόγειο και θα φτάσει στην Ελλάδα την Τετάρτη (22/6), ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε πως στο εσωτερικό της χώρας η θερμοκρασία θα ανέβει αρχικά στους 37 με 38 βαθμούς, ενώ μέχρι την Παρασκευή ενδέχεται ο υδράργυρος να ξεπεράσει ακόμη και τους 39 με 40. Ωστόσο, στα νησιά και στα βουνά η θερμοκρασία θα είναι 6 με 7 βαθμούς πιο χαμηλή.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες, είναι ο καιρός του επόμενου Σαββατοκύριακου. Ο παρουσιαστής της ΕΡΤ ανέφερε ότι υπάρχουν δύο σενάρια.

Το πρώτο σενάριο είναι το κύμα ζέστης να μείνει στην Ελλάδα με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται και το Σαββατοκύριακο, ενώ το δεύτερο σενάριο «μιλάει» για μία «δροσεροψυχρή» (όπως την χαρακτηρίζει ο Σάκης Αρναούτογλου) μάζα που μπορεί να κατέβει από τη βόρεια Ευρώπη αλλάζοντας το σκηνικό του καιρού.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο κύμα ζέστης που θα έρθει από την δυτική Μεσόγειο, έχει επηρεάσει ήδη τον καιρό της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης.

Πότε βλέπει κορύφωση του κύματος ζέστης ο Μαρουσάκης

Με ήπιο καιρό ξεκινάει αυτή η εβδομάδα, η οποία όμως θα τελειώσει με καύσωνα. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Κλέαρχου Μαρουσάκη μέρα με τη μέρα ο υδράργυρος από αύριο θα παρουσιάζει σημαντική αύξηση -στους 35 με 36 βαθμούς- με αποκορύφωση την Πέμπτη και την Παρασκευή, όπου τοπικά το θερμόμετρο προβλέπεται να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που έρχονται από Ισπανία και Γαλλία, θα υποχωρήσουν το Σαββατοκύριακο και από την επόμενη εβδομάδα πάμε για πιο συμβατές με την εποχή θερμοκρασίες. Αυτές οι καιρικές συνθήκες δεν μπορούν, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, να χαρακτηριστούν καύσωνας καθώς δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια και η θερμοκρασία τη νύχτα θα πέφτει.

Στην Αττική πολλές ώρες ηλιοφάνειας, με τοπικές συννεφιές το απόγευμα. Οι άνεμοι 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στους 30-31 βαθμούς. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο από αύριο θα κάνει περισσότερη ζέστη.

Καλός ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με πιθανότητα βροχών σε ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι 3-4 μποφόρ και ο υδράργυρος στους 29-30 βαθμούς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: