Ιωάννινα: Κακόγουστη φάρσα με αποστολή εντύπων για… επιστράτευση – Τα λάθη που «ξεσκέπασαν» την απάτη

June 18, 2022

Τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τον πόλεμο στην Ουκρανία και την τουρκική προκλητικότητα προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν κάποιοι στα Ιωάννινα για να στήσουν μία φάρσα, στέλνοντας χαρτιά για επιστράτευση.



Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ως αποστολέας φέρεται η «Στρατολογική Υπηρεσία Ηπείρου» με τηλέφωνο και ηλεκτρονική διεύθυνση, ενώ ως αποδέκτες είναι όλοι οι άντρες ηλικίας 18-45 ετών.

Survivor spoiler 18/06: Ο Ατζούν τελειώνει τον Γιώργο Λιανό από το Survivor!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 18/06: Ο Ατζούν τελειώνει τον Γιώργο Λιανό από το Survivor!

Δείτε επίσης: Τι ισχύει σε περίπτωση επιστράτευσης - Ποιες ηλικίες καλούνται

Έπειτα από το αρχικό σοκ, τα πράγματα άρχιζαν να ξεκαθαρίζουν ότι πρόκειται για απάτη, καθώς ζητούνταν δήλωση κοινωνικών και πολιτικών φρονημάτων, ενώ για το ναυτικό υπήρχε αναφορά για παρουσίαση στο κοντινότερο κέντρο στο… νησί των Ιωαννίνων. Για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η Αστυνομία, η οποία διεξάγει την δική της έρευνα.

«Ανεβαίνει το θερμόμετρο» στον Έβρο - Αυξάνει την πίεση ο Ερντογάν: Σε ετοιμότητα ΕΛΑΣ και Στρατός για υβριδική επίθεση με μετανάστες

Σε πλήρη συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές αρχές καθώς το τελευταίο διάστημα στα χερσαία σύνορα του Έβρου παρατηρείται αυξημένη κινητικότητα, ακόμα και μεταφορά παράνομων μεταναστών με λεωφορεία από το εσωτερικό της Τουρκίας.

Η τουρκική επιθετικότητα εντείνεται το τελευταίο διάστημα και η Άγκυρα δείχνει διάθεση να κλιμακώσει τις προκλήσεις έναντι της χώρας μας, η οποία παρακολουθεί με ψυχραιμία και ενισχύει την αποτρεπτική της ικανότητα, όπως επεσήμανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

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

«Η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες εβδομάδες στον Έβρο, ένας πολύ σημαντικός αριθμός, περίπου 1.000 παράνομων μεταναστών, επιχειρούν καθημερινά να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και αποτρέπονται. Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την παραβίαση των συνόρων της, που είναι σύνορα και της ΕΕ. Είμαστε εκεί και θα είμαστε εκεί σεβόμενοι τους κανόνες δίκαιου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν η κυβέρνηση δεν είχε οχυρώσει τα σύνορα της χώρας στον Έβρο τους τελευταίους μήνες θα είχαν μπει στην Ελλάδα έως και 100.000 παράνομοι μετανάστες. Τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η Ορεστιάδα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας η αύξηση των μεταναστευτικών ροών φτάνει το 125%. Συνολικά 1.130 μετανάστες συνελήφθησαν για παράνομη είσοδο στη χώρα έναντι μόλις 502 πέρυσι.

Μεγάλη είναι η πίεση και στο Τυχερό, τα Λάβαρα, και άλλες περιοχές. Από το σημείο που τελειώνει ο φράκτης, από την περιοχή των Φερρών δηλαδή ως και τα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, η μεταναστευτική πίεση είναι αυξημένη. Την προσπάθεια τους να εισέλθουν στη χώρα βοηθά και το γεγονός ότι την καλοκαιρινή περίοδο πέφτει η στάθμη του ποταμού στον Έβρο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων πηγών, η μεταναστευτική πίεση του τελευταίου διαστήματος στα χερσαία σύνορα δεν είναι άσχετη με τις δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου ότι σχεδιάζει να στείλει στην Ελλάδα ένα εκατομμύριο μετανάστες που ζουν στην Τουρκία, κυρίως Σύρους. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση κάποιων να μεταναστεύσουν στην Ευρώπη φέρεται να παίζει και η τραγική οικονομική κατάσταση στην Τουρκία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: