Πόλεμος στην Ουκρανία: Τρόμος και αγωνία στο Ντονέτσκ – Εγκλωβισμένοι 77 ανθρακωρύχοι μετά από βομβαρδισμό (video) – Κόσμος

June 18, 2022

Εβδομήντα επτά ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί σε ορυχείο στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, μετά τη διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο που προκλήθηκε από βομβαρδισμό, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA.



Δείτε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία – Μήνυμα… αγκαλιά στον Ζελένσκι από Σολτς, Μακρόν και Ντράγκι: «Θα τα ξαναχτίσουμε όλα – Όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί σας»

Survivor spoiler 18/06: Ο Ατζούν τελειώνει τον Γιώργο Λιανό από το Survivor!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 18/06: Ο Ατζούν τελειώνει τον Γιώργο Λιανό από το Survivor!

«Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμού από (τις ουκρανικές δυνάμεις), η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο ορυχείο Ζασιάντκο στο Ντονέτσκ διακόπηκε, 77 ανθρακωρύχοι παραμένουν κάτω από τη γη», μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο την εδαφική άμυνα των υποστηριζόμενων από τη Ρωσία αυτονομιστών της περιφέρειας.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει από ανεξάρτητη πηγή την πληροφορία αυτή και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Κίεβο.

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

Η Ουκρανία διαψεύδει τακτικά τη διεξαγωγή οποιωνδήποτε επιθέσεων στις δύο περιοχές που περιλαμβάνει το Ντονμπάς, τις αυτοανακηρυχθείσες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, όπου αυτονομιστές κατέλαβαν μεγάλα τμήματα εδάφους το 2014.

Η Ρωσία αναγνώρισε τις δύο αυτές περιοχές ως ανεξάρτητες κρατικές οντότητες την παραμονή της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου στην Ουκρανία.

Κομισιόν: Υποψήφια προς ένταξη στην ΕΕ και επίσημα η Ουκρανία!

Θυμίζουμε ότι αποσβολωμένοι από την αγριότητα του πολέμου, οι «μεγάλοι τρεις της Ευρώπης», Εμανουέλ Μακρόν, Ολαφ Σολτς και Μάριο Ντράγκι, κοίταζαν επί ώρα τα ερείπια της πόλης Ιρπίν, λίγο μετά αφότου έφθασαν στην Ουκρανία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ρουμανίας, Κλάους Γιοχάνις, πραγματοποίησαν επίσκεψη ύψιστης σημασίας στο Κίεβο, προκειμένου να δώσουν το μήνυμα της ευρωπαϊκής στήριξης στην Ουκρανία και, ταυτόχρονα, να διακριβώσουν τρόπους ειρήνευσης, καθώς οι ρωσικοί εκβιασμοί με το αέριο θα γίνονται όλο και πιο ασφυκτικοί όσο πλησιάζει ο χειμώνας.

Υπό άκρα μυστικότητα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες ταξίδεψαν πολλές ώρες με τρένο για να φθάσουν στην ουκρανική πρωτεύουσα, όπου τους περίμενε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η επίσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών στην Ουκρανία είναι η πρώτη μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

«Είναι ένα μήνυμα ενότητας που στέλνουμε στους Ουκρανούς», δήλωσε κατά την άφιξή του στο Κίεβο ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν, ενώ αργότερα, κατά την επίσκεψη στη μαρτυρική πόλη Ιρπίν στα περίχωρα του Κιέβου, όταν είδε σε έναν γκρεμισμένο τοίχο το σύνθημα «Κάντε Ευρώπη, όχι πόλεμο», δήλωσε «αυτό πρέπει να κάνουμε» – δίνοντας εμμέσως τη συγκατάθεσή του στην ένταξη της Ουκρανίας στην Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι η Ουκρανία «πρέπει να αντισταθεί και να νικήσει», ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς μίλησε για τον καταστροφικό πόλεμο της Ρωσίας «που πρέπει να τελειώσει» και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, υποσχέθηκε πως «θα τα ανοικοδομήσουμε όλα, Νηπιαγωγεία, παιδικές χαρές, που κατέστρεψαν οι Ρώσοι».

Διαβάστε επίσης: