Λουκέτο στα βενζινάδικα: Η απόφαση της ΑΑΔΕ για παρανομίες

June 18, 2022

Στη σφράγιση των πρατηρίων, που κατέχουν, διακινούν και εμπορεύονται νοθευμένα καύσιμα και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων τους, μπορεί πλέον να προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με απόφαση, που υπέγραψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής.



Δείτε επίσης: Ταξί – «Εκτοξεύεται» στα 4 ευρώ η ελάχιστη χρέωση διαδρομής: Ταρίφα «φωτιά» μετά τις ανατιμήσεις στη βενζίνη – Ο νέος τιμοκατάλογος (video)

Survivor trailer 19/06: Έκτακτη ανακοίνωση Γιώργου Λιανού την Κυριακή! «Τέλος» Άρης Σοϊλέδης και Ασημίνα Χατζηανδρέου!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor trailer 19/06: Έκτακτη ανακοίνωση Γιώργου Λιανού την Κυριακή! «Τέλος» Άρης Σοϊλέδης και Ασημίνα Χατζηανδρέου!

Οι ημέρες σφράγισης, ανάλογα με την ποσότητα των νοθευμένων καυσίμων, που θα προκύπτει από τον εργαστηριακό έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, είναι οι εξής:

Λουκέτο στα βενζινάδικα: Η απόφαση της ΑΑΔΕ για παρανομίες

Η σφράγιση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, επιβάλλεται σε όλες τις δεξαμενές του πρατηρίου ή όποιας άλλης εγκατάστασης, με ειδικές σφραγίδες και αυτοκόλλητες ταινίες στην κεντρική είσοδο και στις αντλίες. Στις αυτοκόλλητες ταινίες αναγράφεται εμφανώς στα ελληνικά και τα αγγλικά ότι το πρατήριο σφραγίζεται λόγω νοθείας.

Αδιανόητο - Έτσι μας κλέβουν στο πρατήριο: Έκοψαν απόδειξη με περισσότερα λίτρα βενζίνης από ό,τι χωράει το ντεπόζιτο! (video)

Η τιμή της βενζίνης ολοένα και αυξάνεται, όμως αυτό δεν εμποδίζει αρκετούς επιτηδείους να κερδοσκοπούν όχι μόνο με την νοθευμένη βενζίνη που βάζουν στα οχήματα αλλά και με τις… πειραγμένες αντλίες που έχουν στα πρατήρια καυσίμων.

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

Μία οδηγός κατήγγειλε ότι πήγε σε ένα βενζινάδικο για να «γεμίσει» με καύσιμα το όχημά της το οποίο έχει χωρητικότητα 45 λίτρων (όπως αναφέρει και το βιβλίο με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου) όμως η απόδειξη που παρέλαβε έγραφε ότι τα λίτρα που είχαν μπει ήταν 47!

Δείτε επίσης: Καύσιμα: Σε ποια νησιά «πέταξε» η βενζίνη στα πάνω από 2,80€! Στα 2,5€ στην Αττική μέσα στη βδομάδα - «Καμπανάκι» πρατηριούχων (Video)

Η ίδια, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Live News, τόνισε ότι το ρεζερβουάρ της είχε ήδη περίπου 6 λίτρα οπότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπορούν να χωρέσουν τα 47 λίτρα που έγραφε η απόδειξη. Κατόπιν αποφάσισε να απευθυνθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για να αναφέρει το περιστατικό, όμως κανένας δεν απάντησε και δεν μπόρεσε να βρει λύση αναφορικά με το πρόβλημά της.

Επίσης αναφέρεται ότι όσα βενζινάδικα παρανομούν και «κλέβουν» τους οδηγούς των οχημάτων έχουν συγκεκριμένες αντλίες από τις οποίες το κάνουν, ενώ πολλές φορές ο έλεγχος που γίνεται από τα ΚΕΔΑΚ (Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων) είναι στην ποιότητα αλλά όχι στην ποσότητα.

Fuel Pass: «Κλειδώνει» νέα επιδότηση καυσίμων από τον Ιούλιο - Πού θα φτάσει η τιμή της βενζίνης

Fuel Pass: Έναν εφιάλτη διαρκείας βιώνουν εδώ και καιρό νοικοκυριά και επιχειρήσεις με τις τιμές στα καύσιμα να αυξάνονται συνεχώς και να μην αφήνουν περιθώρια για ανακούφιση. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας των μέτρων παρέμβασης, τα οποία πρόκειται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

To μεγάλο στοίχημα είναι η συγκράτηση των τιμών, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν πάρει την ανηφόρα και τίποτα δεν φαίνεται να ανακόπτει το ράλι ανόδου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκο Παπαγεωργίου, σε πολλά νησιά οι τιμές αγγίζουν τα 2,8 ευρώ ανά λίτρο ενώ μέσα στην ε βδομάδα το λίτρο θα ξεπεράσει τα 2,5 ευρώ στην Αττική.

Η άνοδος των τιμών τείνει να λάβει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, καθώς παράγοντες της αγοράς καυσίμων εκτιμούν ότι κάθε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή μοιάζει επισφαλής, γράφει το imerisia.gr.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs δεν αποκλείεται να καταγραφούν νέα ιστορικά υψηλά για το πετρέλαιο στο γ΄ τρίμηνο του 2022 και στα 140 δολάρια το βαρέλι, καθώς τα παγκόσμια αποθέματα θα πρέπει να ανακατανεμηθούν με φόντο την ανάκαμψη της ζήτησης στην Κίνα και την υποχώρηση της ρωσικής παραγωγής, ενώ στα επόμενα δύο τρίμηνα οι τιμές θα υποχωρήσουν στα 130 δολάρια.

Σε αυτές τις συνθήκες θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί μέχρι τέλος του καλοκαιριού η επιδότηση των 40 ευρώ, το λεγόμενο Fuel Pass, ενώ ένα από τα σενάρια-μέτρα που επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο είναι η επιδότηση της βενζίνης στην αντλία ώστε να ισχύσει δηλαδή το μοντέλο που εφαρμόστηκε στο diesel κίνησης και μάλιστα με υψηλότερα ποσά ανά λίτρο.

Πάντως,η κυβέρνηση απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο μείωσης της φορολογίας καυσίμων και επικαλείται τις ευρωπαϊκές οδηγίες για στοχευμένα μέτρα στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: