Πολύχρωμη Τεμπελοτυρόπιτα: Κρατσανιστή Και Έτοιμη Σε 10 Λεπτά!

June 17, 2022

Πολύχρωμη Τεμπελοτυρόπιτα: Κρατσανιστή Και Έτοιμη Σε 10 Λεπτά!



Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη κριτσανιστή τυρόπιτα. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακα…



Φτιάξτε την πιο εύκολη και νόστιμη κριτσανιστή τυρόπιτα. Πρόκειται για μια γρήγορη συνταγή, η οποία είναι έτοιμη μέσα σε 10 λεπτά. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φτιάξετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για μακαρόνια με κοτόπουλο.

Υλικά
5 αυγά
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
1 κεσεδάκι αραβοσιτέλαιο
1 ποτήρι γάλα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
1 πακέτο φαρίνα
500 γρ. τυρί της αρεσκείας σας
Τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, τον άνηθο και τις πιπεριές.
Προσθέτουμε το τυρί και σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ή ένα κουτάλι μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι
Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου περίπου 35 εκ και πασπαλίζουμε καλά με την μισή ποσότητα της φρυγανιάς.
Απλώνουμε το μείγμα και πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη φρυγανιά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170* στις αντιστάσεις περίπου 1 ώρα (μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα).

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
Λίγο αλάτι
Νερό όσο πάρει για να γίνει ζύμη ελαστική
400 γρ λαδοτύρι θρυμματισμένο
200 γρ τυρί φέτα θρυμματισμένη
100 γρ κεφαλοτύρι τριμμένο
250 γρ κρέμα γάλακτος
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Ξεκινάμε με τη ζύμη για τα φύλλα. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κάνουμε μία γουβίτσα και εκεί μέσα ρίχνουμε, το λάδι, το αλάτι, το ξύδι και νερό όσο πάρει.. θα το δούμε να μην κολλάει η ζύμη στο χέρι.

Ζυμώνουμε καλά ώσπου να πετύχουμε μία ζύμη ελαστική σφιχτή. Χωρίζουμε 6 μπαλάκια σε ίσα μέρη και αφήνουμε να ξεκουραστούν σκεπασμένα για μισή ώρα.

Όσο θα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουράζεται θα ετοιμάσουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε τα τυριά, το λάδι, τον άνηθο, την κρέμα γάλακτος, το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα συμπαγές όχι πολύ κρεμώδες μείγμα. Αφού έχουμε ετοιμάσει και τη γέμιση. Ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα φύλλα *το ταψί το δικό μου πήρε 6 φύλλα σαλιγκάρι σε 30 εκ ταψί.

Αλευρώνουμε μία επιφάνεια να μπορούμε να ανοίξουμε εκεί φύλλα και ξεκινάμε με το πρώτο, αφού το ανοίξουμε το λαδώνουμε ελαφρώς, το υπολογίζουμε με το μάτι να μην είναι ούτε πολύ μεγάλο αλλά ούτε και μικρή η διάμετρος του φύλλου και αρχίζουμε να βάζουμε 3 – 4 κουταλιές της σούπας γέμιση, όχι μέχρι την άκρη του φύλλου, να αφήσουμε λίγο κενό για να μπορούμε να κλείσουμε μέσα τη γέμιση όπως στην εικόνα δεξιά και αριστερά. Αλείφουμε τις άκρες να κολλήσουν με λίγο νερό και ξεκινάμε να το τυλίγουμε ρολό.

Το στρίβουμε ελαφρώς και το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει πρώτα ξεκινάμε από το κέντρο. Από εκεί ξεκινάμε από το κέντρο προς τα έξω. Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τα τελειώσουμε και να γεμίσουμε το ταψί.

Ραντίζουμε την πίτα με ελαιόλαδο και νερό, πασπαλίζουμε στο τέλος αν θέλουμε με σουσάμι και ψήνουμε την πίτα μας στους 200 βαθμούς κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: