Ο σκύλος που έζησε αλυσοδεμένος μεταμορφώνεται αφού έλαβε φροντίδα και αγάπη

June 17, 2022

Ο σκύλος που έζησε αλυσοδεμένος μεταμορφώνεται αφού έλαβε φροντίδα και αγάπη



Ο Odin είναι το όνομα ενός σκύλου που γεννήθηκε σε αιχμαλωσία.



Αυτός ο φτωχός τετράποδος φίλος έχει περάσει όλη τη ζωή του αλυσοδεμένος.

Κρατήθηκε δεμένος, στην ύπαιθρο και σε αξιοθρήνητες συνθήκες από μερικούς κτηνοτρόφους που παραμέλησαν τρομερά πολλά σκυλιά.

“Ο Όντιν αποτέλεσε αντικείμενο μιας εξαιρετικά σοβαρής υπόθεσης αμέλειας και κακοποίησης. Κάποιος ανησυχούσε για τις συνθήκες στις οποίες ζει, είπε για την κατάσταση του όπως και για μερικά άλλα σκυλιά που βασανίστηκαν σε ένα ακίνητο. Η σκηνή φαινόταν να προέρχεται από έναν εφιάλτη. Ο Οντίν βρισκόταν στα πρόθυρα της επιβίωσης, ήταν λιποβαρής, με αρκετές δερματικές λοιμώξεις, ψώρα, εντερικά σκουλήκια, καρδιακή νόσο και εξαιρετικά κατεστραμμένα δόντια. Ήταν δύσκολο να αναγνωριστεί ως ο σκύλος του παρελθόντος χρόνου, πολύ μάλλον ενός μεγαλοπρεπής Malamute », είναι το μήνυμα στη σελίδα Facebook του Odin the Rescue Malamute Funds.

Ο Οντίν, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν ένας σκύλος Αλάσκα Μαλαμούτ, δεν ήταν αναγνωρίσιμος όταν σώθηκε.

Το Southern Pines Animal Shelter και το Southern Cross Animal Rescue των εθελοντών του Μισισιπή, οι οποίοι έσωσαν τον Odin, συνειδητοποίησαν αμέσως ότι ο τετράποδος έπρεπε να μεταφερθεί στον κτηνίατρο και στη συνέχεια να του δοθεί ιδιαίτερη προσοχή.

Ο Οντίν τέθηκε στη φροντίδα του Σίδνεϊ Σέλκοφ, ο οποίος πραγματικά σοκαρίστηκε από τον περίεργο τρόπο που φαινόταν ο σκύλος.

“Ο φτωχός Οντίν έμοιαζε να έρχεται κατευθείαν από έναν εφιάλτη”, δήλωσε η Σέλκοφ, η θετή μητέρα του, στο Ντόντο. Ήταν ζαρωμένος, σχεδόν εντελώς χωρίς γούνα, καλυμμένος με πληγές, σπασμένα και χαλασμένα δόντια και απίστευτα αδύναμος. Μύριζε απαίσια λόγω δερματικών λοιμώξεων. Βασικά, οτιδήποτε θα μπορούσε να είναι χειρότερο, θα μπορούσατε να το βρείτε σε αυτό το φτωχό σκυλί! ”

Οι συναισθηματικές πληγές του Οντίν ήταν εξίσου σοβαρές.

Αυτός ο φτωχός σκύλος δεν ήξερε καν να αντιδράσει όταν έφτασε στο σπίτι του Schelkopf.

Μπερδεύτηκε με τη νέα του ζωή και το γεγονός ότι μπορούσε να κινηθεί ελεύθερα χωρίς να είναι αλυσοδεμένος.
Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό ράγισε την καρδιά του Schelkopf, γνωρίζοντας ότι ο Odin δεν ήταν ποτέ προορισμένος να είναι – απλά – ένας σκύλος.

Δεν ήταν καν σίγουρη αν αυτό το τετράποδο είχε μπει ποτέ σε ένα σπίτι.

Χρειάστηκε λίγος χρόνος, αλλά αργά, ο Odin άρχισε να συνειδητοποιεί ότι δεν υπήρχε δέσιμο. Αυτή η γυναίκα είχε συμφωνήσει να τον πάρει και να τον αγαπήσει, έστω και για λίγο, και για αυτό, ο Οντίν ήταν αιώνια ευγνώμων .


Πηγή

Διαβάστε επίσης: