Αμερική: Αυξήθηκαν Δυστυχώς Μετά Από Χρόνια Οι Ευθανασίες Στα Καταφύγια- Δείτε Αριθμούς

June 16, 2022

Αμερική: Αυξήθηκαν Δυστυχώς Μετά Από Χρόνια Οι Ευθανασίες Στα Καταφύγια- Δείτε Αριθμούς



Και εκεί που λέγαμε ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα όσον αφορά τις ευθανασίες στα διάφορα καταφύγια του εξωτερικού και κυρίως της Αμερικής, τα τελευταία νούμερα που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη γνωστή οργάνωση Best Friends Animal Society είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά.



Η Best Friends Animal Society είναι μια οργάνωση που έχει ως βασικό σκοπό να σταματήσει τις ευθανασίες των καταφυγίων στις γάτες και τους σκύλους μέχρι το 2025. Κάθε χρόνο εργάζεται πυρετωδώς να μαζέψει νέα δεδομένα για αυτό το θέμα.

Δυστυχώς το 2021 ήταν μια πολύ κακή χρονιά καθώς τα δεδομένα που συγκέντρωσε δείχνουν ότι υπήρξε αύξηση στον αριθμό των κατοικίδιων ζώων που υποβλήθηκαν σε ευθανασία προτού βρουν σπίτια. Τα νούμερα είναι μεγάλα καθώς από 347.000 τα προηγούμενα χρόνια πήγαν σε 355.000 το 2021. Σε μια ανακοίνωση, το Best Friends σημείωσε ότι αυτή είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε χρόνια που ο αριθμός των κατοικίδιων που υποβάλλονται σε ευθανασία κάθε χρόνο στις Η.Π.Α. στα καταφύγια έχει αυξηθεί.

«Δυστυχώς, η οπισθοδρόμηση σε αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στις ιστορικές μειώσεις των κατοικίδιων που εισέρχονται σε καταφύγια το 2020», δήλωσε η Τζούλι Κασλ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Best Friends Animal Society. «Καθώς τα καταφύγια άρχισαν να ανοίγουν ξανά το 2021 σε αυξανόμενους αριθμούς, το ίδιο έκανε και ο αριθμός των κατοικίδιων που εισέρχονταν στις εγκαταστάσεις τους. Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, τα καταφύγια παρουσίασαν αύξηση 8,1 τοις εκατό στην εισαγωγή ζώων και δυστυχώς, ο αριθμός των υιοθεσιών κατοικίδιων ζώων δεν μπορούσε να συμβαδίσει με την αυξημένη αυτή εισαγωγή».

Περισσότερα καταφύγια, περισσότερα ζώα που εγκαταλείπονται στα καταφύγια και λιγότερες υιοθεσίες. Αυτή ήταν η πραγματικότητα ο 2021 που, όπως φαίνεται, θα είναι ίδια και φέτος. Και ελπίζουμε να μην είναι και χειρότερη.

Τα δεδομένα που συλλέχθηκαν από το Best Friends δείχνουν ότι οι σκύλοι επηρεάστηκαν περισσότερο από αυτή την αύξηση των ευθανασιών. Για αυτό οι άνθρωποι της οργάνωσης ζητούν από τον κόσμο να βοηθούν τα καταφύγια με όποιον τρόπο μπορούν καθώς από τη μία πολλά ζώα που μπαίνουν μέσα είναι πολύ άρρωστα και χρήματα δεν υπάρχουν για να γίνουν καλά και από την άλλη να υιοθετούν ένα ζώο από καταφύγιο ώστε να του σώσουν τη ζωή. Όταν μια τοπική κοινωνία βοηθάει το καταφύγιό της, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά. Σώζονται ζωές. Αποτρέπονται ευθανασίες. Βρίσκουν ζώα που ήταν ξεγραμμένα σπίτια.

Όμως, όπως και να έχει, οι αριθμοί είναι αριθμοί. Και είναι σκληροί: (από the Zebra.com)

Έχουμε λοιπόν και λέμε:

???????? 6,5 εκατομμύρια ζώα μπαίνουν στα καταφύγια κάθε χρόνο. Βρίσκουν σπίτι μόνο τα 3,2 εκατομμύρια.(American Society for the Prevention of Cruelty to Animals)

????Μόνο το 28% των σκύλων και το 31% των γάτων ενός καταφυγίου υιοθετούνται κάθε χρόνο από ένα καταφύγιο.

???????? Το 2018 3,3 εκατομμύρια σκύλοι μπήκαν σε καταφύγια Από αυτά οι 670 χιλιάδες οδηγήθηκαν σε ευθανασία.

????Τα πειραματόζωα είναι από τα πιο συνηθισμένα σκυλιά που εγκαταλείπονται στα καταφύγια.

???????? Το 25% τουλάχιστον των σκύλων σε ένα καταφύγιο είναι σκύλοι ράτσας.

Έρευνα ASPCA, the Humane Society, και PetPedia:

???? 3,2 εκατομμύρια γάτες μπαίνουν κάθε χρόνο στα καταφύγια -είτε γεννιούνται εκεί μέσα, είτε εγκαταλείπονται.

????????Στην Αμερική υπάρχουν 30 με 40 εκατομμύρια αδέσποτες ή παραμελημένες γάτες.

???? 1,5 εκατομμύριο ζώα οδηγούνται κάθε χρόνο σε ευθανασία στα καταφύγια της Αμερικής. Από αυτά 670,000 είναι σκύλοι και 860,000 γάτες. Το 45% των γάτων που μπαίνουν σε καταφύγιο οδηγούνται σε ευθανασία.

????????Το 93% των σκύλων πίτμπουλ στα καταφύγια ευθανατώνονται μόνο και μόνο λόγω της φήμης αυτών των ζώων.

???? 2,7 εκατομμύρια σκυλιά και γάτες ευθανατώνονται κάθε χρόνο επειδή δεν…χωράνε στα καταφύγια.

Έρευνα PetPedia:

????Κάθε 60 δευτερόλεπτα ένα ζώο υποφέρει με το χειρότερο τρόπο σε ανθρώπινα χέρια.

????Πάνω από 10 εκατομμύρια ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Αμερική από κακοποίηση.

????Τα σκυλιά αποτελούν το 65% των κακοποιημένων ζώων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: