Δοκίμασε Να Φτιάξεις Τις Πιο Νόστιμες Γαρίδες Σαγανάκι Με Ζυμαρικά

June 15, 2022

Δοκίμασε Να Φτιάξεις Τις Πιο Νόστιμες Γαρίδες Σαγανάκι Με Ζυμαρικά



Οι γαρίδες σαγανάκι με την πηχτή σαλτσούλα τους ταιριάζουν υπέροχα και με ζυμαρικά. Δοκιμάστε τις και συνοδεύστε με μία δροσερή σαλάτα



Υλικά
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά της επιλογής σας
20 γαρίδες μέτριες
1½ φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια (το ένα ψιλοκομμένο το δεύτερο κομμένο στα 4)
1 καρότο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 πιπεριά σε μπαστουνάκια
1 κουτ. γλυκού βασιλικό ξερό
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
2 ντομάτες ξυσμένες στον τρίφτη
200γρ. φέτα σκληρή σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Καθαρίζετε τις γαρίδες από το κεφάλι και το κέλυφός τους και αφήνετε μόνο τις ουρές. Χαράζετε την πλάτη τους με μαχαιράκι και αφαιρείτε το εντεράκι τους.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε με μισό φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο τα κεφάλια και τα κελύφη των γαρίδων για 2 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι (που είναι κομμένο στα 4, το καρότο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνετε ενάμιση λίτρο νερό και βράζετε για 30 λεπτά.

Στραγγίζετε το ζωμό και με αυτόν θα βράσετε αργότερα τα ζυμαρικά, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, προσθέτοντας στην κατσαρόλα επιπλέον καυτό νερό και αλάτι.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τις γαρίδες: ζεσταίνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε για 2 λεπτά ακόμα.

Σβήνετε με το κρασί και, αφού εξατμιστεί το οινόπνευμα, ρίχνετε τα ντοματάκια και τις ξυσμένες ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ξερό βασιλικό και τη ζάχαρη. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να μελώσει. 3 λεπτά πριν σβήσετε τη φωτιά θα ρίξετε στη σάλτσα τις γαρίδες να βράσουν μαζί της τα τελευταία λεπτά. Στο τέλος προσθέτετε τη φέτα και το μαϊντανό.

Στραγγίζετε τις πλεξούδες και τις ρίχνετε στη σάλτσα με τις γαρίδες. Ανακατεύετε και σερβίρετε σε πιάτα προσθέτοντας επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: