Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

June 13, 2022

Η αλήθεια είναι πως ο φούρνος μικροκυμάτων είναι από τις πιο χρήσιμες ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν σε κάθε σπίτι αφού μας χαρίζει μια ευκολία στο να ζεστάνουμε το φαγητό μας ή ακόμη και να μαγειρέψουμε πολλά φαγητά εκεί. Όμως είναι μερικά υλικά και τρόφιμα που δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στα μικροκύματα, όπως για παράδειγμα τα αυγά, δείτε εδώ το λόγο.



Ένα ακόμη υλικό που είναι απαγορευτικό για το φούρνο μικροκυμάτων είναι η ντομάτα και συγκεκριμένα η σάλτσα ντομάτας. Αναρωτιέστε γιατί; Να η απάντηση.

Πέθανε ο Γιάννης από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»: «Βαρύ» πένθος για τους πρωταγωνιστές της σειράς

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Πέθανε ο Γιάννης από το «Κωνσταντίνου και Ελένης»: «Βαρύ» πένθος για τους πρωταγωνιστές της σειράς

Βάζοντας κόκκινη σάλτσα σε ένα πιάτο και μετά στο φούρνο μικροκυμάτων, το πιθανότερο είναι η σάλτσα –ή τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος αυτής- να καταλήξει στα τοιχώματα του φούρνου.

Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

3+1 περιπτώσεις που η ντομάτα μπορεί να γίνει επικίνδυνη για την υγεία

Μπορεί η ντομάτα να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά - κυρίως για το καλοκαίρι - και να μπαίνει σε πολλά φαγητά, αλλά και φυσικά στην αγαπημένη μας χωριάτικη, όμως ορισμένες φορές μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Ωστόσο, φάτε ντομάτα για πρωινό και χαρίστε στον οργανισμό σας κάτι μοναδικό!

Δείτε παρακάτω τις 4 περιπτώσεις:

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS)

Το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) εντέρου είναι μια πάθηση που αποδίδεται σε διαταραχές της λειτουργίας του εντέρου. Πρόκειται για μία καλοήθη δυσλειτουργία που δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, τα συμπτώματά της όμως επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όσων πάσχουν από αυτήν. Η περίσσεια του λυκοπενίου στο σώμα μπορεί να σας προκαλέσει κράμπες στο στομάχι, διάρροια / δυσκοιλιότητα, ναυτία και φούσκωμα που είναι συμπτώματα του IBS. Η σοβαρότητα ποικίλει μεταξύ των ατόμων.

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

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ντομάτας μπορεί να προκαλέσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που χαρακτηρίζεται από μια ασταθής αίσθηση καψίματος στην περιοχή του θώρακα. Η κατανάλωση πικάντικων, λιπαρών τροφίμων προκαλεί επίσης παλινδρόμηση. Αν έχετε καούρα ή παλινδρόμηση οξέος για περισσότερο από μία εβδομάδα ή δύο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Σε μερικούς ανθρώπους, η κατανάλωση ντομάτας είναι γνωστό ότι προκαλεί αλλεργικές δερματικές αντιδράσεις. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει εξανθήματα, φλύκταινες, φυσαλιδώδες έκζεμα με ερεθισμό του δέρματος και σοβαρό κνησμό.

Επιδείνωση της ημικρανίας

Εάν έχετε προβλήματα οξείας ή χρόνιας ημικρανίας, οι ντομάτες είναι ένα μεγάλο "ΟΧΙ" για εσάς. Ακόμη και εδώ ο ένοχος είναι το υπερβολικό λυκοπένιο. Συνιστάται μετριοπάθεια.

Έπιναν χυμό ντομάτας κάθε μέρα επί 2 μήνες: Μόλις δείτε τα αποτελέσματα θα ξεκινήσετε κι εσείς!

Οι ντομάτες θεωρούνται “υπερτροφή”. Για να αναδείξουν με έναν ακόμα τρόπο το γιατί, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα πείραμα.

Συγκέντρωσαν γυναίκες διαφόρων ηλικιών, σωματικού βάρους και προέλευσης, και τους έδωσαν οδηγίες να πίνουν καθημερινά ένα ποτήρι χυμό ντομάτας (250 ml) για δύο μήνες.

Η πιο γρήγορη και ορατή αλλαγή ήταν η σημαντική απώλεια βάρους και οι ειδικοί εξήγησαν ότι αυτό δεν ήταν απλά απώλεια υγρών μέσω της αυξημένης ούρησης, αλλά ήταν απομάκρυνσης των εναποθέσεων λίπους από το σώμα.

Επίσης, αυτές οι γυναίκες έκαναν τεστ αίματος στην αρχή και στο τέλος του πειράματος.

Με την ευκαιρία να σας θυμίσουμε και το: Ρίξτε μαγειρική σόδα στις ντομάτες σας - Αυτό που θα συμβεί δεν θα το πιστεύετε

Βάζετε τη σάλτσα ντομάτας στο φούρνο μικροκυμάτων; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Το πείραμα έδειξε ότι ένα μόνο ποτήρι χυμό ντομάτας καθημερινά ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις, αλλά επίσης μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου.

Επιπλέον, αυτό το δροσιστικό ποτό βοηθά στην δυσπεψία, εμποδίζει την κατακράτηση υγρών, βελτιώνει την συνολική υγεία και προλαμβάνει ασθένειες της ουροδόχου κύστης, του παγκρέατος, του ήπατος και του πνεύμονα.

Ο χυμός ντομάτας κάνει πολύ καλό στο δέρμα σας και προσφέρει πιο λαμπερή επιδερμίδα.

Επιπλέον, μειώνει σημαντικά τον βήχα, προλαμβάνει την αναιμία, ανακουφίζει από τα συμπτώματα των ρευματικών παθήσεων και βελτιώνει τις τιμές στην γενική εξέταση αίματος.

Αν ασκείστε πολύ έντονα, επιλέξτε να πιείτε λίγο χυμό ντομάτας και θα προσέξετε ότι θα έχετε λιγότερο πόνο στους μυς. Είναι μια πολύ καλή φυσική θεραπεία για τους μυϊκούς σπασμούς, επειδή οι ντομάτες είναι πλούσιες σε μαγνήσιο (11 mg ανά 100 γραμμάρια).

Επιπλέον, η ντομάτα περιέχει κάλιο, ασβέστιο, φυτικές πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, καθώς και βιταμίνη C.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: