Αγίασμα Ροδόπης: Φιλόζωοι έφτιαξαν ένα υπέροχο καταφύγιο για ανάπηρα και άρρωστα σκυλάκια

June 12, 2022

Αγίασμα Ροδόπης: Φιλόζωοι έφτιαξαν ένα υπέροχο καταφύγιο για ανάπηρα και άρρωστα σκυλάκια



Ηανιδιοτελής αγάπη που έχουν φιλόζωοι της Κομοτηνής για τα αδέσποτα είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί στο Αγίασμα Ροδόπης ένας μικρός παράδεισος για άρρωστα και ανάπηρα σκυλιά που χρήζουν θεραπείας και θαλπωρής.



Το καταφύγιο που δημιούργησαν η Δήμητρα Παπαδήμου και ο Κώστας Παπαθεοφίλου είναι εντυπωσιακό και ίσως θα έπρεπε να παραδειγματιστούν από αυτό οι υπεύθυνοι του Δημοτικού Κυνοκομείου Κομοτηνής, όπου η κατάσταση παραμένει απογοητευτική παρά τα μέσα, τόσο οικονομικά όσο και υλικοτεχνικά, που διαθέτουν.

Οι υπεύθυνοι του καταφυγίου στο Αγίασμα, με την εθελοντική τους προσφορά και με τη στήριξη του γερμανικού Σωματείου Hundepaten, αποδεικνύουν ότι ακόμα και με πενιχρά μέσα μπορούν να γίνουν θαύματα αρκεί να υπάρχει διάθεση για προσφορά και φυσικά αγάπη για τα ζώα.

Η Δήμητρα Παπαδήμου και ο Κώστας Παπαθεοφίλου μιλώντας στη «Φωνή της Ροδόπης» για το εγχείρημα τους δήλωσαν:

«Φεύγοντας από το δημοτικό κυνοκομείο προσπαθούσαμε να βρούμε λύση για τα πιο ευάλωτα ζώα που αφήναμε πίσω μας. Τη λύση μας την έδωσε το γερμανικό σωματείο hundepaten e.v., και κάναμε με τη βοήθειά τους ένα καταφύγιο για τα ανάπηρα και άρρωστα ζώα που είχαμε αφήσει στο δημοτικό κυνοκομείο.

Έτσι βρήκαμε το χώρο και με πολύ προσωπική δουλειά και την πολύτιμη βοήθεια της Σύλβιας φτιάξαμε ένα μικρό παράδεισο για τα ζώα που θα φιλοξενούσαμε. Πρώτη που βγήκε από το κυνοκομείο ήταν η Ούρσουλα, ανάπηρη 7 χρόνια, και ακολούθησαν ο Sven, ο Zoya, η Tamea, ο King, η Wilma, η Liza, η Tzina, ο Romeo, η Poldy, ο Hannes, η Amora, o Kapten και άλλα.

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούμε 32 ζώα. Αυτά που τελειώνουν τη θεραπεία τους ανεβαίνουν για υιοθεσία, οπότε στη θέση τους μπαίνουν άλλα ζωάκια που έχουν ανάγκη. Στο καταφύγιο έχουμε κτηνίατρο 1 φορά την εβδομάδα που εξετάζει όλα τα ζώα, ενώ οι θεραπείες, οι τροφές, οι επεμβάσεις και ό,τι άλλο χρειάζεται το καταφύγιο πληρώνονται από το γερμανικό σωματείο. Όποιος επιθυμεί να έρθει απλά για να δει ή ακόμα και να βοηθήσει στο καταφύγιο μπορεί να μας βρει στο Αγίασμα Ροδόπης».

Δείτε τις όμορφες φωτογραφίες από τις εγκαταστάσεις του Καταφυγίου:

Μπράβο στους δύο αυτούς ανθρώπους. Δείτε????‍???? φωτογραφίες από το καταφύγιο!!!


Πηγή

Διαβάστε επίσης: