Καλοκαίρι με 15 ευρώ: Αυτό είναι το νησί "ησυχαστήριο" για να περάσετε οικονομικά και ήρεμα τις διακοπές σας

June 12, 2022

Ένα μικρό νησάκι για ψαγμένους τουρίστες είναι «κρυμμένο» στην είσοδο του Παγασητικού Κόλπου, το οποίο προσφέρεται για ήσυχες, χαλαρές διακοπές. Με την ευκαιρία, δείτε ποιό είναι το παραδεισένιο ελληνικό νησί που αποθεώνεται από τον διεθνή Τύπο



Ο λόγος για το Παλαιό Τρικέρι (ή αλλιώς Κικύνηθος, κατά τους αρχαίους Έλληνες), το οποίο αν και δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στο ευρύ κοινό, εντυπωσιάζει τους επισκέπτες με τα πεντακάθαρα νερά του και το φυσικό του κάλλος.

Survivor spoiler 11/06: Πανδαιμόνιο στο Survivor 5! Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί Ασημίνα-Σταυρούλα και τις απομάκρυνε η παραγωγή από το παιχνίδι

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 11/06: Πανδαιμόνιο στο Survivor 5! Πιάστηκαν μαλλί με μαλλί Ασημίνα-Σταυρούλα και τις απομάκρυνε η παραγωγή από το παιχνίδι

Είναι γνωστό και ως το «Νησί της Παναγίας», λόγω του επιβλητικού Μοναστηριού της Παναγίας της Ευαγγελίστριας, που χτίστηκε γύρω στο 1825. Μάλιστα, στο εν λόγω μοναστήρι φιλοξενούνται και επισκέπτες, έναντι ενός πολύ χαμηλού, συμβολικού αντιτίμου.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, στο Παλαιό Τρικέρι ζουν μόλις 25 με 30 άνθρωποι, ωστόσο το καλοκαίρι γεμίζει ζωή, με τουρίστες να καταφθάνουν τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, χωρίς ωστόσο να «βουλιάζει» το νησί από την πολυκοσμία.

Πρόκειται για έναν από τους τελευταίους πραγματικά οικονομικούς καλοκαιρινούς προορισμούς που έχουν απομείνει στην Ελλάδα, καθώς μπορείτε να βρείτε καταλύματα ακόμα και με 15 ευρώ ανά διανυκτέρευση. Πέρα από την οικονομική διαμονή, οι τιμές είναι αρκετά λογικές και στο φαγητό, με τους βολιώτικους μεζέδες να σερβίρονται σε αφθονία κάθε φορά που παραγγέλνετε ένα τσίπουρο.

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
View this post on Instagram

A post shared by Hundertmal Meer???????????? (@hundertmalmeer)

Πώς θα πάτε στο Παλαιό Τρικέρι

Για να προσεγγίσετε το καταπράσινο αυτό νησί με την πλούσια βλάστηση και τους εντελώς χαλαρούς ρυθμούς, θα πρέπει είτε να πάρετε το καράβι από τον Βόλο (το ταξίδι διαρκεί περίπου 1 ώρα) είτε να περάσετε απέναντι από τον Αλογόπορι με θαλάσσιο ταξί (15 περίπου λεπτά).

Στο μικρό, γραφικό λιμάνι του νησιού θα βρείτε μερικά όμορφα ταβερνάκια, όπου μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκο ψάρι και θαλασσινά, μετά το μπάνιο σας στις παρθένες παραλίες του νησιού, με τα χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο μικρό αυτό νησί δεν επιτρέπονται αυτοκίνητα, επομένως έχει διατηρηθεί αναλλοίωτος ο αυθεντικός του χαρακτήρας. Φυσικά, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς το μικρό του μέγεθος (και η επίπεδη γεωμορφολογία του) εξασφαλίζει ότι θα μπορέσετε να το γυρίσετε ολόκληρο με τα πόδια, σε λίγες μόλις ώρες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: