Το ελληνικό νησί με τις μαγικές παραλίες που θεωρείται ένα από τα πιο πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης

June 8, 2022

Το ελληνικό νησί με τις μαγικές παραλίες που θεωρείται ένα από τα πιο πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης


διαφ.
Όποιος την επισκεφτεί θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία «Απέραντο...

διαφ.
Όποιος την επισκεφτεί θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία «Απέραντο...

Όποιος την επισκεφτεί θα καταλάβει αμέσως γιατί η ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» γυρίστηκε εδώ.Το ανατολικότερο νησί των Κυκλάδων, απέχει 136 ναυτικά μίλια απ’ τον Πειραιά και το μήκος των ακτών του φτάνει τα 112 χλμ. Απ’ τη μια η άγρια γοητεία των ορεινών όγκων του κι απ’ την άλλη οι καταπράσινες κοιλάδες του, συνθέτουν μια απίστευτη ομορφιά.

Μια ομορφιά που γίνεται ακόμη μεγαλύτερη χάρη στα χρωματιστά παράθυρα και πόρτες των σπιτιών που μαζί με τα λουλούδια στις γλάστρες συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό.

Έναν πίνακα ζωγραφικής που είναι αδύνατον να μετρήσεις τις αποχρώσεις.

Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που η Αμοργός πάντα βρίσκει μια θέση ανάμεσα στις λίστες γνωστών ταξιδιωτικών περιοδικών με τα πιο πολύχρωμα μέρη της Ευρώπης.

Η παράδοση λέει ότι το νησί οφείλει το όνομα του στο σπάνιο θεραπευτικό βότανο τη λινοκαλάμη, που φύεται στις πλαγιές των ορεινών όγκων του νησιού.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που βρέθηκαν στις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού, Αρκεσίνη, Αιγιάλη και Μινώα, που ιδρύθηκε από τους Κρήτες, χρονολογούνται από την πρωτοκυκλαδική εποχή και μαρτυρούν τη μακρά της ιστορία, ενώ η ήπια τουριστική ανάπτυξη επιτρέπει στο νησί να διατηρεί το παραδοσιακό κυκλαδίτικό του χρώμα.

Η Χώρα χτισμένη στο κέντρο του νησιού ανάμεσα σε μικρούς λόφους αποτελεί για πολλούς την ομορφότερη χώρα την Κυκλάδων.

Τα μικρά κατάλευκα σοκάκια της, τα στολισμένα με ανθισμένες βουκαμβίλιες παραδοσιακής κυκλαδικής αρχιτεκτονικής σπίτια της, τα παραδοσιακά καφενεία αλλά και οι σκιερές πλατείες της προσκαλούν τον επισκέπτη να αφεθεί στη μαγεία της.

Η Αμοργός είναι ένα νησί με άγρια ομορφιά, ανεπιτήδευτη, απλόχερη, που τη βιώνεις με όλες σου τις αισθήσεις…

Απολαύστε..

Πηγή

Δείτε τη συνέχεια

Διαβάστε επίσης: