Ποιες Είναι Οι 10 «Ανθρώπινες» Τροφές Για Το Σκύλο Σου

June 6, 2022

Ποιες Είναι Οι 10 «Ανθρώπινες» Τροφές Για Το Σκύλο Σου



Είναι πολύ πιθανό (έως σίγουρο) ο σκύλος σου είναι πιστός θεατής σου κάθε φορά που τρως. Και εξίσου πιθανό (και σίγουρο) είναι ότι υποκύπτεις συχνά στον πειρασμό να του δώσεις κάτι από το πιάτο σου, απλά και μόνο για να πάψει να σε κοιτάζει με αυτό το παρακλητικό βλέμμα!



Ήξερες, όμως, ότι κάποιες από τις τροφές μας μπορεί να είναι τοξικές για τον τετράποδο φίλο σου; Μην ανησυχείς, όμως, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που μπορείς να δώσεις με ασφάλεια στο σκύλο σου, προσέχοντας παράλληλα τη σιλουέτα του, αφού είναι απολύτως υγιεινά. Δες ποια!

1.Φυστικοβούτυρο
Γεμάτο πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, βιταμίες Ε και Β, το φυστικοβούτυρο και ειδικά αυτό χωρίς αλάτι είναι μία εξαιρετική τροφή για τους σκύλους. Φρόντισε να τσεκάρεις πρώτα ότι δεν περιέχει υποκατάστατα ζάχαρης, όπως ξυλιτόλη, που μπορεί να είναι τοξική για το σκύλο σου.

2.Κοτόπουλο
Μπορείς να του το δώσεις με πολλούς τρόπους, ως λιχουδιά ή βασικό φαγητό. Προσοχή, όμως, μην δώσεις ποτέ στο σκύλο σου κόκκαλα κοτόπουλου, αφού σπάνε εύκολα και μπορεί να του τραυματίσουν το στομάχι και τον οισοφάγο.

3.Τυρί
Ιδανικό για λιχουδιά, εφόσον δεν έχει δυσανεξία στη λακτόζη.

4.Καρότα
Πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη Α, τα καρότα έχουν ελάχιστες θερμίδες για αυτό είναι ιδανικά σνακ. Ειδικά αν τα φάει ωμά θα κάνουν καλό και στα δόντια του.

5.Γιαούρτι
Γεμάτο πρωτεΐνες και ασβέστιο. Διάλεξε κάποιο που έχει ενεργά βακτήρια και δεν περιέχει γλυκαντικές ουσίες και σάκχαρα.

6.Κολοκύθα
Με όποιο τρόπο του τη δώσεις, είναι σίγουρο ότι του κάνει καλό γιατί περιέχει φυτικές ίνες και βιταμίνη Α.

7.Αυγά
Πηγή πρωτεΐνης, ριβοφλαβίνης και σεληνίου. Μπορείς να του το δώσεις ακόμα και ωμό! Αν το βράσεις θα πρέπει να το φάει χωρίς αλάτι και καρυκεύματα.

8.Σολωμός
Πλούσιος σε ωμέγα 3 λιπαρά. Μπορείς να του δώσεις λάδι σολωμού ή μαγειρεμένο σολωμό αλλά ποτέ ωμό, καθώς ενδέχεται να περιέχει ένα παράσιτο που μπορεί να αρρωστήσει το σκύλο σου.

9. Γλυκοπατάτες
Αν και δεν είναι πολύ δημοφιλείς στην Ελλάδα, μην τις αγνοείς! Μοιάζουν με τις κολοκύθες, αφού περιέχουν φυτικές ίνες, βιταμίνη Α και άλλα θρεπτικά συστατικά. Θα την χωνέψει πιο εύκολα αν του τη δώσεις μαγειρεμένη στο φούρνο ή στον ατμό.

10. Μήλα
Εξαιρετική λιχουδιά, είναι γεμάτα φυτικά θρεπτικά συστατικά, βιταμίνη Α και C. Μπορει να τα φάει με τη φλούδα αλλά μην του δώσεις τον πυρήνα όπου είναι τα σπόρια, αφού είναι κυανιούχα.

Διαβάστε επίσης: