Η απίστευτη μεταμόρφωση του αδύνατου σκύλου που ήταν δεμένο σε ένα δέντρο

June 5, 2022

Η απίστευτη μεταμόρφωση του αδύνατου σκύλου που ήταν δεμένο σε ένα δέντρο



Το ονόμασαν Hal, υποκοριστικό του Hallelujah, από το διάσημο τραγούδι του Leonard Cohen. Και η ιστορία του είναι τόσο συναρπαστική όσο και το τραγούδι του Καναδού τραγουδιστή. Ο πρωταγωνιστής είναι ένας σκύλος, ή μάλλον ό,τι απέμεινε από αυτό: βρέθηκε το πρωί του Πάσχα, δεμένο σε ένα δέντρο στη νοτιοδυτική Φιλαδέλφεια, τόσο παραμελημένο που μοιάζει με σκελετό ζωντανού σκύλου.



«Ζύγιζε μόνο 43 κιλά τη στιγμή της διάσωσής του. Κάθε οστό στο σώμα του ήταν ορατό σε σημείο να μοιάζει με σκελετό. Είχε πληγές παντού, η ουρά πέθαινε και η άκρη του έπεσε αμέσως μετά την άφιξή του. Το προσωπικό της Pspca εργαζόταν 24 ώρες το 24ωρο για να τον σταθεροποιήσει, δίνοντάς του ενδοφλέβια φάρμακα, θεραπεύοντας τις πληγές του και ταΐζοντάς τον με συχνά μικρά γεύματα όλη την ημέρα» λένε οι εθελοντές της Main Line Animal Rescue.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες θεραπείας ο Χαλ έδειξε αμέσως την απέραντη θέλησή του για ζωή, τη δύναμή του ως μαχητής. Αλλά όχι μόνο: «Όταν τον γνωρίσαμε, δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε πόσο χαρούμενος και γλυκός ήταν, παρά όλα όσα πέρασε. Κατά την αρχική του εξέταση, η ουρά του, τυλιγμένη σε έναν επίδεσμο, κουνούσε την ουρά της πέρα ​​δώθε με τέτοια χαρά. Είναι ακόμα πολύ, πολύ αδύνατος, αλλά έχει πάρει δύο κιλά από τη διάσωσή του.

Το πρόγραμμα αποθεραπείας του περιελάβανε αρχικά γεύματα σταδιακά όλο και πιο συνεπή, λιγότερο συχνά, μέχρι να φτάσει σε μια κανονική διατροφή. Η ουρά του υποβλήθηκε σε θεραπεία, αλλά τελικά έπρεπε να την ακρωτηριάσουν. Μετά πάλι αντιβιοτικά για μια λοίμωξη του δέρματος και πληγές, δυστυχώς συνηθισμένα σε αδυνατισμένους σκύλους σαν αυτόν.

Και όλη αυτή η φροντίδα, και η μεγάλη του επιθυμία να αναρρώσει, οδήγησε σε ένα αποτέλεσμα όπου μιλούν οι εικόνες: ένας άλλος σκύλος, όπου τα κόκαλα είναι στη θέση τους, κρυμμένα από αυτό το σώμα που άνθισε ξανά. Ένα θαύμα.

«Σε περίπτωση που χρειάζεστε έναν λόγο για να χαμογελάτε σήμερα, ορίστε ο Χαλ», λένε οι εθελοντές, προσθέτοντας, «Αν δεν πιστεύετε στα θαύματα, μπορεί να έχετε ξεχάσει ότι υπάρχουν. Συνέχισε να λάμπεις Hal You are a Star!».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: