Καιρός σήμερα 4/6: Στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος με βοριάδες στο Αιγαίο! Που θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες – Προειδοποίηση Αρναούτογλου & Μαρουσάκη (Video)

June 4, 2022

Ζεστός θα είναι ο καιρός σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ αναμένονται βοριάδες που τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να προειδοποιούν για αλλάγη του καιρού από την Τρίτη.



Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο 4 Ιουνίου

Hλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας, Ηπείρου και πιθανόν της Κεντρικής Στερεάς. Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα.

Survivor spoiler 03/06: Χάος στο Survivor 5! Επιτέθηκε στον Μαρτίκα ξανά η Βρισηίδα μετά το συμβούλιο και μπήκε στη μέση η παραγωγή

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 03/06: Χάος στο Survivor 5! Επιτέθηκε στον Μαρτίκα ξανά η Βρισηίδα μετά το συμβούλιο και μπήκε στη μέση η παραγωγή

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 16 έως 30 βαθμούς), 21 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία και στην Πελοπόννησο έως τους 36 βαθμούς), 19 έως 35 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο έως τους 32 βαθμούς), 22 έως 29 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 20 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 18 έως 29 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Κεντρικό Αιγαίο ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και το μεσημέρι πρόσκαιρα από βορειοδυτικές διευθύνσεις έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΑΤΤΙΚΗ

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
  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μπόφορ.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 και στα ηπειρωτικά τοπικά 36 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στη Θεσσαλία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τις βραδινές ώρες.
  • Θερμοκρασία: Από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Σάκης Αρναούτογλου: Αλλαγή στο σκηνικό του καιρού με καταιγίδες και χαλάζι

Για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας μίλησε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, καθώς μετά τα 35άρια που θα δούμε την Κυριακή σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, θα έρθει αλλαγή στο σκηνικό με έντονες κατά τόπους καταιγίδες, αλλά και χαλάζι.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, ξεκινώντας από το Σάββατο οι άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στα ανοιχτά της Αττικής, με το κέντρο της Αθήνας να βλέπει θερμοκρασίες που θα φτάνουν ακόμη και στους 35 βαθμούς.

Ορισμένες βροχές αναμένονται στα βόρεια τμήματα της Θράκης και τα Δωδεκάνησα, χωρίς να είναι κάτι ιδιαίτερο.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε στο δελτίο της ΕΡΤ για αλλαγή του καιρού. Όπως χαρακτηριστικά είπε, δείχνοντας τον χάρτη, τα σύννεφα θα φουντώσουν σαν μανιτάρια και θα υπάρχει αστάθεια σε ηπειρωτικά, κεντρικά και βόρεια και θα χρειαστεί προσοχή.

Την Τρίτη θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα από τη Θεσσαλία και βορειότερα με καταιγίδες, μπόρες και χαλάζι, ενώ φαινόμενα ενδέχεται να υπάρξουν και στις ορεινές ημιορεινές περιοχές της Αττικής. Η θερμοκρασία θα υποχωρήσει λίγο από τα μέσα της εβδομάδας, ενώ παράλληλα θα εξασθενήσουν και οι άνεμοι.

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά

Με βοριάδες που επιμένουν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά θα κυλήσει το 24ωρο που ανοίγεται μπροστά μας. Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: