45 Λεπτά Από Το Κέντρο Της Αθήνας: Ένας Παράδεισος Εξωτικός Λίγο Έξω Από Την Αθήνα Για Το Τριήμερο Αγίου Πνεύματος

May 21, 2022

45 Λεπτά Από Το Κέντρο Της Αθήνας: Ένας Παράδεισος Εξωτικός Λίγο Έξω Από Την Αθήνα Για Το Τριήμερο Αγίου Πνεύματος45 Λεπτά Από Το Κέντρο Της Αθήνας: Ένας Παράδεισος Εξωτικός Λίγο Έξω Από Την Αθήνα Για Το Τριήμερο Αγίου Πνεύματος

Ο εξωτικός παράδεισος λίγο έξω από την Αθήνα που δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς είναι ο ιδανικός προορισμός για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος..Απολαύστε μια πτήση πάνω από ένα ιδιαίτερο μέρος στην Αττικής που θα μπορούσε να είναι ο ιδανικός προορισμός για χαλάρωση και καφέ του Αγίου πνεύματος.

Βρισκόμαστε στο Λαύριο και συγκεκριμένα στην περιοχή Φοινικόδασος (Κυπριανού) όπου, όπως το υποδηλώνει η λέξη, υπάρχει ένα φοινικόδασος περίπου 300-400 δέντρων που φυτεύτηκαν το 1880 και αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της Λαυρεωτικής και της ιστορίας της περιοχής.

Η φύτευσή τους αποτελούσε ένα πρωτοποριακό είδος βιολογικού καθαρισμού (οι ρίζες μάζευαν τα λύματα του οικισμού). Σήμερα και παρά το κόκκινο σκαθάρι που έχει προκαλέσει ζημιά στους περισσότερους φοίνικες της Ελλάδας, το Φοινικόδασος στέκει ακόμα και κάνει τον επισκέπτη να νιώθει ότι βρίσκεται σε κάποια εξωτική χώρα όταν κάθεται στον ίσκιο τους. Μάλιστα πρόσφατα εγκρίθηκαν εργασίες ανάπλασης του χώρου και ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ως τόπος ξεχωριστής , εξωτικής φυσικής ομορφιάς, τόπο συνάντησης και αναψυχής για τους κατοίκους του Λαυρίου αλλά και ολόκληρης της Αττικής.

Απολαύστε την πτήση.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: