Στέλιος Καζαντζίδης : Άγνωστοι Έκλεψαν την Προτομή του από την Νέα Ιωνία

May 18, 2022

Στέλιος Καζαντζίδης : Άγνωστοι Έκλεψαν την Προτομή του από την Νέα ΙωνίαΑπρόσμενη έκπληξη για τους κατοίκους τις νέας Ιωνίας την περασμένη Κυριακή άφαντο το άγαλμα της προτομής του αείμνηστου λαικού τραγουδιστή Στέλιου Καζαντζίδη, άγνωστοι παραμένουν αυτοί που το αφαίρεσαν από την μαρμάρινη βάση του. Η προτομή βρισκόταν στο σημείο αυτό από το 2001 ,λίγους μήνες δηλαδή μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.Έκπληκτοι όσοι πέρασαν από το σημείο όπου βρισκόταν η προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη, το άγαλμα αφαιρέθηκε από αγνώστους.

 

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το πρωί της Κυριακής, τους κατοίκους της Νέας Ιωνίας και όσων περνούσαν από το σημείο που βρίσκεται η προτομή του Στέλιου Καζαντζίδη.

Άγνωστοι είχαν αφαιρέσει από το σημείο το χάλκινο δημιούργημα, με αποτέλεσμα να έχει μείνει μόνο η μαρμάρινη βάση του, όπως αναφέρει το Newsbreak και ο Νίκος Νικολίζας.

Η προτομή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή είχε στηθεί λίγους μήνες μετά τον θάνατό του

Η προτομή του αείμνηστου λαϊκού τραγουδιστή είχε στηθεί λίγους μήνες μετά τον θάνατό του, το 2001, ύστερα από προτροπή όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και ύστερα από απαίτηση των συλλόγων που φέρουν το όνομά του και δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. «Την προτομή αυτή την είχε δημιουργήσει ένας κάτοικος της περιοχής προς τιμήν του Στέλιου μας. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτή την άθλια πράξη της κλοπής. Λυπάμαι πάρα πολύ» λέει η υπερήλικη νονά του Στέλιου Καζαντζίδη, Μαρία Κιουρτζόγλου, η οποία μένει στην ίδια περιοχή όπου έμενε και ο λαϊκός βάρδος.

Πιθανή αιτία αφαίρεσης του αγάλματος είναι για να πουληθεί ο χαλκός από το οποίο είναι κατασκευασμένο.

Όπως φαίνεται, οι δράστες αφαίρεσαν την προτομή, προκειμένου να πουλήσουν τον χαλκό από την οποία είναι κατασκευασμένη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: