Δεν Θα Υπάρχει Ούτε Μία! Το Πρώτο Ελληνικό Νησί που Λέει Όχι στις Ξαπλώστρες Γιατί η Φύση ξέρει Καλύτερα

May 17, 2022

Δεν Θα Υπάρχει Ούτε Μία! Το Πρώτο Ελληνικό Νησί που Λέει Όχι στις Ξαπλώστρες Γιατί η Φύση ξέρει ΚαλύτεραΚαλό καλοκαίρι, είπαμε; Ίσως λέμε με αυτό το κείμενο το πρώτο «καλό καλοκαίρι» της χρονιάς, μαζί με την είδηση πως στουΟι Λειψοί λένε όχι στις ξαπλώστρες γιατί η φύση ξέρει καλύτερα
δεν θα βρεις ξαπλώστρα φέτος. Όχι γιατί θα είναι γεμάτοι, αλλά γιατί δεν θα υπάρχουν καν ξαπλώστρες. Ούτε μια.Σε άλλα νέα, ο δήμος Λειψών μαζί με τους επαγγελματίες επιμένουν σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών, με οικολογική συνείδηση, χωρίς περιττές πολυτέλειες. Long story short, λένε όχι στις ξαπλώστρες στις παραλίες, και μέσα από μερικά βίντεο που θα σε κάνουν να νιώσεις πως το -ξέρεις ποιο- τραγούδι του Μαρτάκη ήταν βγαλμένο από κάποιο το δικό σου υποσυνείδητο.

«Στα νέα δεδομένα της εποχής προσαρμόζεται το κάλεσμα του δήμου Λειψών για το καλοκαίρι του 2022, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Ο δήμος μαζί με τους επαγγελματίες επιμένουν σε έναν αυθεντικό τρόπο διακοπών με οικολογική συνείδηση χωρίς περιττές πολυτέλειες και λένε «όχι» στις ξαπλώστρες σε παραλίες, ενώ μέσα από όμορφα βίντεο παροτρύνουν τους ταξιδιώτες να απολαύσουν τις ανέσεις που προσφέρει απλόχερα η φύση», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

«Στο ίδιο πνεύμα, οι Λειψοί είναι ιδανικοί για εξερεύνηση χωρίς αυτοκίνητο αλλά και για διακοπές σε «ιδιωτικά» νησάκια με φυσικές «πισίνες», αντί για πολυτελή resorts. Μάλιστα μετά από δύο χρόνια εγκλεισμού και πανδημίας, ο δήμος καλεί τους «διαβασμένους» ταξιδιώτες του προορισμού να αφήσουν στην άκρη για λίγο την τεχνολογία και να ζήσουν το νησί της Καλυψούς, παρέα με ένα βιβλίο», συνεχίζει.

«Στους Λειψούς εφαρμόζουμε μια τακτική πρωτοποριακή σε Ελλάδα και Ευρώπη. Αφαιρούμε τα περιττά και κρατάμε την ουσία. Υποστηρίζουμε έμπρακτα την αντικατάσταση των πλαστικών, την ‘κατάργηση’ της ξαπλώστρας αλλά και την αποφυγή χρήσης του αυτοκίνητου λόγω των μικρών μας αποστάσεων. Στους Λειψούς, αισθάνεσαι… πλήρης, όπως λέει και το κάλεσμα μας εφέτος», δηλώνει ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Και εκεί που πάμε να συμφωνήσουμε, αλλά κάπως να αρχίσουμε τον εσωτερικό αντίλογο, έρχονται τα παρακάτω βίντεο και κάνουν τους Λειψούς σοβαρή υποψηφιότητα για τις φετινές διακοπές μας:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: