Γιώργος Μαργαρίτης: Οι Εθισμοί, Ο Τζόγος, το Αλκοόλ και η Ιστορία πίσω από «το κελί 33»

May 13, 2022

Γιώργος Μαργαρίτης: Οι Εθισμοί, Ο Τζόγος, το Αλκοόλ και η Ιστορία πίσω από «το κελί 33»



Ο λαϊκός τραγουδιστής μίλησε για την πολυτάραχη ζωή και την καριέρα του που μετράει 52 ολόκληρα χρόνια
Ο Γιώργος Μαργαρίτης ήταν ο χθεσινοβραδινός καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» που παρουσιάζει ο Νίκος Χατζηνικολάου. Ο γνωστός τραγουδιστής μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό σημαντικές στιγμές από την καριέρα του που μετράει πάνω από μισό αιώνα.



Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στη γνωριμία του, όταν ήταν παιδί, με τον Βασίλη Τσιτσάνη και εξήγησε γιατί άργησε να βγει στη δισκογραφία. Ο Γιώργος Μαργαρίτης αποκάλυψε πως ήταν εξαρτημένος από τον τζόγο, ενώ εξήγησε πώς κατάφερε να ξεκόψει από τα μεγάλα πάθη του.

Ο πρώτος δίσκος και οι εξαρτήσεις
Μιλώντας για τον πρώτο του δίσκο λέει: «Άργησα να κάνω τον πρώτο δίσκο γιατί είχα ένα πάθος, τον τζόγο με ταξίδευε και με έκανε ότι ήθελε ο τζόγος. Εκεί που λέγαμε θα δέσουμε, ξεδέναμε και τελειώναμε».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πώς κατάφερε να ξεφύγει από το πάθος του: «Ο Τάκης Σούκας με ξέκοψε από τον τζόγο διότι είχα μαζί μου τότε τον αδερφό του, ήταν κι εκείνος πολύ καλός μουσικός και έπαιζε πιάνο και τον είχα μαζί μου και έτσι ο Τάκης έμαθε ότι στη Γλυφάδα ήταν ένας τραγουδιστής. Δώσαμε ραντεβού, αλλά πέρασαν τέσσερα χρόνια για να συναντηθούμε. Η αιτία ήταν ο τζόγος πάλι. Δεν ήμουν συνεπής στα ραντεβού. Πολλές φορές μου έλεγαν πάμε να γνωρίσουμε τον τάδε κι έλεγα θα έρθει η ώρα. Είχα κρυψώνες για χρήματα, η μια ήταν στην αρχή της Βουλιαγμένης κι η άλλη εκεί όπου ήταν το περιστατικό με τον Παναγούλη. Είδα το περιστατικό επειδή πήγαινα να πάρω χρήματα για τον τζόγο».

Ο τραγουδιστής μίλησε ακόμα και για την εξάρτησή του από το αλκοόλ. «Είναι ανάλογα τους οργανισμούς. Εμείς είχαμε μόνο το χασίς και το ποτό. Είναι να μην το βάλεις στο στόμα το χασίς. Εγώ το έβαλα πολύ μικρός. Δεν είχα θέμα και το έκοψα. Αλλά τσιγάρο έκανα 40 χρόνια. Το ποτό κράτησε 40 χρόνια. Δεν μου άρεσε η φωνή μου. Όλα αυτά τα ποτά άρχισαν να ξεραίνουν τον λαιμό μου και τα τύμπανά μου δεν άκουγαν καλά. Και το έκοψα. Δεν χρειάζεται το ποτό».

Τα λάθη και το «κελί 33»
«Μόνος μου πάλεψα, δεν είχα κανέναν να με στηρίξει», είπε για τις εποχές που έκανε εξαετή συμβόλαια με τις δισκογραφικές και δεν είχε περιθώριο να επιλέγει το καλύτερο για εκείνον.

«Λάθη γίνονται. Υπάρχουν τραγούδια που μετανιώνω που τα είπα», όπως και τραγούδια που δεν έχει πει.

«Με τους δίσκους μου “καιγόταν” η Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ ομολόγησε ότι ακόμα έχει φλόγα μέσα του και μάλιστα αποκάλυψε ότι ετοιμάζει συνεργασία με τον Γιάννη Πάριο.

Ο Γιώργος Μαργαρίτης διηγήθηκε την ιστορία του τραγουδιού «Το κελί 33». Όπως πολλά τραγούδια, για άλλον καλλιτέχνη προοριζόταν, αλλά τελικά άλλος το έκανε μεγάλη επιτυχία.

«Αυτό το τραγούδι, δεν ξέρει ο κόσμος, πρωτοπήγε στον Στράτο Διονυσίου. Είχε τελειώσει ο δίσκος “Ο λαός τραγούδι θέλει” με τον Τάκη Σούκα. Θα έμπαινε εκεί το τραγούδι. Και τελικά του είπε ο Στράτος “άστο θα το πούμε του χρόνου”». Ο Τάκης Σούκας τελικά το έδωσε στον Γιώργο Μαργαρίτη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: