Η Ιστορία Του Billy: Βρέθηκε Κοντά Στο Θάνατο Αλλά Τα Κατάφερε

May 12, 2022

Η Ιστορία Του Billy: Βρέθηκε Κοντά Στο Θάνατο Αλλά Τα Κατάφερε



Η Ιστορία Του Billy: Βρέθηκε Κοντά Στο Θάνατο Αλλά Τα Κατάφερε

Αυτή είναι η ιστορία του Billy – Ο σκυλάκος βρέθηκε πεινασμένος, σε άθλια κατάσταση και υποσιτισμένος, που όμως έλαβε την κατάλληλη φροντίδα και κέρδισε μια νέα ευκαιρία στη ζωή.



Όταν ο σκύλος βρέθηκε χαμένος στο δάσος πριν από τέσσερα χρόνια, ήταν όλο δέρμα και κόκαλα. Ο William και η Kriska, που τον έσωσαν, αρχικά πίστεψαν ότι ήταν μωρό ελάφι. Ζύγιζε μόνο 11 κιλά. Σε τέσσερις μήνες, ο Billy έφτασε τα 25 κιλά.

Συνάντηση με τον Μπίλι

Το αδύνατο και πεινασμένο σκυλί βρέθηκε χάρη στις κάμερες που εγκαταστάθηκαν στο δάσος Woodstock στο Oxfordshire, μια κομητεία στη νότια κεντρική Αγγλία. Η Krista Kells παρακολουθούσε την άγρια ​​ζωή όταν συνάντησε τον Billy να περιπλανιέται άσκοπα.

Οι κάμερες τοποθετήθηκαν από τον Γουίλιαμ Κελς, σύζυγο της Κρίστα, θηροφύλακα στην περιοχή. Παρακολουθεί την παρουσία ελαφιών και άλλων μεγαλύτερων ζώων σε περιοχές όπου το κυνήγι επιτρέπεται σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία.

Η Κρίστα κίνησε το ενδιαφέρον. Το ζώο που εμφανίστηκε στην οθόνη του υπολογιστή της ήταν πιο λαμπερό και ψηλότερο από ένα μωρό ελάφι, αλλά δεν θα μπορούσε να είναι άλλο είδος. Μόνο μετά από λίγη ώρα παρατήρησης και ανάλυσης κατάλαβε ότι ήταν σκύλος. Απίστευτα αδύνατος, αλλά σκύλος.

Η γυναίκα ήταν πεπεισμένη ότι ο σκύλος θα πέθαινε αν δεν λάμβανε άμεση βοήθεια. Κάλεσε κάποιες τοπικές ομάδες διάσωσης για βοήθεια. Δεν ήταν δύσκολο να τον βρεις: ο Μπίλι κινούταν πολύ αργά, σχεδόν σέρνοντας.

Ακόμα κι έτσι, γνώριζε την περιοχή και ήξερε πώς να κρύβεται από εχθρούς και αρπακτικά. Από την άλλη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο Μπίλι είχε ήδη ζήσει με ανθρώπους. Μετά από μερικές ώρες αναζήτησης, ένας από τους διασώστες έδωσε ένα σφύριγμα και ένα λευκό κεφάλι εμφανίστηκε πάνω από έναν θάμνο: ήταν το γούνινο.

Κάπως ο Μπίλι συνειδητοποίησε ότι η ομάδα αναζήτησης ήταν εκεί για να τον βοηθήσει, αλλά δεν μπορούσε να κάνει πολλά. Ο σκύλος δεν μπορούσε να σταθεί και έπρεπε να μεταφερθεί στο σπίτι στην αγκαλιά του.

Όταν καλωσόρισε τον Μπίλι στο σπίτι, η Κρίστα πίστεψε ότι τον είχε δαγκώσει ένα φίδι, όπως ήταν η ταραχή που τον τύλιξε. Βρέθηκε στα τέλη του καλοκαιριού, εποχή έντονης δραστηριότητας για τις μέλισσες της περιοχής, και ίσως να είχε περάσει άσχημα με ένα θυμωμένο σμήνος.

Ο κτηνίατρος που αξιολόγησε τον Μπίλι απέκλεισε και τα δύο. Ο σκύλος ήταν υποσιτισμένος, αφυδατωμένος και εξαιρετικά αδύνατος. Σύμφωνα με το μέγεθός του –ο Billy πιστεύεται ότι είναι ένας μπόξερ/Αμερικανός μπουλντόγκ, πιο ψηλός και πιο εύσωμος από τον πρώτο Άγγλο– θα έπρεπε να ζύγιζε 28 κιλά έως 30 κιλά, αλλά η ζυγαριά έδειχνε μόνο 11.

Ήταν περίπου δύο ετών όταν διασώθηκε. Ο σκύλος πρέπει να ήταν στο δάσος για περίπου δύο μήνες – είναι άγνωστο αν χάθηκε ή εγκαταλείφθηκε. Το σώμα ήταν γεμάτο πληγές και σημάδια από δαγκώματα, σημάδι ότι είχε μια ατυχή συνάντηση με μερικά κογιότ.

Ο γιατρός είπε ότι ο Μπίλι δεν θα επιβίωνε άλλη μια νύχτα χωρίς υποστήριξη, αλλά οι Kells, που αγαπούσαν τον σκύλο, είχαν ήδη αρχίσει να ανησυχούν, φοβούμενοι ότι δεν θα επιβίωνε τις επόμενες μέρες στην κλινική.

Φοβούμενος για ένα θλιβερό τέλος της ιστορίας, το ζευγάρι δεν ήθελε καν να δώσει όνομα στο σκύλο. Το παρατσούκλι του Γουίλιαμ είναι Μπιλ, οπότε ο σκύλος καταχωρήθηκε στο γραφείο απλώς ως «Μπίλι».

Ο σκύλος χρειάστηκε να μεταφερθεί σε κλινική στο Λονδίνο, όπου τελικά σταθεροποιήθηκε. Αλλά η διατήρηση του Μπίλι στη ζωή δεν ήταν φτηνή. Μόνο την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας, ο λογαριασμός ήταν 5.700 λίρες στερλίνες.

Το ζευγάρι Kells διοργάνωσε ένα ηλεκτρονικό crowdfunding για να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για τη θεραπεία. Αρκετές οντότητες προστασίας των ζώων βοήθησαν στην αποκάλυψη και, όταν ο λογαριασμός έκλεισε, ο Μπίλι είχε σχεδόν 6.000 λίρες .

Μετά την πιο κρίσιμη περίοδο, ο Billy μεταφέρθηκε στο σπίτι των Kells για να συνεχίσει τη θεραπεία. Τότε προέκυψε μια άλλη ανησυχία: θα τα πήγαινε καλά με τα ζώα της οικογένειας; Ναι και ΟΧΙ. Σύμφωνα με την Kriska, ο Billy έχει δημιουργήσει μια φιλία με τη διασταύρωση German Shepherd/Basset Hound, αλλά η σχέση με τις δύο γάτες είναι ακόμα «υπό κατασκευή».

Για να πάρει βάρος, δόθηκε στον σκύλο μια δίαιτα βασισμένη σε γατοτροφή, η οποία είναι πλούσια σε ζωικές πρωτεΐνες, ευνοώντας την ανάπτυξη των μυών (ο Μπίλι είχε πρακτικά χάσει όλη την άλυπη μάζα του).

Ο Μπίλι έπαιρνε βάρος και γινόταν πιο σίγουρος, περίεργος και παιχνιδιάρης. Όλη η πρόοδος καταγράφηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Kriska και του William, κάνοντας τον σκύλο διασημότητα του διαδικτύου. Στο Facebook, το ταξίδι του Billy μπορεί να δει κανείς στη σελίδα του Billy’s Life Journey.

Στην τελευταία ανάρτηση που έκανε η οικογένεια, ο Μπίλι εμφανίζεται να υποδέχεται τον Άγιο Βασίλη στο σπίτι. Δίπλα στις εικόνες έγραφε: Ο Άγιος Βασίλης έμαθε ότι φέτος ήμουν και πάλι καλό παιδί. Καλά Χριστούγεννα από την οικογένειά μας στη δική σας.» Περισσότερα από 1.300 άτομα είδαν το μήνυμα και 115 σχολίασαν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: