Σκύλος Υιοθετεί Και Γίνεται Πατέρας Ορφανού Πουλαριού (vid)

May 12, 2022

Σκύλος Υιοθετεί Και Γίνεται Πατέρας Ορφανού Πουλαριού (vid)



Σκύλος Υιοθετεί Και Γίνεται Πατέρας Ορφανού Πουλαριού

Η μητέρα του πουλαριού δεν τα κατάφερε στη γέννα και ο σκύλος της οικογένειας ανέλαβε σαν «πατέρας» να το φροντίσει και να γίνει ο φύλακας του μόλις 12 ημερών ορφανού πουλαριού..



Προς έκπληξη της οικογένειας, ο Zip, ένα τσοπανόσκυλο, αποφάσισε να υιοθετήσει ένα ορφανό πουλάρι που ήταν μόλις 12 ημερών. Η μητέρα του μικρού αλόγου δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον τοκετό και, παρόλο που οι φύλακες έχουν αναλάβει τα καθήκοντα της ανατροφής του μοσχαριού, είναι ο Ζιπ που ενεργεί ως φύλακας και υπερασπιστής του «μωρού».

Ο Zip ζει στο S&K Quarter Horses, ένα αγρόκτημα στο Fayette, μια μικρή πόλη στην πολιτεία της Αλαμπάμα (νοτιοανατολικά των ΗΠΑ). Το ακίνητο εκτρέφει άλογα palomino, όπως το Tye, που χαρακτηρίζονται από το χρυσό τρίχωμα τους, με λευκή ουρά και χαίτη.

Δεν είναι ράτσα. Τα περισσότερα αμερικάνικα παλομινό είναι άλογα της συνοικίας, αλλά ο Τάι είναι ένα Τενεσί που περπατά, γνωστό για τη γαλήνια διάθεσή του, το ομαλό, σίγουρο βάδισμα του. Είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες μεταξύ των αλόγων που χρησιμοποιούνται σε αγώνες ιππασίας.

Ο Zip διασώθηκε από ένα καταφύγιο ως κουτάβι από την Karla Swindle, την ιδιοκτήτρια του S&K. Παρά το γεγονός ότι έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του σε μια φάρμα και ήταν τσοπανόσκυλο, ο γούνινος δεν έδειξε ποτέ μεγάλο ενδιαφέρον για τις αγροτικές δραστηριότητες.

Πάντα προτιμούσε το σπίτι και τον κήπο της αγροικίας. Τα βοοειδή, οι καλλιέργειες και το κυνήγι δεν ήταν ποτέ εργασίες στις οποίες συμμετείχε ο Zip. Τουλάχιστον, μέχρι που γνώρισα τον Tye. Το πουλάρι έχασε τη μητέρα του και το σκυλί, κατά κάποιο τρόπο κατάλαβε ότι ήταν μόνος στον κόσμο.

Το αλογάκι δεν μπορούσε να θηλάσει, γιατί η μητέρα εμφάνισε συμπτώματα εξάντλησης αμέσως μετά τον τοκετό και αποχωρίστηκε από τα άλλα ζώα. Ο Tye μεγάλωσε με μπουκάλια και ειδικές φόρμουλες, αλλά χρειαζόταν οικογενειακή υποστήριξη. Ο Ζιπ αποφάσισε ότι θα μπορούσε να γίνει ο φροντιστής στο πουλάρι.

Η Κάρλα έχει τις δικές της πεποιθήσεις και πιστεύει ότι οι άγγελοι περπατούν ανάμεσά μας. Σημειώνοντας τη φροντίδα της Zip προς τον Tye, ωστόσο, λέει τώρα ότι «μερικοί άγγελοι είναι αόρατοι και έχουν φτερά, ενώ άλλοι γαβγίζουν και γλείφουν τα πρόσωπά μας».

Ο Ζιπ ανέλαβε τα καθήκοντα γονέα μόλις συνειδητοποίησε ότι η φοράδα είχε πρόβλημα. Πλησίασε το πουλάρι, πριν καν η Κάρλα και οι αγρότες καταλάβουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

Η Κάρλα συνόδευσε τη γέννα και λέει ότι όλα πήγαν καλά: «Ήμουν εκεί όλη την ώρα, έβλεπα το πουλάρι να σηκώνεται και όλα αυτά». Προφανώς δεν υπήρχαν προβλήματα, αλλά η φοράδα άργησε να συνέλθει.

Στη φύση, οι γεννήσεις είναι κρίσιμες στιγμές. Ακόμη και μεγάλα ζώα, όπως τα άλογα, πρέπει να ανακτήσουν γρήγορα τη δύναμή τους, για να αποτρέψουν τις επιθέσεις από άγρια ​​θηρία. Τα κουτάβια ξυπνούν λίγα λεπτά μετά τη γέννηση.

Γενικά, οι μητέρες –και μερικές φορές και οι πατέρες– είναι τοποθετημένοι για να υπερασπιστούν τα μικρά τους. Τα θηλυκά καθαρίζουν τα μικρά, τρώνε τον πλακούντα και προσφέρουν γάλα σχεδόν αμέσως: όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα.

Αλλά η μητέρα του Tye δεν μπορούσε να συνέλθει. Δεν έγλειψε το πουλάρι ούτε της πρόσφερε τις θηλές. Το κίτρινο φως άναψε μεταξύ της ομάδας. Μέρες αργότερα, η Σάντυ -αυτό είναι το όνομα της φοράδας- άρχισε να εκδηλώνει κρίσιμα συμπτώματα.

Όταν ο Tye ήταν μιας εβδομάδας, έπρεπε να τον πάρουν από τη μητέρα του. Δεν υπήρχαν άλλα θηλυκά στην ομάδα με νεογέννητα. Ως εκ τούτου, το πουλάρι χρειαζόταν να τραφεί με ειδικές φόρμουλες.

Η Σάντι κατάφερε ακόμα να αναρρώσει, αλλά δύο μέρες αργότερα, η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται γρήγορα. Η φοράδα υπέστη γενικευμένη μόλυνση και χρειάστηκε να υποβληθεί σε θεραπεία όταν ο Tye ήταν μόλις 12 ημερών.

Ο Zip παρέμεινε προσεκτικός όλη την ώρα. Έκανε κύκλους στο πουλάρι, σαν να ήθελε να δείξει αλληλεγγύη. Το βράδυ που πέθανε η Σάντυ, η Κάρλα παρατήρησε ότι ο σκύλος έλειπε. Τον βρήκε στον στάβλο, ξαπλωμένο δίπλα στον Tye, προσφέροντας ίσως υποστήριξη στο αλογάκι για να ξεπεράσει τη θλίψη του.

Η Karla λέει ότι ο Zip έχει δει τη γέννηση άλλων πουλαριών. Ο ιδιοκτήτης λέει ότι ενθουσιάζεται, τρέχει από τη μια πλευρά στην άλλη, αλλά αφού το νεογέννητο κάθετε με τη μητέρα, ο σκύλος συνήθως απομακρύνεται.
«Δεν έχει βιώσει ποτέ κάτι σαν το δέσιμο με τον Τάι», λέει ο αγρότης. «Είναι η πρώτη φορά που ο Ζιπ έγλειψε ένα πουλάρι και ξάπλωσε δίπλα του». Ουσιαστικά, ο σκύλος έγινε ο θετός πατέρας του πουλαριού. Είναι σαν να θέλει να πει «Δεν είσαι μόνος».

Το πουλάρι κατάφερε να αναπτυχθεί. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, έφυγε από το μπουκάλι και έμαθε να πίνει υποκατάστατο γάλα απευθείας από έναν κουβά (τα μωρά αλόγου θηλάζουν μέχρι να γίνουν έξι μηνών).

Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Tye συνεχίζει να εμπνέει φροντίδα. Η Karla επιβλέπει τις δραστηριότητες του πουλαριού κάθε δύο ώρες – και βρίσκει πάντα τη Zip δίπλα στον υιοθετημένο γιο της. Ο σκύλος ενθαρρύνει το πουλάρι να σηκωθεί και να περπατήσει, και όταν ο Τάι είναι κουρασμένος, απλώς πηγαίνει στο στασίδι και ξαπλώνει, προσέχοντας τον φίλο του.

Τους πρώτους μήνες της ζωής του Tye, η Karla δημοσίευσε εικόνες – φωτογραφίες και βίντεο – στη σελίδα της φάρμας αλόγων ακολουθώντας την ανάπτυξη του πουλαριού. Στα περισσότερα αρχεία, ο πιστός φύλακας φαίνεται δίπλα στο άλογο.

“Η ζωή πρέπει να συνεχιστεί”. Όσο το χρειάζεται ο Tye, θα έχει την υποστήριξη του Zip, του τσοπανόσκυλου. Αλλά αυτή είναι μια φιλία που πιθανότατα θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα. Η αφοσίωση και ο ζήλος του σκύλου είναι παράδειγμα για όλους μας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: