Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν μετονομάστηκε σε «Αναγέννηση» και στις εκλογές θα αποτελεί τον κορμό μιας ευρύτερης συμμαχίας – Κόσμος

May 6, 2022

Σε φάση αναβάπτισης των πολιτικών σχηματισμών που θα λάβουν μέρος στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου έχει εισέλθει η Γαλλία, ενώ εκ παραλλήλου εντείνονται οι διαβουλεύσεις για τη μορφή και το περιεχόμενο που θα έχουν αυτοί οι σχηματισμοί.



Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εκπροσώπων των κομμάτων της λεγόμενης προεδρικής πλειοψηφίας, το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, που επανεξελέγη για να εκπροσωπεί τη Γαλλία, «Εμπρός Γαλλία» δεν θα έχει πλέον «χαρακτήρα κινήματος» αλλά κόμματος και θα ονομάζεται «Αναγέννηση». Στις εκλογές ωστόσο θα κατέλθει υπό την ονομασία «Μαζί», μια συνομοσπονδιακού χαρακτήρα συμμαχία κομμάτων και κινήσεων, της οποίας κεντρικός κορμός θα είναι η «Αναγέννηση» και κεντρικό πρόσωπο αναφοράς ο Μακρόν.

Survivor spoiler 05/05: Σάλος με τον Σπύρο Μαρτίκα και την Βρισηίδα Ανδριώτου! Η παραγωγή τους ζήτησε να...

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 05/05: Σάλος με τον Σπύρο Μαρτίκα και την Βρισηίδα Ανδριώτου! Η παραγωγή τους ζήτησε να...

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια ανάλογων εξελίξεων στον χώρο των κομμάτων της αριστεράς τα οποία λίγο πολύ αποφάσισαν πως θα κατέβουν και αυτά από κοινού στις βουλευτικές εκλογές σε μια επίσης συνομοσπονδιακού χαρακτήρα πολιτική συμμαχία υπό την ονομασία «Νέα Λαϊκή Ένωση για την κοινωνία, την οικολογία και την αλληλεγγύη». Κεντρικός κορμός θα είναι εδώ η «Ανυπότακτη Γαλλία» του Ζαν Λικ Μελανσόν ο οποίος θα είναι και το κεντρικό πρόσωπο αναφοράς στην προεκλογική εκστρατεία.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν μετονομάστηκε σε «Αναγέννηση» και στις εκλογές θα αποτελεί τον κορμό μιας ευρύτερης συμμαχίας

Ο συνομοσπονδιακός χαρακτήρας των πολιτικών σχηματισμών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ποικιλία των «πολιτικών αποχρώσεων» που συμμαχούν, αλλά και στην επιδίωξη των κομμάτων της κάθε παράταξης να έχει το καθένα τη δική του κοινοβουλευτική ομάδα στη νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση, εξασφαλίζοντας έτσι πολιτική αναγνωρισιμότητα, αλλά και οικονομική ενίσχυση.

Τα «πλουραλιστικά χαρακτηριστικά» που θα έχει η νέα Γαλλική Εθνοσυνέλευση δημιουργούν ωστόσο προβληματισμούς σε Γάλλους αναλυτές σχετικούς με το βαθμό συνοχής μετεκλογικά τόσο του σχηματισμού υπό τον Μακρόν, όσο και του σχηματισμού υπό τον Μελανσόν. Προς το παρόν, βέβαια, οι πάντες δίδουν όρκους πίστης και αφοσίωσης στον ηγέτη της παράταξής τους.

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Τέλος σε ό,τι αφορά τον τρίτο πόλο της γαλλικής πολιτικής ζωής, τον πόλο της ακροδεξιάς, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, κυρίως από την πλευρά της Μαρίν Λεπέν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: