Λεκές από παγωτό; Αυτό είναι το μείγμα των 2 υλικών για να τον ξεφορτωθείτε

May 5, 2022

Μάθετε πώς θα εξολοθρεύσετε τους λεκέδες από παγωτό και απολαύστε το απόλυτο καλοκαιρινό γλυκό άφοβα!



Το καλοκαίρι μπορεί να μην είναι ακόμα εδώ, αλλά η ζέστη του δεν άργησε ούτε μέρα να έρθει. Επομένως, είναι λογικό να μην μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο από το παγωτό όχι μόνο ως απολαυστική λύση για να δροσιστείτε αλλά και για να πάρετε μια πρόωρη γεύση καλοκαιριού. Παράλληλα, δείτε 7 τρόπους για να καθαρίσετε αποτελεσματικά λεκέδες από αποσμητικό.

Survivor spoiler 05/05: «Ή την διώχνετε ή φεύγω» - Τρομερό παρασκήνιο ανάμεσα σε Άρη Σοϊλέδη και Σοφιάνα Αβραμάκη!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 05/05: «Ή την διώχνετε ή φεύγω» - Τρομερό παρασκήνιο ανάμεσα σε Άρη Σοϊλέδη και Σοφιάνα Αβραμάκη!

Λεκές από παγωτό; Αυτό είναι το μείγμα των 2 υλικών για να τον ξεφορτωθείτε

Τι γίνεται όμως αν, κατά τη διάρκεια της απόλαυσης, μείνετε... με το παγωτό στα ρούχα σας; Μην ανησυχείτε, γιατί λύση υπάρχει και είναι απλή! Αν ο λεκές είναι φρέσκος, διαλύστε 2 φλ. αλάτι σε 2 φλ. χλιαρό νερό και να βουτήξετε σε αυτό το διάλυμα το ρούχο στο οποίο έσταξε παγωτό για 30 λεπτά μέχρι να δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται. Εναλλακτικά, μπορείτε να μουλιάσετε το ρούχο σας σε κρύο νερό στο οποίο προηγουμένως έχετε διαλύσει λίγο απορρυπαντικό πιάτων.

Αν ο λεκές έχει στεγνώσει ή είναι εξαιρετικά επίμονος, δεν έχετε παρά να εμπιστευτείτε το αγαπημένο όπλο καθαριότητας της γιαγιάς σας. Τρίψτε την πληγείσα από το παγωτό περιοχή με πράσινο σαπούνι μέχρι ο νόστιμος αυτός λεκές να γίνει παρελθόν.

Λεκές από κερί: Πως θα το ξεκολλήσετε εύκολα και γρήγορα ανάλογα με την επιφάνεια

Οι λεκέδες από κερί έχουν την τιμητική τους αυτές τις μέρες, λόγω Ανάστασης, και εμείς σας έχουμε τις λύσεις για να αφαιρέσετε το κερί αποτελεσματικά πάνω από κάθε επιφάνεια χωρίς να τη βλάψετε ανεπανόρθωτα. Παράλληλα, δείτε πως θα αφαιρέσετε τους λεκέδες από ανοιξιάτικα φρούτα.

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
  • Ύφασμα

Αν έπεσε κερί από τη λαμπάδα σας πάνω στο αγαπημένο σας ρούχο τότε μπορείτε να το βγάλετε εύκολα ακολουθώντας την εξής διαδικασία: Εφόσον το κερί έχει κρυώσει, βάλτε από πάνω λευκό χαρτί ή λαδόκολλα και περάστε από πάνω το σίδερο αρκετές φορές. Στη συνέχεια πλύντε κανονικά.

Προσοχή! Αν το κερί που έπεσε στο ρούχο σας είναι χρωματιστό τότε πριν το πλύνετε θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ειδικό καθαριστικό για την προεργασία αφαίρεσης λεκέδων.

Tip Θυμηθείτε πως για να αφαιρεθεί ο λεκές από κερί από τις περισσότερες επιφάνειες θα πρέπει πρώτα να είναι κρύος. Άρα πριν κάνετε το οτιδήποτε βάλτε πάνω στην επιφάνεια που λερώθηκε ένα παγάκι.

  • Ξύλινο έπιπλο

Χρησιμοποιήστε αρχικά έναν πλαστικό χάρακα για να διώξετε τη μεγαλύτερη ποσότητα κεριού. Αν παρατηρήσετε μια μικρή αλλοίωση στο χρώμα βάλτε σε ένα μαλακό πανάκι λίγη λευκή οδοντόκρεμα και περάστε από πάνω.

  • Ξύλινο πάτωμα

Λίγο ζεστό νερό και ένα πανάκι είναι όλα όσα χρειάζεστε για να αφαιρέσετε το κερί από το ξύλινο πάτωμά σας. Ρίξτε λίγο ζεστό νερό και στη συνέχεια σκουπίστε. Επαναλάβετε μερικές φορές μέχρι να φύγει το κερί εντελώς.

  • Χαλί

Βάλτε ένα πανάκι πάνω στο χαλί και στη συνέχεια περάστε με ένα σίδερο. Αν τυχόν μείνουν υπολείμματα χρησιμοποιήστε λίγο οινόπνευμα για να τα απομακρύνετε. Ρίξτε λίγο οινόπνευμα αφήστε το να δράσει για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με μια σκληρή βούρτσα.

 Λεκές από κερί: Πως θα το ξεκολλήσετε εύκολα και γρήγορα ανάλογα με την επιφάνεια

  • Γυαλί

Ξεκινήστε αρχικά ξύνοντας το κερί προσεκτικά. Στη συνέχεια ζεστάνετε την επιφάνεια με ένα πιστολάκι μαλλιών και τέλος σκουπίστε με ένα πανάκι. Χρησιμοποιήστε σαπούνι και ζεστό νερό για τα υπολείμματα.

  • Πλαστικό

Για πλαστικές επιφάνειες χρησιμοποιήστε υγρό σφουγγαράκι στο οποίο θα ρίξετε μαγειρική σόδα.

  • Σουέτ

Αν έπεσε κερί στα σουέτ παπούτσια σας τότε τρίψτε με ένα μαλακό πανί με λευκό ξίδι. Μόλις το ξίδι στεγνώσει τρίψτε την επιφάνεια που έχει λερωθεί με μια βούρτσα.

  • Δέρμα

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το κερί με ένα πιστολάκι μαλλιών. Φροντίστε να κρατάτε το πιστολάκι σε απόσταση για να μην χαλάσει το δέρμα από την υψηλή θερμοκρασία. Στη συνέχεια σκουπίστε με μωρομάντηλα μέχρι να φύγει ο λεκές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: