Επιπλοποιός Κατασκευάζει Αυτοκίνητο Από Ξύλο Στη Γαλλία!

May 5, 2022

Επιπλοποιός Κατασκευάζει Αυτοκίνητο Από Ξύλο Στη Γαλλία!



Επιπλοποιός Κατασκευάζει Αυτοκίνητο Από Ξύλο Στη Γαλλία!

Ένα Citroën 2CV του 1953 έφτιαξε Γάλλος επιπλοποιός εξ ολοκλήρου από ξύλο, που λειτουργεί κανονικά!



Έχει κατασκευαστεί από τον Michel Robillard, έναν συνταξιούχο επιπλοποιό, ο οποίος πέρασε έξι χρόνια κατασκευάζοντας το αυτοκίνητο στο συνεργείο του, κοντά στο Loches, στην κεντρική Γαλλία.

Και δεν πρόκειται απλώς για ένα αντίγραφο του εν λόγω αυτοκινήτου που αγαπήθηκε πολύ πριν από δεκαετίες σε διάφορες χώρες, αλλά είναι ένα όχημα που φέρει κανονικό κινητήρα και λειτουργεί στην εντέλεια.

Το αυτοκίνητο είναι πιστό αντίγραφο του πραγματικού, με ξύλο μέσα-έξω, ενώ πολλοί είναι οι επίδοξοι αγοραστές που έχουν προσεγγίσει τον δημιουργό.

Μετά από 6 χρόνια σκληρής και επίμονης δουλειάς, κατάφερε να κατασκευάσει ένα μοναδικό Citroen 2CV εξ ολοκλήρου από ξύλο, το οποίο μπορεί να τρέξει κανονικά στον δρόμο.

Ο Ρομπιγιάρ, που έχει πολλές, ξύλινες μακέτες, άρχισε το εγχείρημα να τις μετατρέψει σε ένα μοντέλο πραγματικού μεγέθους το 2011, ολοκληρώνοντάς το φέτος και βάζοντας στοίχημα το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στο δρόμο φέτος το καλοκαίρι.

Όπως υποστηρίζει όμως δεν υπάρχει καν θέμα πώλησής του.

«Ήθελα να φτιάξω ένα αντικείμενο που θα μείνει όταν εγώ φύγω. Θα ήθελα αυτό το αυτοκίνητο να εκτεθεί μια μέρα σε γκαλερί», δηλώνει.

Άλλο όνειρό του είναι, το αυτοκίνητό του να είναι μια μέρα στην αφίσα ενός διαφημιστικού σποτ ή μιας ταινίας μεγάλου μήκους.

Για το αυτοκίνητο, ο ξυλουργός έφτιαξε 15 μακέτες, οι οποίες σήμερα κοσμούν τα ράφια του εργαστηρίου-μουσείου του που βρίσκεται μέσα στους αγρούς του Λος, στην περιοχή της Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: