Πόλεμος Ουκρανία: Σκύλος Γίνεται Ήρωας Εντοπίζοντας Εκρηκτικά Και Σώζοντας Ζωές

May 5, 2022

Πόλεμος Ουκρανία: Σκύλος Γίνεται Ήρωας Εντοπίζοντας Εκρηκτικά Και Σώζοντας Ζωές



Πόλεμος Ουκρανία: Σκύλος Γίνεται Ήρωας Εντοπίζοντας Εκρηκτικά Και Σώζοντας Ζωές

Είναι μόλις 2 ετών και αποτελεί έναν από τους ήρωες στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ένα Τζακ Ράσελ Τεριέ με το όνομά Πατρόν, η δουλειά του είναι να μυρίζει και να εντοπίζει επικίνδυνα εκρηκτικά στην Ουκρανία, σώζοντας έτσι πολύ κόσμο.



Το όνομα Πατρόν στα ουκρανικά σημαίνει “φυσίγγιο σφαίρας” μέχρι τώρα έχει βοηθήσει να εντοπιστούν περίπου 90 εκρηκτικοί μηχανισμοί. Το ηρωικό σκυλί βγαίνει με άνδρες της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας (SES).

Η βόρεια ουκρανική πόλη Chernihiv ήταν υπό ρωσική πολιορκία για περισσότερο από ένα μήνα από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Ο ρωσικός στρατός χτύπησε τους κατοίκους της πόλης με αεροπορικές επιδρομές, πριν αποσυρθεί από αυτή στις αρχές Απριλίου.

«Ο Πατρόν είναι ήρωας, μας δίνει κίνητρο να μην τα παρατάμε»
Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν από τις αρχές έδειχναν το μικρό σκυλί να φορά ένα προστατευτικό γιλέκο και να περπατά με το ρύγχος του στο χώμα, αναζητώντας νάρκες και οβίδες που άφησε πίσω του ο εισβολέας ρωσικός στρατός. «Σε ευχαριστώ, φίλε μου, για την ακούραστη δουλειά σου!» ανέφερε ουκρανός στρατιώτης σε πρόσφατη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Πατρόν έχει γίνει ήρωας τόσο για τους Ουκρανούς όσο και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. «Δίνει κίνητρο να μην τα παρατάμε όσο δύσκολο κι αν είναι, να κρατάμε ψηλά τον πήχη και να παλεύουμε με νέα δύναμη, γνωρίζοντας πόσοι άνθρωποι περιμένουν ακόμα βοήθεια και πόσοι άνθρωποι πιστεύουν σε εμάς», ανέφερε ένα post της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης της Ουκρανίας (SES).

Ο Πατρόν είναι η μασκότ της ομάδας και θεωρείται σίγουρο ότι η ιστορία του θα γίνει ταινία

Αν και η Ουκρανία έχει πολλά σκυλιά που ανιχνεύουν βόμβες, το SES έχει περιγράψει τον Πατρόν ως τη μασκότ της ομάδας , «οι μεγάλοι ήρωες έρχονται σε όλα τα μεγέθη. Μείνετε πιστοί στον εαυτό σας, εμπιστευτείτε τους υπερασπιστές μας, στη νίκη μας» τονίζει αξιωματούχος της SES. Το Κέντρο Στρατηγικών Επικοινωνιών της Ουκρανίας πιστεύει ακράδαντα ότι «μια μέρα, η ιστορία του Πατρόν θα γίνει σε ταινία, μέχρι τότε το σκυλί εκτελεί πιστά τα επαγγελματικά του καθήκοντα».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: