Super League: Πήρε τον… πρώτο τελικό ο Παναθηναϊκός (Βίντεο)

May 2, 2022

Παναθηναϊκός Άρης: Αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη έκανε ο Παναθηναϊκός, που πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Άρη χάρη σε γκολ του Σένκεφελντ, τον ξεπέρασε κατά έναν βαθμό και ανέβηκε στην τρίτη θέση.



Παράλληλα, γλίτωσε το κάζο ο Ολυμπιακός με γκολ τίτλου στο 98’.

Πετάει "βόμβες" ο Εμμανουήλ: «Ο αγώνας ασυλίας είναι σίγουρα στημένος»

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Πετάει "βόμβες" ο Εμμανουήλ: «Ο αγώνας ασυλίας είναι σίγουρα στημένος»

Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης με κεφαλιά στο 28', με τον Άρη να μένει με παίκτη λιγότερο από το 45' εξαιτίας αποβολής του Καμαρά με δύο κίτρινες κάρτες.

Παρ' όλα αυτά, οι Θεσσαλονικείς έκαναν εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν κοντά στο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Μεγάλες ευκαιρίες για "κλειδώσει" το ματς είχε και ο Παναθηναϊκός.

Οι Πράσινοι πήραν βραχύ προβάδισμα για την έξοδο στις ευρωπαϊκες διοργανώσεις, την οποία πάντως μπορούν να εξασφαλίσουν και μέσω του Κυπέλλου Ελλάδας, εάν επικρατήσουν του ΠΑΟΚ στον τελικό της 21ης Μαΐου.

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

Το ματς

Μέσα σε εκπληκτική ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός μπήκε στο μεγάλο παιχνίδι για να κρατήσει μπάλα και να ορίσει το ρυθμό. Κατοχή είχε, ωστόσο ο Άρης τον δυσκόλευε αρκετά με την πίεση ψηλά από τα πρώτα λεπτά. Αυτό ανάγκασε τους Βέλεθ και Σένκεφελντ να ψάχνουν κάποιες μεγάλες μπαλιές, αναζητώντας κυρίως Χουάνκαρ και Αϊτόρ από αριστερά. Ο Άρης είχε σαφή στόχευση να περιορίσει τον Πέρεθ στον άξονα, βάζοντας παίκτη να μαρκάρει συνεχώς τον Ισπανό με το που έπαιρνε την μπάλα.

Στο 20' ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία για το 1-0, όταν ο Γκατσίνοβιτς έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Παλάσιος έπιασε με τη μία το σουτ, όμως ο "κεραυνός" που εξαπέλυσε ο Αργεντινός σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Κουέστα! Στο 25' ήρθε νέο σουτ του Πέρεθ αυτή τη φορά από μακρινή απόσταση, για να επιβεβαιώσει τη διάθεση που είχαν οι "πράσινοι" να βρουν το πολυπόθητο γκολ στο ματς.

Η στιγμή που όλοι περίμεναν ήρθε στο 28ο λεπτό. Ο Αϊτόρ εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, ο Σένκεφελντ πήρε τη γυριστή κεφάλια και έστειλε τη μπαλιά στα δίχτυα των "κίτρινων" για το 1-0 στη Λεωφόρο! Σε ιδανικό χρονικό σημείο, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε αυτό που αναζητούσε και άξιζε πέρα για πέρα βάσει της εικόνας της στο χορτάρι.

Στο 44' τα πράγματα έμελλε να γίνουν ακόμα καλύτερα για το "τριφύλλι", αφού ο εκτός εαυτού Κάμαρα δέχθηκε δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε δύο λεπτά, παίρνοντας το δρόμο για τα αποδυτήρια! Το αριθμητικό πλεονέκτημα και το 1-0 της ανάπαυλας, έδιναν στον Παναθηναϊκό πολύ μεγάλο αβαντάζ για το δεύτερο μέρος.

Με την εκκίνηση στην επανάληψη οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο δίχως αλλαγές. Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή και του δευτέρου ημιχρόνου, με τους Ιωαννίδη και Αϊτόρ να πιέζουν από τ' αριστερά μ, να κλέβουν και τον Ισπανό εξτρέμ να επιχειρεί το πλασέ από τη μικρή περιοχή, ωστόσο ο Κουέστα είχε κλείσει τη γωνία του και παρεχώρησε κόρνερ.

Στο 54' ήρθε η ώρα του Άρη να φτιάξει μεγάλη φάση. Ο Γκάνεα μπήκε από αριστερά στην περιοχή με άπλετο ανοιχτό χώρο μπροστά του και σούταρε με το αριστερό, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι! Νέα καλή στιγμή για τους Θεσσαλονικείς στο 55', με τον Μπρινιόλι να λέει "όχι" στο τσίμπημα του Μαντσίνι από τη μικρή περιοχή.

Μετά το κόρνερ που ακολούθησε για τον Άρη, ο Παναθηναϊκός βγήκε στην αντεπίθεση με τον Αλεξανδρόπουλο, ο Κώτσιρας σέντραρε εξαιρετικά, με την κεφάλια του αμαρκάριστου Ιωαννίδη από το ύψος του πέναλτι να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Ο... τρελός ρυθμός στο ματς συνεχίστηκε, με τον Κουέστα να αποκρούει το δυνατό σουτ του Αϊτόρ στο 59ο λεπτό.

Το απευθείας φάουλ του Βιγιαφάνιες στο 65' πέρασε ελάχιστα άουτ, για έναν Παναθηναϊκό που κυνηγούσε το δεύτερο γκολ, το οποίο θα καθάριζε το τρίποντο. Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος, πάντως, ο Άρης ήταν καλύτερος στην επανάληψη παρότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες. Ειδικά ο Ιτούρμπε είχε δώσει άλλη πνοή στους Θεσσαλονικείς.

Η ένταση στο παιχνίδι με τη συμπλήρωση 70 λεπτών είχε φτάσει στα... κόκκινα, σε ένα ακόμα δείγμα της κρισιμότητας της αναμέτρησης για την έξοδο στην Ευρώπη. Το σκορ δεν άλλαξε ποτέ μέχρι το φινάλε και το τελικό 1-0, ισούται με μισό ευρωπαϊκό εισιτήριο για τους "πράσινους". Ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά πάτησε τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο, βρήκε γκολ με τον Σένκεφελντ από στημένο του Αϊτόρ και κάνοντας κατά βάση διαχείριση στο δεύτερο μέρος, πανηγύρισε σπουδαίας σημασίας τρίποντο με το τελικό 1-0! Στη 3η θέση μόνο του πλέον το "τριφύλλι", ανεξάρτητα από το τι θα κάνει η ΑΕΚ στην Τούμπα και στο +1 από τους "κίτρινους"!

Οι συνθέσεις

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης (89' Καρλίτος), Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (81' Κουρμπέλης), Αϊτόρ (89' Χατζηγιοβάνης), Κώτσιρας, Παλάσιος (81' Βιτάλ), Γκατσίνοβιτς (30' Αλεξανδρόπουλος).

Άρης (Χερμάν Μπούργκος - Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μαντσίνι (74' Ματέο Γκαρσία), Ντουκουρέ (62' Εντιαγέ), Μπράμπετς, Γκάμα (62' Πάλμα), Γκάνεα (84' Σούντγκρεν), Ματίγια, Καμαρά, Σάσα (31' Ιτούρμπε).

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε επίσης: