Καιρός σήμερα 1/5: Πρωτομαγιά με βροχές, καταιγίδες και ψύχρα – Τι λένε Αρναούτογλου και Καλλιάνος για το τέλος του τριημέρου

May 1, 2022

Καιρός σήμερα: Η Πρωομαγιά και η συνέχεια του τριημέρου της δε θα συνδυαστούν με καλό καιρό, αφού θα κυριαρχήσουν τα έντονα φαινόμενα, με αρκετή αίσθηση ψύχρας.



Συγκεκριμένα, στην βορειοδυτική ηπειρωτική χώρα προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα αυξηθούν και στη δυτική και νότια χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια, όπου η μέγιστη θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο υδράργυρος θα δείξει 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Survivor 5: Ανατριχιάζει ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ - Το προφητικό όνειρο με τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor 5: Ανατριχιάζει ο Κωνσταντίνος Εμμανουήλ - Το προφητικό όνειρο με τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα για τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξε από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται αραιές νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις, 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην Μακεδονία θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, δε τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3-5 μποφόρ, στα ανατολικά 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, τοπικά 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

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

Στην Μακεδονία αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες μέχρι τις απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3-4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί, 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση το βράδυ τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις στα βόρεια, παροδικά αυξημένες και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο και πιθανώς στη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές που από το βράδυ στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο θα ενταθούν. Θα πνέουν άνεμοι ανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ και στο νότιο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Θεσσαλία. Στην ανατολική Πελοπόννησο το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το βράδυ θα αυξηθούν. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 5 με 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται αραιές νεφώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Πώς τελειώνει το τριήμερο σύμφωνα με τον Αρναούτογλου

Την Πρωτομαγιά, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου θα έχουμε το πρωί ηλιοφάνεια εκτός από την κεντρική Μακεδονία. Ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά από τα δυτικά και προς τα ανατολικά θα έχουμε σύννεφα με λασποβροχές στην Πελοπόννησο στην ορεινή ήπειρο και Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς, αλλά και 25 στις δυτικές περιοχές.

Προσοχή σε αυτές τις περιοχές ζητά ο Καλλιάνος

Μπόρες και τοπικές καταιγίδες αναμένονται την Κυριακή, στις περιοχές της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στις περιοχές των Επτανήσεων, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, των νοτίων τμημάτων της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της δυτικής Κρήτης ο καιρός θα είναι βελτιωμένος τις απογευματινές ώρες, όμως αργά το βράδυ θα ακολουθήσουν τοπικές βροχές.

Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας ο καιρός θα είναι αίθριος με αραιές νεφώσεις.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν ελαφρώς. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν τοπικές βροχές κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού της ημέρας και στη συνέχεια ο καιρός θα βελτιώνεται σταδιακά. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3 μποφόρ στον Θερμαϊκό.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: