Οικογενειακή Τραγωδία Στην Κύπρο: 14χρονος Σκότωσε Τους Γονείς Του Και Αυτοκτόνησε

April 28, 2022

Οικογενειακή Τραγωδία Στην Κύπρο: 14χρονος Σκότωσε Τους Γονείς Του Και Αυτοκτόνησε



Οικογενειακή Τραγωδία Στην Κύπρο: 14χρονος Σκότωσε Τους Γονείς Του Και Αυτοκτόνησε

Μετά από την επιρροή από βιντεοπαιχνίδι, ο 14χρονος σκότωσε τους γονείς του…



Ανείπωτη οικογενειακή τραγωδία στα κατεχόμενα από τους Τούρκους εδάφη της Κύπρου. Η τραγωδία σημειώθηκε στο κατεχόμενο Λευκόνοικο και νεκρά είναι 3 άτομα της ίδιας οικογένειας.

Οικογενειακές διαφορές οδήγησαν στο μακελειό που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός παιδιού 14 ετών, της μητέρας και του πατέρα.

Αυτό που επιβεβαιώνεται από λεγόμενες αστυνομικές πηγές του ψευδοκράτους είναι ότι το 14χρονο παιδί έδωσε τέρμα στη ζωή του αφού προηγουμένως πυροβόλησε τη μάνα και τον πατέρα του. Από το μακελειό επέζησε 18χρονος γιος ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει.

Οι κατοχικές αρχές διεξάγουν έρευνες προς διαλεύκανση της ανατριχιαστικής υπόθεσης.

Ο 14χρονος έπαιζε για ώρες το παιχνίδι εκείνο το μεσημέρι

Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος από το Λευκόνοικο ήταν υπό την επίδραση του παιχνιδιού στο οποίο ανάλωνε αρκετές ώρες της ημέρας του. Πρόκειται για ένα παιχνίδι στο οποίο επικρατεί η βία, αφού ο πρωταγωνιστής, τον οποίο χειρίζεται ο εκάστοτε παίκτης, σκοτώνει, κλέβει και προκαλεί ζημιές σε οχήματα, μαγαζιά, ενώ η παραβατική δράση του δεν σταματά μόνο εκεί.

Μάλιστα, το μεσημέρι πριν τον φόνο ο 14χρονος φέρεται να έπαιζε πολλές ώρες Playstation και να διαπληκτίστηκε με τον μεγαλύτερο αδερφό του -18 ετών- εναντίον του οποίου φαίνεται να κινήθηκε κρατώντας μαχαίρι το μεσημέρι πριν τον φόνο.

Στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκαν οι γονείς νεκροί στο κρεβάτι και τον Τσινάρ να κάθεται στο κρεβάτι με γερμένο το σώμα προς τα εμπρός. Κατάλαβε, είπε, ότι το παιδί είχε τραυματιστεί όταν κάλεσε το ασθενοφόρο και βοήθησε τον τραυματιοφορέα να τον μεταφέρουν και είδε πως ο 14χρονος ήταν μέσα στα αίματα.

Η αστυνομία της περιοχής σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι νεκροί είναι ο Ιμπραχίμ Τσιομπάνογλου, 52 ετών και η 48χρoνη Μπενγκιού Τσιομπάνογλου, ενώ ο 14χρονος Τσινάρ τραυματίστηκε βαριά και υπέκυψε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή.

Το όπλο που χρησιμοποίησε ο 14χρονος φέρεται να ανήκε στον πατέρα του που ήταν εν αποστρατεία αξιωματικός του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Το παιχνίδι που “όπλισε” το χέρι του μικρού αγοριού είναι το γνωστό Grand Theft Auto V (GTA V).

Το GTA V, διαδραματίζεται στο Λος Άντζελες και στις έρημες περιοχές της Καλιφόρνια. Η πλοκή του παιχνιδιού, εξελίσσεται κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης που επικρατεί στην πόλη του Los Santos (Λος Άντζελες), το 2013.

Πάντως, το παιχνίδι φέρει τη σήμανση 18+, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από άτομα μικρότερης ηλικίας.

Η βία και οι αντιδράσεις

Το GTA V, παρότι έχει διακριθεί ως το καλύτερο βιντεοπαιχνίδι του 2013, αφού ήρθε πρώτο στις ημερήσιες πωλήσεις παγκοσμίως δέχθηκε σωρεία επικρίσεων, αφού έχει έντονα στοιχεία επιθετικότητας.

Ως εκ τούτου, αλυσίδα μεγάλων καταστημάτων τεχνολογικών ειδών στην Αυστραλία, απέσυρε το παιχνίδι από όλα της τα καταστήματα. Το GTA V, αποκάλυψε ακόμη κάποια στοιχεία περί βασανισμού από τις μυστικές υπηρεσίες.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: