Ένα Ελληνικό Νησί Για Πριβέ Διακοπές: Ο Κρυμμένος Παράδεισος Που «Ερωτεύτηκε» Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Χωρίς Κατοίκους Και Ακρίβεια (Pics)

April 28, 2022

Ένα Ελληνικό Νησί Για Πριβέ Διακοπές: Ο Κρυμμένος Παράδεισος Που «Ερωτεύτηκε» Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Χωρίς Κατοίκους Και Ακρίβεια (Pics)



Ένα Ελληνικό Νησί Για Πριβέ Διακοπές: Ο Κρυμμένος Παράδεισος Που «Ερωτεύτηκε» Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι Χωρίς Κατοίκους Και Ακρίβεια

Ένας άγνωστος κρυμμένος παράδεισος που λίγο έλειψε να περάσει στα χέρια του Σίλβιο Μπερλουσκόνι έναντι 2 δισ. ευρώ. Είναι το νησί που επέλεξαν ο Κάρλος και η Καμίλα για «πριβέ» διακοπές στην Ελλάδα. Ας γνωρίσουμε τον κρυμμένο παράδεισο που δεν υπάρχει ακρίβεια αλλά δεν υπάρχουν και μόνιμοι κάτοικοι.



Ακόμα και αν ορκίζεσαι πως γνωρίζεις όλο το Αιγαίο από άκρη σε άκρη, σίγουρα μένουν κάποιοι μικροί και εντελώς άγνωστοι προορισμοί στο ευρύ κοινό, που είναι βέβαιο πως ούτε εσύ έχεις ακουστά. Ένα από αυτά τα μικρά νησάκια είναι η πανέμορφη (και ακατοίκητη!) βραχονησίδα Αλιμιά, η οποία ήρθε στο προσκήνιο το 2014, όταν ο πρίγκιπας Κάρολος με την Καμίλα την επέλεξαν για ινκόγκνιτο διακοπές με το προσωπικό τους σκάφος. Όλα τα βρετανικά Μέσα την αποθέωσαν και κάπως έτσι για εκείνη ξεκίνησε μια νέα εποχή.

Παραλίγο ιδιοκτήτης ο Μπερλουσκόνι

Ήταν χειμώνας του 2015 όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έστειλε έναν από τους δικηγόρους του επενδυτικού του ομίλου στη Χάλκη, προκειμένου να συναντηθεί με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Μιχάλη Πατρό με σκοπό να αγοράσει ή να νοικιάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα την Αλιμιά. Πρόσφερε μάλιστα το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να κάνει το νησάκι δικό του και να χτίσει στα εδάφη του πολυτελέστατες παραθαλάσσιες κατοικίες, κάτι που όπως ήταν λογικό δεν κατέστη δυνατό παρά το γεγονός πως ο ισχυρός άνδρας της Ιταλίας το επιθυμούσε διακαώς και είχε κινήσει όλες τις νόμιμες διαδικασίες.

Λίγο αργότερα, το 2017, το μικρό νησάκι έπιασε… από τα μαλλιά την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ομορφιές του σε κάθε γωνιά της Ευρώπης μέσω της βελγικής version του ριάλιτι επιβίωσης «The Island», με αποτέλεσμα να αποκτήσει την ευρωπαϊκή φήμη που δεν πίστευε κανείς πως θα κατάφερνε να χαρεί.

Ένα διαμάντι ανάμεσα σε Ρόδο και Χάλκη

Η Αλιμιά, ανήκοντας στο σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων, είναι ένα εξωτικής ομορφιάς νησί ανάμεσα στη Ρόδο και τη Χάλκη που πλέον αποτελεί πόλο έλξης για τους κατόχους γιοτ που επιλέγουν εκείνη την πλευρά της Ελλάδας για ιδιωτικές και ήρεμες διακοπές. Πρόκειται στην ουσία για μία μεγάλη παραλία με ολόχρυση άμμο και καταγάλανα, κρυστάλλινα νερά. Το μέρος έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Natura 2000 ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο λόγος για τον οποίο οι εκατοντάδες αιτήσεις για επένδυση του παρελθόντος απορρίφθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ιδανικό μέρος για camping

Το ακατοίκητο νησί, το οποίο ως μόνιμους… κατοίκους μετράει περίπου εκατό κατσίκες, κάθε καλοκαίρι αποτελεί σημείο συνάντησης για τους «σκληροπυρηνικούς» campers που έλκονται από άγονες και ερημικές τοποθεσίες. Μπορεί η κατασκήνωση να απαγορεύεται από τον Δήμο Χάλκης στον οποίο υπάγεται η Αλιμιά, ωστόσο κανείς δεν κουνά τους καμπίστες από τα πόστα τους.

Ο εντυπωσιακός βυθός της Αλιμιάς καθιστά σαφές πως αξίζει να έχεις μάσκα μαζί σου όταν φτάσεις στα νερά της με το καϊκάκι από τη Ρόδο ή τη Χάλκη, μιας και είναι τόσο πλούσιος, που μπορεί ακόμα και δελφίνια κάνουν την εμφάνισή τους και να σε τρελάνουν στα παιχνίδια!

Όπως είπαμε, για να βρεθείς στο νησί πρέπει να το εντάξεις στις διακοπές σου στη Ρόδο ή την Χάλκη σαν μονοήμερη εκδρομή.

Παρόλα αυτά, όμως, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως κάποια στιγμή η ομορφιά της Αλιμιάς θα γίνει γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε την ανεπιτήδευτη και σπάνια ομορφιά της με θέα το Αιγαίο και την απόλυτη αίσθηση ελευθερίας που χαρίζει σε όποιον φτάνει στο μικρό και γραφικό λιμανάκι της.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: