Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (1-0): Ο Αϊτόρ «έβαψε» πράσινο το ντέρμπι στη Λεωφόρο – Sports

April 18, 2022

Το ντέρμπι των αιωνίων μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού έκλεισε το πρόγραμμα της Κυριακής για την 5η αγωνιστική των playoffs. Οι πράσινοι επικράτησαν 1-0 των ερυθρόλευκων, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 51 πόντους και τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό να παραμένει στους 70. Νωρίτερα, στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Άρης πήρε τη νίκη με 1-0 επί του ΠΑΟΚ.



Το παιχνίδι

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός στα πρώτα λεπτά, με αμφότερες να έχουν και από μία σημαντική ευκαιρία για γκολ πριν το 10λεπτο. Στο 4′ ο Ροντρίγκες έκανε άψογη σέντρα από αριστερά και βρήκε τον Μασούρα σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή, αλλά ο επιθετικός του Ολυμπιακού καθυστέρησε υπερβολικά να πλασάρει.

Survivor spoiler 17/04: Έπιασε στα χέρια του τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ ο Σοϊλέδης!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 17/04: Έπιασε στα χέρια του τον Κωνσταντίνο Εμμανουήλ ο Σοϊλέδης!

Ο Παναθηναϊκός “απάντησε” αμέσως, αφού στο 6′ ο Αϊτόρ πήρε εξαιρετικά την μπάλα μπροστά του από αριστερά και έφθασε απέναντι από τον Βατσλίκ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει στο τετ-α-τετ από διαγώνια θέση μέσα στην περιοχή.

Οι “πράσινοι” συνέχισαν να “πιέζουν” και έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν άλλη μεγάλη ευκαιρία, με την ομάδα του Μαρτίνς να φθάνει πιο κοντά σε ένα γκολ σε αντεπίθεση. Στο 21′, ο Ροντρίγκες έκανε νέα ωραία προσπάθεια, αυτή τη φορά από δεξιά και γύρισε στον Μασούρα σε κενή εστία στο δεύτερο δοκάρι, με τον Έλληνα εξτρέμ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ δεν μέτρησε όμως ποτέ, αφού αρχικά ο βοηθός διαιτητή σήκωσε τη σημαία του και στη συνέχεια το VAR επιβεβαίωσε το οφσάιντ.

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

Μετά τη φάση αυτή, ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πιο… προσεκτικός και ο ρυθμός του αγώνα “χάλασε”, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να μην έχουν ούτε τελική προς την εστία. Μέχρι το 43′ τουλάχιστον, αφού στο σημείο αυτό, οι παίκτες του Τριφυλλιού είχαν μία τρομερή επιθετική ανάπτυξη, με τον Κώτσιρα να βλέπει την κάθετη κίνηση του Γκατσίνοβιτς στην περιοχή, να του δίνει την μπάλα και τον Σέρβο να κάνει άψογο γύρισμα στον Αϊτόρ, ο οποίος με πλασέ από κοντά, έκανε το 1-0 στο ματς.

Οι γηπεδούχοι πήγαν έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, ενώ ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να αλλάξει τα πλάνα του στο δεύτερο μέρος, ψάχνοντας την ισοφάριση. Ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Βαλμπουενά, Φορτούνη και Μπουχαλάκη, αλλά η εικόνα του αγώνα ήταν κακή, με τους “πράσινους” να έχουν “κλειδώσει” την άμυνά τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η πρώτη αξιοσημείωτη στιγμή κατεγράφη στο 78′, όταν ο Καρλίτος δοκίμασε να “κρεμάσει” από πολύ μακριά τον Βατσλίκ, αναγκάζοντάς τον σε “εκτίναξη” και απόκρουση σε κόρνερ.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς “απείλησε” και σε μία αντεπίθεση με τον Βιτάλ, που πέρασε στο ματς ως αλλαγή, αλλά το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τον Παναθηναϊκό να πανηγυρίζει τη νίκη επί του “αιωνίου” αντιπάλου και ένα σημαντικό “τρίποντο” στη “μάχη” για την έξοδο στην Ευρώπη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: