Δήμητρα Σωτηριάδου: Παράτησε Τα Πάντα Για Να Ζήσει Σε Κοντέινερ Στην Κρήτη!

April 12, 2022

Δήμητρα Σωτηριάδου: Παράτησε Τα Πάντα Για Να Ζήσει Σε Κοντέινερ Στην Κρήτη!



Η Δήμητρα Σωτηριάδου, η συνταξιούχος δημοσιογράφος του MEGA, αποφάσισε να κάνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή της. Από εκεί που ήταν στην πρώτη γραμμή του ρεπορτάζ, τώρα μένει στην κορυφή ενός βουνού στην Κρήτη, σε κοντέινερ και, μάλιστα, χωρίς ρεύμα.



Δήμητρα Σωτηριάδου: Πώς επέλεξε την περιοχή
Η ίδια μένει σε οικογενειακό κτήμα στον Ασώματο Ρεθύμνου από το 2018, όταν και αποφάσισε να κάνει μία νέα αρχή. Αφορμή στάθηκε ένα ταξίδι στη περιοχή, που έκανε με μια φίλη της το 2004.

Τότε συνάντησε έναν ντόπιο, που τής έδειξε το χωράφι της μητέρας της, με τη Δήμητρα Σωτηριάδου να του απαντά «μπάρμπα, εγώ θα κάνω κάτι εδώ κάποια στιγμή».

Έτσι, μετά από χρόνια υλοποίησε την υπόσχεση που έδωσε, ενώ για την επιλογή να μην έχει ηλεκτρικό ρεύμα, δήλωσε στην κάμερα της «Αυτοψίας» του Alpha ότι «εάν κάναμε λήψη βράδυ, θα έβλεπες μόνο αστέρια. Τίποτε άλλο. Και δεν θέλω ούτε φώτα, γι’ αυτό και δεν έχω ούτε ΔΕΗ, έχω φωτοβολταϊκά. Δεν θέλω να παρεμβαίνω στο φυσικό περιβάλλον. Θα σου πω όμως κάτι, γιατί το ερώτημα όλων είναι πώς είναι δυνατόν μια δημοσιογράφος που ήταν μια ζωή εργασιομανής – από το 1984 μέχρι το 2011 – να μένει ξαφνικά και να θέλει ξαφνικά να μείνει μόνη της στον ελαιώνα;».

Δήμητρα Σωτηριάδου: Το «κάψιμο» από τα κινητά
Η Δήμητρα Σωτηριάδου ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι πλέον χρησιμοποιεί ένα καρτοκινητό, σε αντίθεση με το παρελθόν, όπου «είχα τρία κινητά, θεωρώ ότι έχει καεί ο εγκέφαλος».

Στη συνέχεια, η πρώην δημοσιογράφος του MEGA περιέγραψε το πώς ζει και τι έχει στερηθεί σε σχέση την παλιά ζωή της, ενώ κατέληξε λέγοντας «Μακάρι να με μιμηθούν, αλλά θέλει τόλμη. Θεωρώ ότι η επαρχία, η περιφέρεια είναι το διαμάντι της Ελλάδας».

Η γνωστή δημοσιογράφος είχε παραχωρήσει συνέντευξη πριν από λίγο καιρό στο CretaLive, όπου είχε αναφερθεί στη νέα της κανονικότητα.

Όπως είχε πει η ίδια:
Σαν ”εργατάκι” της είδησης έμαθα να έχω υπομονή και επιμονή. Θα έλεγα αυτή είναι η μεγαλύτερη προίκα μου. Δεν πανικοβάλλομαι σε δύσκολες καταστάσεις, σε καταστάσεις όπως υγείας, που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, όταν αλλάζει η καθημερινότητα της ζωής σου. Φυσικά η έλλειψη πανικού με βοηθάει και στη νέα μου κατάσταση που φτιάχνω στην Κρήτη.

Πολλοί φίλοι θεωρούσαν πως δεν θα άντεχα πέρα από δυο εβδομάδες μόνη στον ελαιώνα του χωριού, χωρίς ρεύμα και τα απαραίτητα της Αθήνας, όπως τηλεόραση, πλυντήριο κ.λ.π. Φυσικά τους διέψευσα! Άσε που από τις θείες στο χωριό έμαθα πώς να διατηρώ το ψυγείο δροσερό (φυσικά χωρίς ρεύμα).

Η δημοσιογραφία είναι στα χειρότερά της. Περνάει και αυτή την κρίση της. Δεν είναι το μέσον, είναι ο τρόπος. Όταν διαχωριστεί η δημοσιογραφία από την διεκπεραίωση, τότε θα αναδυθεί. Δημοσιογραφία χωρίς είδηση δεν υφίσταται. Είδηση είναι το νέο. Σήμερα δεν βλέπεις ούτε αποκλειστικά θέματα.

Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν, όπως και ερευνητική δημοσιογραφία. Οι δημοσιογράφοι δυστυχώς κακοχαρακτηρίστηκαν από “ορισμένους” την περίοδο που επεβλήθησαν με το ζόρι τα μνημόνια στη χώρα. Όσοι έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την διεκπεραίωση ,τράβηξαν στον πάτο μαζί με τη χώρα και το σύνολο των δημοσιογράφων από όλα τα μέσα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: