Δήμητρα Ματσούκα: «Δεν θέλω Όσκαρ. Αν το πάρω δε θα το δεχτώ επειδή διαφωνώ με την αμερικανική πολιτική»

April 10, 2022

Δήμητρα Ματσούκα: «Δεν θέλω Όσκαρ. Αν το πάρω δε θα το δεχτώ επειδή διαφωνώ με την αμερικανική πολιτική»

Η Δήμητρα Ματσούκα βρέθηκε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ1 και μίλησε για την καριέρα της, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, αλλά και για την άρνησή της να δεχθεί ένα Βραβείο Όσκαρ, αν το κέρδιζε.

Τα “όχι” της Δήμητρας Ματσούκα σε πολλά ελληνικά σενάρια

Για την πορεία της στην υποκριτική, η Δήμητρα Ματσούκα υπογράμμισε «στο εμπορικό κομμάτι τους είχα γυρίσει την πλάτη. Στο ποιοτικό ήμουν αυτή που έρχεται ως δημοφιλής τηλεοπτική ηθοποιός. Έλεγα πολλά όχι σε ελληνικά σενάρια. Δεν μου άρεσαν δεν έχω την πρακτική θεώρηση της ζωής μας. Έχω τόλμη και μια περίεργη αισιοδοξία. Έβλεπα πάντα σινεμά και το αγαπούσα, αλλά δεν είχα δει θέατρο. Ήθελα να γίνω δικηγόρος και να ασχοληθώ με το ποινικό. Το να έρχεσαι σε επαφή με όλα αυτά θέλει γερό στομάχι. Είχα μια διάθεση να βοηθήσω όσους χρειάζονταν».

Η Δήμητρα Ματσούκα θα αρνούνταν το Όσκαρ, αν το κέρδισε

Ερωτηθείσα για το τι θα έκανε σε περίπτωση που κέρδιζε ένα Όσκαρ, η Δήμητρα Ματσούκα απάντησε «ήμουν πάρα πολύ σίγουρη ότι θα πάρω τον Χρυσό Φοίνικα. Το πίστευα πολύ ότι θα κάνω ταινία, θα πάω στο Φεστιβάλ Καννών και θα πάρω βραβείο ερμηνείας. Το Όσκαρ έχω σκεφτεί ότι δεν θα το δεχτώ. Θα στείλω κάποιους να εξηγήσει τους λόγους. Έχω διαφωνίες με την αμερικανική πολιτική σε διάφορα συμβάντα σε αυτό τον κόσμο. Έχω πάρει τις αποφάσεις μου εδώ και χρόνια».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: